reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wózki, ciuszki i inne rzeczy dla naszych dzieciaczków - NOWY -(STARY ) WĄTEK ;)

reklama
no wlasnie - z jednej strony niepokoje sie ze u mnie pranko w powijakach...a jak dzis pierwsze ciuszki wypralam - to sie zastanawiam czy nie za wczesnie - termin mam na ok 22-23 czerwiec - toz to jeszcze ponad miesiac grubo - teraz jak to poprasuje i poukladam w mej odkrytej "komodzie" tekstylnej - zakurzy sie...I to samo mam z poszyciem kolyski - wypiore, wyprasuje - i co dalej??? Zaloze, ustawie, Jagoda wymaca tysiac razy lapkami, wysmaruje zarciem a i sama kolyska od stania nie bedzie "swieza" Moze ja nakryc czyms?? Bez sensu:-(

Ja to co mam na wierzchu to jest przykryte folią( np wózek) a pościele, ochraniaczyki itp..mam poprane poprasowane ale złożone w skrzyni wersalki. Nie rozkładałam..bo po co...Powlekę kołdrę to gdzie ją polożę, powlokę materacyk to tez nie mam co z nim zrobic.JAk ktoś ma oddzielny pokoik to sobie może szaleć..a w naszym przypadku zrobi się w ostatniej chwili. Najważniejsze że wszystko jest przygotowane.Jak Olek się rodziła to miałam wszystko w łóżeczko włożone i łóżeczko było przykryte prześcieradłem i było Ok

Dobra, pytania techniczne z serii JA I MOJA PRALKA- wiem, że to już było, ale proszę o podsumowanie.
Temperatura prania pieluch tetrowych to....
natomiast flanelowe pierzemy w...
pokrycie fotelika (jesli tylko uda mi się go zdjąć) uprać należy w...

ciuszki mają metki z temperaturą, więc mam łatwiej, z reguły 60 st

dziś położna nam mówiłą, że ostatnio mieli na oddziale dużo pokrzywek u maluchów, okazało się, że mamy prały ciuchy w Loveli- chyba jakaś dziwna seria proszku była.

Dręczy mnie jeszcze temat ŁÓŻECZKO:
jaką macie pościel (co wchodzi w jej skład), bo ja stanęłam na etapie prześcieradła i kocyka;
? poduszka (do wózka tez potrzebna?)
? kołderka
?

Dzięki Dziewczyny za pomoc:-)

reklama
Ja już wszystkie ubranka mam poukładane w szafeczkach. Wózeczek stoi u młodego w pokoju, kołyseczka rozkręcona czeka na polakierowanie oczywiście specjalnym lakierem (wodny czy jakoś tak:-D), a jutro piorę pieluszki tetrowe i wszystko gotowe. No i torba do szpitala czeka już spakowana w szafie. Tak więc pozostaje mi czekać na skurczybyczki i mogę jechać rodzić;-):-D

Behemotku pieluszki będę prała w 60 stopniach bo i tak będą mi słuzyły głównie jako ściereczki, czy żeby podłożyć po karmieniu
pokrycie fotelika na moje oko to nie więcej niż 30-40stopni, ale może masz metkę gdzieś od spodu to sprawdź.
Ubranka prałam w Vizir sensitiv Kacper nie miał uczulenia więc może i tym razem też tak będzie. A jakby co to wypiorę je jeszcze ra w specjalnym proszku dla dzieci.
poduszka - zupełnie płaska kupuję bo wydaje mi się, że wózeczek nie będzie taki pusty
Pościel- bawełaniana a kołderka do łóżeczka ja mam cieniutką też z bawełnainym wypełnieniem
To takie moje rady, może dziewczyny zaproponują jakieś inne rozwiązania:-):tak:

Do góry