reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wprowadzamy nowe dania do jadłospisu

My co prawda nie mamy, ale ma moja znajoma i bardzo sobie zachwalała szczególnie jak jej synek był mały i nie bardzo umiał sobie poradzić np z wyślizgującym się co chwilę jabłkiem :-)

reklama
Aga_q jak walczyłam ze swoim, żeby jadł obiadki to podawałam mu tylko jabłko. On później i w sumie do dziś dnia na jabłko nie chce patrzeć. Soczków z jabłka tez nie chciał i nie chce pić.
Ja mam taki gryzaczek do owoców, ale u mnie się nie sprawdził.

To u nas chyba nie ma z tym kłopotu:-D, ale ja samo jebłko to tylko ze 2 razy dałam, a tak, to z czymś i wszystko było z brzuszkiem OK. Po zupkach miał tylko zatwardzenie:wściekła/y::szok::sorry2:, ale z tym też sobie radzimy, bo podaję hippa pół słoiczka i kaszkę na 3 miarki mleka (ledwo zjada, taki z niego "łakomczuch" - coś mi ostatnio słabiej je:baffled::dry:)
Wczoraj dałam Matiemu tę kaszkę "5 zbóż" pół łyżeczki do kaszki ryżowej. Na razie OK;-), brzuszek w porządku, w nocy ładnie spał, dziś kupa była dośc luźna, tzn. taka jak zawsze, tylko kolorek fajniejszy, bo po nutra ma zielone. Dziś też dam pół łyżeczki:tak:.

Przy Janku miałam ten wynalazek, bo on był miłośnikiem połykania w całości bez pomniamania. Fajna rzecz, ale czyści się masakrycznie. No i szybko robi się mało atrakcyjna wizualnie. Zdaje sie ze jeszcze jakas firma takie robi.

No ja chyba także sobie takie sprawie bo mój mały uwielbia jeść jabłko i gruszkę gryząc je a ża bardzo mu się wyślizgują albo za dużo ugryzie :-p

jak tylko Natalci wyjdą ząbki to się zaopatrzę w to sprytne urządzonko:tak:
Pysia mam pytanie do Ciebie bo twój Matinek tez jest alergikiem-ile razy Mały zjada Ci mleka i po ile ml???Moja Natalka wykluczyła sobie kolejna butle i martwię się o jej zapotrzebowanie na wapń...za tydzień mamy wizytę u dietetyka ale jakoś spędza mi to sen z powiek...ja od niepamiętnych czasów mieszam kaszkę z deserkiem-wtedy dopiero staje się to dla Buby z jadalne:-p

Mamusie kochane ja najmocniej przepraszam że wcinam się Wam w rozmowę ale potrzebuję Waszej pomocy... :zawstydzona/y: :zawstydzona/y:
szukam jakieś dobrej, sprawdzonej książki na temat żywienia niemowląt, wprowadzania nowych produktów (co w jakiej kolejności wprowadzać itp). czy któraś z Was mogłabym mi coś doradzić? będę ogromnie wdzięczna :tak:

(p.s. ja wiem że mam jeszcze dużo czasu by zacząć wprowadzać nowe produkty u synka, ale niestety nie przebywam w kraju, a mam możliwość by rodzina przywiozła mi tą książkę - tylko muszę powiedzieć jaką ;-))

z góry dziękuje i pozdrawiam :-)

Princess, Mati zjada 5 razy mleko z butli, średnio po 140ml, ale robię mu z 5 miarek i zostaje w butli 40ml, to mu podaję za ok. pół godzinyi czssem wypija. No i do tego ok. 14 kaszkę na 3 miarki mleka.

reklama
Kurde Buba je tylko 3 posiłki mleczne w ciągu dnia-resztę wyeliminowała "nie zjem i już" więc daj jej w zamian tego słoiczki (obiadek i deserek).Lepsze to niż nic:zawstydzona/y:A jeszcze jedno-cały czas podajesz Matiemu Nutramigen czy zmieniłaś na pepti lub comfort:confused:

Do góry