reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wózki, wózeczki...

Blackbery super wózek, mnie też się one podobają ja mam TAKO Jumper ale jak to się mówi "darowanemu koniowi w paszczę się nie zagląda" czy jakoś tak

reklama
Blackberry,no faktycznie świetny ten wózeczek zakupiliście. Wyglada jak nówka,a cena zdecydowanien do łyknięcia:). Gratulacje. Moja przyjaciółka ma dokładnie taki sam tylko kolor inny i baardzo go sobie chwalą,leciutko sie prowadzi( sama testowałam),a u nich to było ważne bo wiadomo było ze synek urodzi sie duży,no i jak kazde dziecko będzie rósł( on faktycznie nadal jest wieelkim chłopaczkiem),a ta moja przyjaciółka jest maleńka,drobna, także nie miała by siły taszczyc przed sobą jakiegos czołgu...Jedyny minus jego w ich sytuacji bo mieszkają w starej kamienicy,to jest to,ze nie mogą sie z wózkiem do windy zapakować bo te koła z yłu są jakieś ciut szersze niz w niektóych wózkach i tym sposobem muszą go wciągac na 3 pietro...no to jest lipa,ale to nie jest wina wózka,a raczej mikroskopijnej windy.

A co do fotelików samochodowych,to my mielismy i teraz ma max cosi i powiem Wam,że Nati jeździła w nim do końca października,także grubo ponad rok bo Natka także jest z sierpnia( dokładnie 15.08:)) . Tak wiec to ile jeździ dziecko w foteliku to rzecz indywidualna. Nati bardzo lubiła ten pierwszy fotelik i wcale jakos chetnie nie zmieniła go na większy. My sie zdecydowaliśmy,bo po prostu w zimowych ciuchach juz jej było w nim mega ciasno,ale gdyby było lato to pewnie ze 2,3 miesiące by jeszcze pojexdziła. Fakt ,ze Natka jest drobna,dzisiaj jako prawie 2 latka waży 9,7kg( dwa tyg temu ja ważyłam) i nie bije rekordów pod wzgl wzrostu. Nie jest totalnym kurdupelkiem ale raczej niższa niz wyzsza:) jak na dzień dzisiejszy:).

No właśnie do takiego wniosku doszliśmy - że autko też wybieramy lekko używane, ale lepszej jakości - a przynajmniej wydaje się, że lepszej:-D
Właśnie dostałam maila od sprzedawcy, że siusiakowy pojazd do nas wyruszył, jak dotrze podzielę się wrażeniami.
Co do taszczenia - ja mieszkam na 3, ale mam dużą windę - tylko wyobraźcie sobie - nie staje na poziomie na którym są drzwi tylko na tzw. wysokim parterze - chociaż to nowy blok i tak trzeba pokonać z 12 stopni, żeby nie taszczyć trzeba zjechać do garażu na -1 i popylać całym garażem żeby wydostać się na powierzchnię:baffled:

Coś ty!!! ale zrobili. Patrz a niech tam mieszka osoba poruszająca sie na wózku...no bo u nas to badź co bądź przelotny okres,długi( z naszej perspektywy),ale jednak pewnego dnia dziecko juz nie bedzie korzystało z wózka...
Achhh te wydumane pomysły nawiedzonych architektów....Wspólczuję. ALe z wózka i tak bedziesz zadowolona myślę:)

No więc o to właśnie chodzi - u nas to okres przejściowy, ale winda "Francja-elegancja" - klimatyzowana, gadająca i w ogóle tylko szkoda, że ktoś nie pomyślał, że to uciążliwe dla kogoś kto porusza się na wózku - to spory kawałek drogi. A muszę się bryknąć do garaży i zobaczyć czy mogę coś nacisnąć,żeby otworzyć bramę, czy dokupić pilota w spółdzielni, bo garażu nie mamy więc nawet nie mam pojęcia jak to otworzyć.

reklama
Blackberry a potrzebujesz wózek w mieszkaniu? Przecież możesz wypiąć fotelik lub gondolę a stelaż zostawić w samochodzie....

Mnie własnie koleżanka powiedziała ,że dostanę fotelik i gondolę po jej małym więc szukam jakiejś fajnej okazji Mutsy Urban Rider lub 4 Rider. Jakbyście widziały coś fajnego to dajcie znać:)

Do góry