reklama
mamjakty
styczniówka 2009
szpinaczek - mniam mniam
ja uwielbiam, ciekawe czy moja córa odziedziczy to po mnie - mój mąż nie cierpi 

BlackWizard
Fanka BB :)
Ja nie dawałam brokuł Gerbera, tylko ugotowałam sama i straaaaasznie nie smakowało. Ale nie od dziś wiadomo, że moje dziecię wybredne jest 

a karmisz piersią ,bo mamy dzieci w podobnym wieku ,ale ja narazie karmię tylko piersią,raz dałam jabłko i kupka sie pojawiła od razu ,a miała córcia z tym troszkę problemówKasiaJ moja to już jest porządną kluseczką!!!je na całego wszystko co podleci, przekonała sie do owoców i deserków a obiadki wcina az miło!!!!Mleko z kleikiem idzie jak woda na przemian z kaszką!!Mam małego obżartucha!!Nie możemy przy niej jeść bo od razu też chce!!
Polecam jabłuszka z jagódkami bobovity-ubaw po pachy !! Buzia cała fioletowa!
Musimy jeszcze sprobować szpinaku i brokułów!![]()
BlackWizard
Fanka BB :)
Za nami druga połowa dużego słoiczka jabłko + brzoskwinia + banan. Ale jej to smakuje 

Ja właśnie wrócilam z akupów kupiłam z bobovity właśnie ten szpinak z ziemniakami..nooo zobaczymy czy jej będzie smakował!!
Kupiłam również z Hippa (była promocja) banany, gruszki whilliamsa - poleciła mi koleżanka z innego forum
aaa i kupiłam też z Nestle kaszkę zryzową z jabłkami i misiowy ogródek puree z brokułami!! Zaraz będziemy jadły;-);-)
Moja mała też ostatnio wcina nieźle!! Wczoraj na noc 210 ml wypiła
musiałam dorabiać butle tak mlaskała;-);-)może era niejadka się skończyła!!
Kupiłam również z Hippa (była promocja) banany, gruszki whilliamsa - poleciła mi koleżanka z innego forum

aaa i kupiłam też z Nestle kaszkę zryzową z jabłkami i misiowy ogródek puree z brokułami!! Zaraz będziemy jadły;-);-)
Moja mała też ostatnio wcina nieźle!! Wczoraj na noc 210 ml wypiła

Masz jakis przepis, w ktorym jest szpinak? Z checia bym wyprobowala. Jak na razie szpinak lubie tylko w wersji "pierogi ze szpinakiem" podawane na stolowce wydzialu biologii UW- tam sie stolowalismy w przerwie zajec na studiach.Swoja droga-piekne czasyCzemu szpinak bleeeTo stereotyp z naszego dzieciństwa
)) Szpinak naprawdę jest pyszny, jeśli jest właściwie przyrządzony! Moja rodzinka go uwielbia
![]()

Jeden z prostszych i naszych ulubionych:
Siekasz cebulkę, czosnek (ile lubicie) -> zasmażasz w odrobinie oleju. Dodajesz paczkę szpinaku mrożonego. Chwilkę dusisz razem. Doprawiasz solą, pieprzem, dodajesz łyżkę masła i śmietanę do smaku.
Podajesz z makaronem długie, płaskie wstążki. Najlepiej ze szpinakowym, ale może być też zwykły.
Jako urozmaicenie można dodać do cebulki i czosnku drobno posiekaną cukinię.
Pycha!
Siekasz cebulkę, czosnek (ile lubicie) -> zasmażasz w odrobinie oleju. Dodajesz paczkę szpinaku mrożonego. Chwilkę dusisz razem. Doprawiasz solą, pieprzem, dodajesz łyżkę masła i śmietanę do smaku.
Podajesz z makaronem długie, płaskie wstążki. Najlepiej ze szpinakowym, ale może być też zwykły.
Jako urozmaicenie można dodać do cebulki i czosnku drobno posiekaną cukinię.
Pycha!

reklama
mamjakty
styczniówka 2009
my szpinak robimy podobnie jak Leika - tylko jeszcze jajeczko dodajemy i ten czosneczek na masełku podduszamy
my to do ziemniaczków dajemy do drugiego dania 

Podziel się: