reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wprowadzamy nowe pokarmy

reklama
Buba to nic nie da ja mam swoje warzywa ale co z tego jak sasiedzi pala w piecach gumy opony plastiki i to wszystko idzie w ziemie!! ludzie nie zdaja sobie sprawy co tym robia mysla ze maja cieplo w domu to jest super a ze my cierpimy to ich nie obchodzi!uchhh niecierpie takich ludzi a niestety sporo takich bezmyslnych...

cześć dziewczyny!
mam takie małe pytanie i prosze o rade. Przedstawie wam tryb jedzenia moich dzieciaków... Jak jedzą wasze dzieciaczki czy nie mamy za dużo posiłków mlecznych?

5.00 - 6.00 / 200 ml mleka modyfikowanego

9.00 - 10.00 / 180 ml kaszki owocoowej ( próbuje przenieść ten posiłek
na noc)

13.00 - 14.00 / 260 ml zupki

16.00 / 150 ml mleka modyfikowanego...choć nie zawsze daje ten
posiłek - zależy jak bardzo zupka była syta!

17.00 - 17.30 / deserek (bananek, jabłuszka albo coś ze słoiczka)

19.30 / 200 ml mleka modyfikowanego (ostatni posiłek po kąpieli,
a Amelia je jeszcze o 22.30... )

Z góry dzięki za komentarze!
Pozdrawiamy

Justyna ja sama niewiem zabardzo jak to jest z tymi posiłkami z mleka mod.na opakowaniu piszą o 2 ale tam nie ujmuja chyba kaszek.
Wlaśnie mały zjadł kisiel z malin,tesciowa zrobiła wg jakiejś starej receptóry bez cukru,pycha byl nawet mi smakował.

Ja ostatnio powiedzialam pediatrze ze mamy 3 razy mleko, a on na to ze duzo i ze mozna ograniczyc.
Viki mleka samego sie juz nie napije. Z reguly daje jej kaszke mleczno-ryzowa 2 razy dziennie i ew. raz mleko z kaszka ryzowa

Justyna - u nas z mlecznych posiłków jest: 4x cyc; 1x kaszka; i 1x mleko mod. (nie zawsze).

Będę próbowała wyeliminować nocne karmienie (cyc), ale po kolei, bo narazie przerzuciłam jej kaszkę na po kąpieli. Myślę, że powoli, powoli zmniejszę ich ilość do 3-4.

u nas od jakiegoś czasu jest tak
7-9 mleko lub kaszka

11-12 kisiel,owocki lub jakieś inne cudo

15-16 zupka lub inna papka;-)

19-20 kaszka
nieraz coś wpada pomiedzy ale najczęściej Victor je 4 posiłki i nie chce więcej.Oczywiście do tego jeszcze picie dochodzi.Nie wiem czy 4 posiłki to nie za malo ale on mi więcej nie zje bo próbowałam.Po przestawieniu na przespanie całych nocek tak się zaczęło.

Justyna wydaje mi sie że ostnie mleko o 19-30 możesz zastąpić kaszka, u nas jest 2 razy kaszka, raz zupka, raz deserek, czasami warzywka, i 3 razy cycek.

reklama
Do góry