reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Wózeczki, łóżeczka i inne akcesoria :)

a my w dalszym ciagu w lesie, jesli chodzi o wybor wozka... wczoraj nawet bylismy w jednym sklepie. Moj maz, ktory do tej pory twierdzil, ze samodzielnie podejmie decyzje o zakupie wozka, troche zmiekl, jak zobaczyl ile rodzajow jest do wyboru i jakie sa ceny. Stwierdzil, ze przy taich kosztach lepiej nie popelnic bledu w wyborze... ha ha

A te ktore mi sie podobaja, sa cholernie drogie...

no i jeszcze, jak ogladalismy wczoraj w sklepie - te ladne zgrabne wozki maja takie malenkie gondole.. a przeciez w naszym przypadku - bedziemy uzywac spiworow?? tak? biorac pod uwage termin porodu? czy juz nie? ja zupelnie zielona w tym temacie jestem.... na co mam zwrocic uwage przy wyborze wozka????? (poza kolorem, oczywiscie :-D:-D
Pomocy!

reklama
gosia, to tak jak ja trochę. Nie wiem kiedy dziecko przesiada sie z gondoli. Jeżeli w 3, 4 miesiącu,to listopad, więc już jest zimno i wtedy co? ta spacerówka z podnoszonym oparciem? Też głupia jestem. A kiedy dziecko juz siedzi w takiej zwykłej spacerówce?

no wlasnie! u Ciebie jeszcze jest ta roznica, ze klimat troche lzejszy. W Polsce w listopadzie moze byc juz cholernie zimno.
Ja mieszkalam w Londynie dwa lata i mrozu nie uswiadczylam ;-)

Moze jakies bardziej doswiadczone mamy sie wypowiedza?? bo tak calkiem na opinie sprzedawcow nie chce sie zdawac...

Aneczka - wlasnie: jak dlugo MOZNA korzystac z gondoli? przeciez jak dziecko zacznie siadac (zakladam ok 6-7 m-ca??) to moze nie chciec lezec w gondoli? czy ja zle do tego podchodze?

bo od tego zalezy jak duza gondole musimy kupic, a to ogranicza mozliwosci wyboru wozka

no właśnie, bo ja poczytałam że jak juz zaczyna podnosić główkę to juz na płasko nie chce jeżdzić tylko świat oglącać, mamy jak to jest?

Gosia ja mieszkam w górach i tu jest zimno, może nie mrozy 20 stopniowe jak w polsce, ale czasem do minus 10 dochodzi a w zeszłym roku w kwietni sypał śnieg. Listopad jest przejmująco zimny.

a jeszcze jedno. co sądzicie o takich doczepianych trardych gondolach, bo widziałam jedną dużą, ale drogą. Bratowa stwierdziła że to nie ma sensu takiej kupować bo wózki rozkładane mają już gondolę same w sobie, którą się potem reguluje. Tyle że jak kiedyś taka ogladałam to nie była całkiem płaska, i wydawała mi się mało stabilna w porównaniu z taką doczepianą.
Chicco Trio Enjoy Evolution - Fuego : mothercare
Coś takiego.

powiem że pogoda też ma znaczenie, jak się dziecku w zimę nie pokazuje tak świata zza wózka to i mu się mniej śpieszy poza tym 4 miesięcznego się nie sadza więc raczej jakoś zima powinna w gondoli minąć.
zgadzam sie spokojnie do około 6 miesiaca można dzieciątko wozić w gondoli pod warunkiem,ze nie bedzie mu zbyt ciasno później,bo wtedy trzeba przejsć na spacerówke ale można do niego włozyc śpiworek

reklama
Do góry