reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wózki, ciuszki i inne rzeczy dla naszych dzieciaczków - NOWY -(STARY ) WĄTEK ;)

No,ja sprobuje chociaz z tymi tetrowymi w specjalnych majteczkach.Ale fakt,ze sterty prania i niemile zapachy tez mnie przerazaja.No,zobaczymy jak dlugo dam rade;-)
A dzis bylismy w takim tanim markecie spozywczym,cos jak polska Biedronka i w promocji byly sliczne bodziaki.Pisalam Wam,ze Moje Kochanie nie chcialo jeszcze robic zakupow dla naszej Majusi.A dzis mnie zaskoczyl-od razu wzial 3 opakowania po 3 sztuki body!Powiedzial,ze przeciez my nic jeszcze dla malej nie mamy:-)Wzielismy wszystkie na 62cm-we wzorki rozowe i jasno-brazowe na krotki rekawek,a w zolte bez rekawka.:-)

reklama
Ja sie na terte w ogole nie nastawiam
chyba bede na budowie mieszkala - wiec zero warunkow na takie zabawy

A jesli chodzi o pieluszki do higieny - jako podkladka pod glowke na podusie i na ramie - polecam Wam przeciac tetre na pol i na cwierc, obszyc i uzywac takich malych - bo powinno sie je czesto zmieniac - a tak dzieki temu zuzyje sie jedna czy dwie zamiast jednej duzej...wygodniejsze i oszczedniej potem z praniem, prasowaniem, skladaniem itp
ja mialam kilka polowek i kilka cwiartek.

Milka ja też gdzieś czytałam o taki rozwiązaniu. Na pewno praktyczniejsze :tak:
Jedno mnie ciekawi, gdzie mają głowę producenci, mogliby przecież też produkować małe tetry właśnie do użytku innego niz na pieluchy, a ja spotykam się tylko z rozmiarami 70x80 lub 80x80 :sorry2:
A jeszcze co do pieluch tetrowych, to które są lepsze cienkie czy grubsze :confused:

niemile zapachy tez mnie przerazaja.

Te kupki nie są tak śmierdzące jak dorosłych tylko raczej czuć kwasikiem .
A widzisz - jednak i twój Maajka małżonek się skusił na ciuszki jak zobaczył jakie to słodkie. Lepiej mieć choć trochę na początek niż wcale. A co do rozmiaru to lepiej kupić od razu więcej 62 a potem ewentualnie dokupić mniejsze jeśli będzie taka potrzeba :yes:

Wiecie przeczytałam ostatnio, że są specjalne zapachowe worki do zużytych pieluszek paklanki, czy jakoś tak. Tez nie lubię smrodków:wściekła/y: może to jakieś rozwiązanie:confused:

Mi się w ogóle używanie Pampersów nie podoba..ale nie skuszę się na tetrę..ze wzgledu na czas i wygodę..Ale jak sobie pomysle o naszym środowisku. W omu segreguję śmieci. Mam makulaturę, szkło i plastik..na dodatek nie mam na osiedlu pojemników, więc jeżdżę na inne...a ludzie patrzą że im podrzucam i się dziwią aj ataka ekologiczna jestem.Siateczka na zakupy itp. No ale z tymi pieluchami to niestety nie dam rady!

reklama
Jak tez segreguje smieci(tutaj zreszta trzeba) i wlasnie czytalam jak te pampersy zanieczyszczaja srodowisko....Ale z tetra mysle bardziej o malej.
A poza tym tak sobie tez pomyslalam-przeciez ile kobiety zuzywaja np.podpasek.I to tez jest jednorazowe,teraz juz nikt nie uzywa przeciez materialowych i ich nie pierze!
Dobrze jest dbac o srodowisko,ale czasem trzeba tez pomyslec o wlasnej wygodzie,a nadrobic to np.wlasnie w segregacji smieci.

Do góry