reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wózki, ciuszki i inne rzeczy dla naszych dzieciaczków - NOWY -(STARY ) WĄTEK ;)

reklama
Mata max moze byc 1 cm luzu ale np. na marysie ja juz kupuje 1,5 cm luzu zeby obchodzila np. i jesien i wiosne, na lato kupuje z 1 cm luzu bo wiadomo ze na nastepne i tak bedzie trzeba kupic. Na zime biore z 1,5 cm luzem. Ale to juz wiesz mozna takie wieksze wziasc dla dziecka ktore dobrze chodzi a powiem ci w sekrecie ze buciki wystaczaja na 3-4 miesiace taks zybko nózka rosnie. A czemu musicie miec ortopedyczne?

Głuszku bo małej stópka ucieka na bok (tak jakby ciężar ciała chciała na boku stopy przenieść). Przy urodzeniu stwierdzili stópke płako-koślawą z powodu ułożenia w brzuchy, potem pediatra i neurolog stwierdził, że jest ok, a teraz widać jednak różnicę (jeszcze chcemy skontrolowac u ortopedy, ale w nasej dziurze nie możemy znaleźć dobrego :angry: a do byle kogo nie chcemy iść)

a Bruno ma dlugosc stopki 12,5cm:szok:chyba wysoki chlopak bedzie...
chcielismy ostatnio kupic takie materialowe butki i najwieksze byly na 12-18mies i za male:zawstydzona/y:

Jasio ma dł stopki 14 cm. Tez się zastanawiam nad kupnem bucików - a co myślicie o tych wystawianych na allegro (używanych)? Ja chcialabym kupić Bartka bo cena używanych to 30-50 zł a nowych 150 - 200zł

Paulinka ma stopke ok 12 cm...:tak:

Aniknulka... ja bym sie bała kupowac uzywane, jest ryzyko, ze z bucikami kupisz tez jakis defekt stopek poprzedniego uzytkownika...:zawstydzona/y: Moim zdaniem na 1 butkach nie ma co oszczedzac... ja sie wybiore do sklepu Bata... sa tansze od Bartka, a ponoc tez dobre:tak:

Aniknulka ja tez nie polecałabym używanych butów :sorry2:
a co do bucików... zastanawiałam się czy na wiosnę nie kupić takich mięciutkich
Buty dla niechodzących, COLLARGO Roz. 20 (592036112) - Aukcje internetowe Allegro
Buty dla niechodzących, COLLARGO Roz. 20 (591776489) - Aukcje internetowe Allegro
mała co prawda może zacząć chodzic przed roczkiem, ale niedługo zrobi się ciepło (mam nadzieję :dry:) i będzie można chodzić już z wózkiem bez osłonki na nogi i tak głupio żeby mała skarpetkami świeciła :sorry2:
a te do chodzenia bym kupiła jak zacznie mała sie rwać do chodzenia (zawsze to kilka miesięcy dłużej będzie miała butki, a nie teraz kupię te do chodzenia i zanim zacznie śmigac, to moga juz byc za małe... a zwykłych nie chcę kupować, bo moga w niewłaściwy sposób usztywniać stópkę... chyba nie jest to zły pomysł :confused:

Mata... ja własnie takie szmaciaki kupiłam małej za 10 zł w auchanie... do wózka idealne:tak: Po co meczyc nozke buciorami jak jeszcze nie smigają;-)

I zapomniałam napisac, ze tez zaopatrzylismy sie w absy która mamot polecała:tak:są swietne i sprawdzaja sie w kazdym warunkach:-p było warto zainwestowac:tak:

reklama
Do góry