reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wizyty u pediatry, w poradniach, czyli kłopociki z naszymi dzieciaczkami.

Kluska moja Ania jest na 90 centylu wzrostem a wagą leciutko poniżej :sorry: Bo tak już jej liczę z 5,5kg skoro dwa tygodnie temu ważyła 5,3kg... No i na ok. 60cm długa jest...

reklama
a skąd wiecie ile wasze dzieci mają cm:confused: u mnie w przychodni mierzą dzieci dopiero jak same staną czyli ok roku:tak: po ubrankach mogę stwierdzić że moja córcia też będzie miała ok 60cm:tak:

Roksi ja właśnie po ubrankach - chociaż to akurat nie jest miarodajne, no i jak byliśmy na bioderkach to na przewijaku była taka miarka, Ania akurat na nim spała to sobie tak pi razy oko sprawdziłam jak długa jest:tak:;-)

u mnie w przychodni pielęgniarka mierzyła Krzysia na takiej miarce... kładzie sie dziecko, trzyma głowkę i do nóżek przykłada podstawkę... lepiej opisac nie umiem. ... 3 tyg temu Krzys miał już 60cm:) moze jutro tez nas zmierzą? ;-)

U nas nie mierzą chyba do 4-5 miesięcy, dopiero po drugiej wizycie u ortopedy mierzą. Też jest taka miarka na której się kładzie dziecko.

Ubranka są zupełnie nie miarodajne, bo zależnie od firmy te rozmiarówki są bardzo różne.

W tej chwili mój Krystian ma 115cm wzrostu a nosi ubrania na 116-122-128.
Ignacy nosi ubrania na 62-68-74 lub 3-6 i 6-9 miesięcy według metek.

Ostatnia edycja:
Ale sprawdziłam siatki centylowe i Twoja mała jest między 10 a 25 centylem wagi, to nie jest źle ;-).
Dzięki ;-)
Ona nam słabo tyje, muszę ją butlą dokarmiać a dziś wypiła tylko 90 ml dodatkowo. Jak jest na samym cycu to nie tyje:-(
czy jest ktoś kto nie szczepił dziecka na żadne dodatkowe szczepionki?:sorry:
Ja brałam dodatkowe.
Ale mam znajomych co nie szczepili na nic dodatkowego.

reklama
Do góry