reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

wpadka kontrolowana ;-)

Wiem, jak wiele może zdziałać podświadomość, dlatego nie dowierzam temu, że w ciąży jestem, choć 20% szans jest ;)
Przekonam się myślę wkrótce, za 7 - 9 dni. Może wcześniej...

reklama
Uciekam - idziemy z mężem do knajpy ze znajomymi..
Nie za bardzo mi się chce, bo tam jest zawsze strasznie nadymione, ale znowu w domu siedzieć mi się nie chce ::) Może przynajmniej nie będę myśleć ::)

Miłego wieczoru - dziewczyny :D

Witam wszystkich :D

Coś mi się zdaje, że wpadeczki nie będzie. Temperatura utrzymuje się na poziomie 36.6 - co mnie bardzo dziwi, ponieważ jestem pewna, że owulacja była - więc, czy doszło do zapłodnienia, czy nie, temperatura powinna być troszkę wyższa, i spaść w pierwszym dniu @, prawda??

reklama
Dzisiaj się już lepiej czuję, nie mam żadnych mdłości, krzyże lekko pobolewają, a jeśli chodzi o szyjkę macicy - to mam ogólne wrażenie rozpulchnienia i wilgoci.

Tak sobie pomyślałam, że jeśli nie ma fasolki, to w tym cyklu było bardzo dużo zbiegów okoliczności ;)

1) 13 dc - owulacja - zaraz po niej uczucie suchości i szyjka macicy zrobiła się twarda i obniżyła się - jak podczas dni niepłodnych.

2) od 13 dc do 20 dc pobolewały mnie krzyże, kulminacja - kiedy to siedziałam przed kompem i prawie płakałam z bólu - była 19 dc.

3) 20 dc (ewentualna implantacja) - jak ręką odjął te bóle krzyża - pozostało jedynie lekkie "ćmienie", macica zrobiła się bardziej miękka i rozpulchniona, poza tym pojawiło się uczucie wilgoci i lekkie plamienie. Do tego mdłości, ogólnie złe samopoczucie, sensacje żołądkowe.

4) 21 dc - dalej to samo co w 20 dc

5) dziś 22 dc - macica taka jak i w 20 dc i 21 dc. Ogólne uczucie wilgotności. Pobolewanie, takie kłócie w okolicy jajników, niepodobne do tych skurczów jakie mam zawsze kilka dni przed @ i w 1. dniu @.

Tak się wszystko przedstawia.

I albo to jest zbieg okoliczności, albo mój organizm chce mnie postraszyć, albo jestem w ciąży.

Jeśli jestem - przydadzą się moje obserwacje dla innych - oczekujących. Jeśli nie jestem - będziecie wiedziały, co może zdziałać nasz organizm ;)

Do góry