reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wózki, ciuszki i inne rzeczy dla naszych dzieciaczków - NOWY -(STARY ) WĄTEK ;)

Ja też raczej nie kupuję za dużo rzeczy, bo wszystko można dokupić, a ja po prostu nie miałabym gdzie tego wszystkiego trzymać. Choć przyznam, że lubię robić dzidziusiowe zakupy :-)

Magdziarko, znów mam prośbę do Ciebie. Chyba Ty wklejałaś takie flanelowe pieluszki z ceratką pod spodem. Wiesz może, czy na allegro można takie kupić? Bo ja cos nie mogłam znaleźć.:zawstydzona/y:

ja zamawiałam z allegro od użytkownika DAWIDAR

Wielorazowe PIELUCHY-CERATKI do przewijania (365007871) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
O właśnie tego szukałam - dzięki kochana Moderatorko!:-)

Proszę uprzejmie,
Dziewczynki wiecie co ja, tak gadałam z mamami na podwóreczku..przy piaskownicy, że jednak to fioletowe coś lepiej goi pępek. Zastanawiam się czy nie dokupić. Przy Olku miałam - wtedy nie było mowy o spirytusie i rzeczywiście pępuszek raz dwa się zagoił i odpadł. Wtedy tylko nie pomyślałam, żeby kupic np. strzykawkę i aplikować tak dokładnie tylko polewałam i to sciekało bokami i plamiło wszystko dookoła.
Jak Wy myslicie??

Magdziarko., gencjana o ktorej piszesz nie za bardzo pomogla Bartkowi. Ale za to roilam oklady z riwanolu - pepek mu sie goil ponad miesiac. Za to przy Marcinie i Loli sam spirytus zalatwil sprawe w niespelna 2 tygodnie... Co dziecko to przypadek... Moja kolezanka walczyla z kikutem synka 56 dni!

Proszę uprzejmie,
Dziewczynki wiecie co ja, tak gadałam z mamami na podwóreczku..przy piaskownicy, że jednak to fioletowe coś lepiej goi pępek. Zastanawiam się czy nie dokupić. Przy Olku miałam - wtedy nie było mowy o spirytusie i rzeczywiście pępuszek raz dwa się zagoił i odpadł. Wtedy tylko nie pomyślałam, żeby kupic np. strzykawkę i aplikować tak dokładnie tylko polewałam i to sciekało bokami i plamiło wszystko dookoła.
Jak Wy myslicie??
Magdziarko zamias strzykawki można używać patyczków kosmetycznych i tymi patyczkami pedzlować . ja miałam i gencjanę i spirytus.

Ja także zaopatrzylam sie w gencjanę i spirytus. Moja polożna powiedziala ze gencjanka bardzo pomaga, i że patyczki kosmetyczne sprawdzaja sie przy pielęgnacji pępuszka.

:tak: Ja patyczkami do uszu smarowalam pepuszek maluszka, wtedy podwadzasz ten kikut i nic sie nie wylewa. Szybko mojemu Fabiankowi odpadł. Spirytus starczy ten 70 % ;-)

Ja też patyczkami do uszu smarowałam pępuszek i spirytusem. Nie pamiętam ile czasu trwało zanim odpadł, ale w miarę szybko. Patyczki sprawdzają się bo można dotrzeć praktycznie w każde miejsce pepuszka.Ja osobiście polecam

reklama
Joanna te patyczki o których piszesz, ja używałam do uszu dla Kacpra bo bałam się, żeby za głeboko mu nie włożyć do uszka, a do pępuszka miałam te zwykłe cienkie bo łatwiej nimi było dotrzeć do wszystkich zakamarków.

Do góry