reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Wózki

Dla mnie, przy wyborze wózka, miała znaczenie duża gondolka, bo znam mamy, których dzieci mają obecnie 7-8 miesięcy i dalej jeżdżą w gondolkach.
Ważne jest, żeby miała podnoszone oparcie, bo taki półroczny dzieciaczek jest juz ciekawy swiata i nie zawsze chce leżeć.

reklama
No a nawet na siedzaco,dokupic tylko szelki wtedy trzeba zevby dziecko nie wypadlo i sie jezdzi dalej w gondolce :)

Oczywiście!!!
Nie powiem fajne są takie wózki spacerowe (takie, które mają te wkłady) ale nie wyobrażam sobie wożenia dziecka latem w takim miękkim wkładzie.
W gondolce jest wygodnie i maluch ma duzo miejsca zwłaszcza latem.

Mamy po prostu zamiar w przyszłym roku kupic jakąś fajną spacerówkę -parasolkę i już na jakieś wyjazdy jej używać (miesci się do każdego bagażnika). Natomiast spacerówka z ROANA powinna nam wystarczyc aż maluch nie skończy 1,5 roku. Potem na stałe "przeniesie" się do parasolki :-)

Iwonko, gratuluje zakupu!!

Ja też należę do zwolenniczek gondoli. W ogóle od początku naprzemiennie będę korzystać z obu wózków - na spacery Emmaljunga z gondolą, na jakieś wyjazdy (do przychodni, itp), fotelik wpięty w parasolkę. W mojej gondoli z emmaljungi też się fajnie podnosi oparcie, dzidzia może dość długo pojeździć bo gondola duża.

witajcie:)

Zdecydowałam się na wózek tako fast rider: Fast Rider TAKO + fotelik sam. 0-13kg (319113408) - Aukcje internetowe Allegro
Czy któraś z was jest albo była posiadaczką takiego wózka. Prezentuje się fajnie, a waga nie jest bardzo istotna ponieważ mieszkam w domku jednorodzinnym

Mi sie podobał ten model ale odpadł z powodu wagi właśnie ( zdaje sie, że 21 kg). I nie tylko chodzi o wnoszenie po schodach ale o kierowanie takim wozem, skręcanie itp.
Oczywiście każdy wózek jest inaczej wyważony i może w tym nie czuć tych kg. Ja miałam problem z podbiciem starego modelu deltim voyager waga gdzieś ok 14, a późniejszy model dużo cięższy podbija sie już bez trudu większego ( bo nie, ze bez żadnego).
Nie mogłam nigdzie obmacać TAKO wiec zrezygnowałam.

reklama
Bożena, jedna z moich koleżanek była bardzo niezadowolona z Tako właśnie ze względu na to, że się ciężko prowadzi, a to ma ogromne znaczenie podczas codziennego użytkowania. Ale to było 2 lata temu, może zmienili konstrukcję wózka, radze jednak "obmacać" na żywo i wziąć pod uwagę, że takim wózkiem będzie jeździła dzidzia która w pewnym momencie będzie ważyć ponad 10 kg.

Do góry