reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wprowadzamy nowe dania do jadłospisu

reklama
a.jas25 - pisałam już o tym innym dziewczynom, ale nie wiem w końcu czy któraś wypróbowała mój sposób - granulowana herbatka rumiankowa dla niemowląt. U synka stosowałam (marki Hipp) gdy nie mógł zrobić kupy, i kupka była po tym zawsze po kilkudziesięciu minutach :tak:
Jeśli karmisz piersią, to "wywoływanie" kupy mieszanką na mleku krowim jest dla mnie nie zrozumiałe...

Witam, dziś był nasz pierwszy raz. :-) Malwinka dostała pierwsze jabłuszko. a jaką minę miała przy tym- śmieszny widok. no i zobaczymy. Nie wiem tylko czy nie dałam jej za mało żeby zaobserwować jakieś zmiany- dostała malutką łyżeczkę :-D

a.jaś - ja podaję małej sztuczne raz dziennie i mam wrażenie że po tym sztucznym to ona takie śmierdziele robi bo jak ją karmiłam tylko cyckiem to takie nawet fajne te kupki robiła ghi ghi
ja bym radziła może ten sok jabłkowy, chociaż sama go nie stosowałam
'ale wiesz co przypomniało mi się że jak mała była podziębiona to lekarz na zielone kupki przepisał jej biogaję - bakterie jelitowe i po kuracji biogają kupka była jak marzenie 1 raz dziennie albo co drugi dzień bez boleści i co najwazniejsze o połowe mniejsza hihihi więc i śpiochy czasem uratowane :tak:
chyba jej znów tę biogaję zapodam - :-)
biogaie dostaje od 2 tygodni ale nie dzieła ,dziś dałam jej jabłko -gerbera poczekam do jutra

Wczoraj byłam u starszego pediatry w związku z brakiem kupy, wiec takie działania:

1) wypróżnienie czopkiem
2) dzien 1 - 5 ml soku z marchwi HIPP + 5 ml wody przygotowanej
i tak 6 dni aż dojdę do 30 ml soku
obserwacja kupy i reakcji dziecka, jeśli ok dalej:
5 ml sok z jabłek + 5 ml wody przegotowanej i tak 6 dni aż osiągne 30 ml soku
3) zupka (marchew, ziemniak, masło, woda) też etapami

także na razie słoiki muszę odstawić na rzecz soczku i zacząc odpoczątku

Wczoraj byłam u starszego pediatry w związku z brakiem kupy, wiec takie działania:

1) wypróżnienie czopkiem
2) dzien 1 - 5 ml soku z marchwi HIPP + 5 ml wody przygotowanej
i tak 6 dni aż dojdę do 30 ml soku
5 ml sok z jabłek + 5 ml wody przegotowanej i tak 6 dni aż osiągne 30 ml soku
3) zupka (marchew, ziemniak, masło, woda) też etapami

także na razie słoiki muszę odstawić na rzecz soczku i zacząc odpoczątku

Nareszcie jakiś sensowny sposób na wprowadzanie nowości Super:-)

reklama
No, ja tez dałam wczoraj Młodemu zupkę gerbera - tak ładnie jadł, a dziś buzia trochę obsypana :baffled::sorry2::shocked2:, no i kupki nie mógł zrobić :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:, więc mu trochę pomogłam, bo tylko ryczał, jeść nie chciał. Jak tylko mu odrobinę mydełka włożyłam, kupa poszła i to cała, na odległość kilkudziesięciu cm :szok::szok::szok:, aż mi na spodnie poszło :-D:tak::szok:. no i od razu zasnął. Myślę, że marchew w zupce ma takie zapychające działanie (bo przecież marchwiankę gotuje się, by wyeliminować biegunkę). Chyba trochę z tymi zupkami poczekam, albo zacznę gotowac swoje, mniej składnikowe.

Do góry