reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wózki, ciuszki i inne rzeczy dla naszych dzieciaczków - NOWY -(STARY ) WĄTEK ;)

A ja już kupiłam trochę, drugie tyle muszę przejrzeć po małej ale to będzie długie odgrzebywanie...piwnica ...wiecie ...duże worki...do tego muszę mieć czas i męża który będzie przewalał te wory. Ostatnio jak szukałam ciążowych ciuchów to odkryłam parę wynalazków. np spodnie na zimę dla malucha jeszcze z metką. Może w końcu druga dzidzia w nich pochodzi bo moja nie miała tego szczęścia.
Siostra mi opowiadała, że jej facet wpadł w szał i jak urodziła się ich niunia to sam kupował tyle ciuchów że dużo z nich mała nawet nie założyła. Ale to słodkie - facet i takie zakupy :-)

reklama
no moze moj malz dla synusia tez bedzie kupowal.. A slyszalycie cos op tym vaci zie ma wzrosnac? toz to prawda czy tylko plotki? Bo jak prawda to rzeeba sie za wozkiem rozjerzec wczesniej.. bo to chyba tez obejmie.

magdalenkakol z tego co mi wiadomo, to vat ma wzrosnąć na ubranka i buciki niemowlęce z 7% do 22%. O wózkach nie mówili i mam nadzieję, że ich nie obejmie bo i tak są piekielnie drogie :no:

Mata dzieki za odpowiedz.. ja to w tych sprawach zielona jestem.. no wiec musze corke obkupic przed kwietniem.. I maluszkowi tez to co sie da kupic wczesniej . zawsze troszke w portfelu zostanie.

Na wózki i inne akcesoria juz jest wyższy Vat. Zostały tylko ubranka te do 96 cm i buciki( tak mówił mi pan w sklepie z art. dziecięcymi)

A ja zamiast kupować ciuszki dla maluszka, kupuję je dla mojego Wojtka. :-) Ostatnio śledzę allegro, bo zamierzam mu kupić dużo krótkich spodenek na lato i puszczać go bez pieluchy, żeby nauczył się siusiać na nocnik.
A jeszcze wracając do pieluch tetrowych - ja używałam pół na pół tetry i pampersów przez 3 miesiące. Zaleta taka, że w upalne lato trudniej przy tetrze o odparzenia. A taki pampers, to sam "plastik".

I to jest dla mnie główny minus tetry. Bo ja nie gotowałam pieluch, ani ich nie prasowałam, ale jednak trzeba było codziennie (albo co drugi dzień) uprać, rozwiesić i złożyć.

Ja tetrowe będę używała ale tylko przy największych upałach, szkoda maluszka żeby sobie odparzył pupę od tych plastików, a poza tym to przydają się po karmieniu często dziecku sie ulewa;-)

reklama
Moj Kuba nie mial problemu z odparzeniami wiec spokojnie moglam uzywac jednorazowych. Przez pierwszy rok Krzysiek przysylal nam ze stanow. Swietnie pachly jak tylko maluszek zrobil kupke unosil sie zapach kwiatow.

Do góry