reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wózki, ciuszki i inne rzeczy dla naszych dzieciaczków - NOWY -(STARY ) WĄTEK ;)

Dzięki mata za info - już się przestraszyłam, że ktoś mnie tutaj nie lubi ;-)
to może inaczej - mebelki zamówię z firmy gluck - babeczka w Szczecinie wyliczyła mi ile będą kosztowały i ceny nie są wygórowane - a do tego szyją piękną pościel.
Ubranka zamówiłam z 2 sklepów internetowych i już przyszły paczki. Dużo mam na rozmiar 62cm na 56 dosłownie 3 sztuki. Myślicie, że dobrze zrobiłam? jakiw rozmiary Wy kupujecie?
U nas w sklepach już podniesli ceny ( myślę, że przy remanencie) tak więc bardziej opłaca się pzrez internet. Nestety vat ma wzrosnąć z tego co słyszałam pod koniec marca z 7% na 22% - tak więc sporo :-(

reklama
Asiu ja też będę kupowała więcej na rozmiar 62 ponieważ dzidzia rośnie szybko, a i moje znajome radzą mi kupić większe. Dzidzia jest na początku przykurczona później się rozciąga a pielucha też zajmuje dużo miejsca:tak:lepiej więc chyba mieć większe ciuszki.:-D

A ja mam dylemat co do rozmiaru :baffled: ja byłam malutka, ważyłam 2900 i miałam tylko 51 cm, a za to mój mąż miał 56 cm i ważył 3500 i ciekawe po kim dziecko pójdzie :confused: jak kupię tylko kilka rzeczy na 56 cm a dziecko urodzi się takie małe jak ja, to będzie tonąć w tych 62 :baffled:

Rzeczywiście trudno wyczuć jak duże się urodzi, ale ja mam troszkę lepiej bo mam dwa sklepy z ciuszkami więc zawsze mogę coś dokupić, ale wolę kupować w hurtowniach, czy marketrach jest taniej niż w sklepach. Tam to dopiero są ceny:tak:

mata mimo wszystko doradzilabym ci rozmiar 62:tak: pamietaj ze dzidzia nosi pieluche i do tego bedzie to pora letnia czyli przewiewne ubranko bardziej sie sprawdzi.

agusia u mnie Kuba tez robi jeszcze do pieluchy. Kupe za nic w swiecie nie chce robic do nocnika. A najlepsze jest to ze w lecie nie bylo problemu i zalatwial sie ladnie do kibelka. Zaraz po Krzyska wyjezdzie przestal i zaczal znow w pieluche. Moze to przez jego wyjazd nie wiem.

O matko dziewczyny Wy o zakupach dla maluszków..Ja juz coś tam mam kilka body..spioszki ..pajace..czapeczki skarpetki jeden sweterek..Ostatnio ta pościel od mamy. Ale to kropla. Gdzie reszta. Tymczasem dosłownie przed chwilą policzyłam ile musze w tym miesiącu na Olka wydać..350 basen za semestr, 390 angielski za semestr i 250 zerówka... To prawie 1000:szok: a nauczyciel zarabia niewiele ponad...Ostro..dobrze, że mąż mądrzejszy i ma lepiej opłacalną pracę..Ja strajkuje!!!

reklama
Do góry