reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wprowadzamy nowe pokarmy

Nie będę się wymądrzać jak należy robić tylko napiszę jak to było u nas z nowymi produktami. Otóż zaczęłyśmy od kleiku ryżowego. Nic się nie działo to wprowadziłyśmy jabluszko, potem marchewkę, jabłuszko z jagodami, potem marchewka z jabłuszkiem a następnie zupki jarzynowe. W międzyczasie gdzieś tam pojawiła się kaszka ryżowa (malinowa i bananowa) - Klaudia najbardziej lubi Nestle. Teraz jeszcze doszedł banan z morelami i gruszki - HIPP. Narazie tyle niedługo mam zamiar spróbować jakąś zupkę mięsną ale jeszcze trochę zaczekamy.

reklama
A mój maluszek od kilku dni jest tylko na cycu i dziś dostanie porcję mleka modyfikowanego - będziemy sprawdzać, czy jest na nie uczulony (ostatnio często nam wymiotował i podejrzewamy mleko). Jak był na cycu to było wszystko dobrze. Trzymajcie za nas kciuki, żeby nic się nie działo !!!

zuzia1 w takim razie trzymam kciuki. A jakie mleko masz zamiar wprowadzać, bo jeśli podejrzewasz alegi na mleko to modyfikowane lepiej nie. A na cycu jadłaś nabiał? A i czy tobyły wymioty czy sporo po prostu ulewał. Olo jak się przeje to potrafi ulać, może od tego? I częściej mu się zdarza po nutramigenie z butli niż po moim z cyca.

A zapomniałabym! Iza1 ja też jestem zielona w tej kwestii, zwlaszcza w temacie kaszek i kleików. Zupełnie nie wiem jak i kiedy podawać, więc nie martw się! Dziewczyny nam pomogą. A my czekamy jak Olo dobrnie do pół roczku. Alergolog nam kazał dawać tak jak pisze Magdaleona tylko, że przez około 5-6 dni, ale to ze wzgędu na te Olkowe przboje ze skazą.
A jak to jest z tymi kaszakami? To lepiej na wieczór czy po południu? A czy któraś daje kaszkę taką do której trzeba dać zrobine wcześniej mleko? Taką bezmeczną i bez smaku owoców?

Irlandia - to były wymioty (na 100%) i to chlustające. Ostatnio zwymiotował nam, jak dostał kaszkę mleczną z malinami i w tym dniu nic więcej nie jadł, a wcześniej jak wymiotował to w tym samym dniu próbowaliśmy mu dawać Nan, a potem Bebilon. Dlatego dziś chcemy się upewnić, czy to na pewno o mleko chodzi. Strasznie mi go żal, jak pomyślę, że znów coś mu może być, ale wiedzieć trzeba, bo może być jeszcze jakiś czas na samym cycu. Ja jem mało nabiału i po moim mleku nic mu nie jest, tylko od pewnego czasu dosyć dużo ulewa (nawet 2 godz.po karmieniu). Być może alergia dopiero się u niego rozwija. Karolinka jak była mała to wymiotowała po wprowadzeniu żółtka (przy pierwszych próbach też nic się nie działo, dopiero po jakimś czasie). Wyglądało to dokładnie tak samo, jak u Kuby.

Irlandio, my dajemy kaszkę ryżową na mleku wcześniej przygotowywanym z tym że są to kaszki smakowe z malinami lub bananami

Dziewczyny dziękuję Wam za odpowiedzi. Pierwsze jedzonko mamy już za sobą, Karolinka dostała dziś kaszkę nestle ryżową bezsmakową, zrobiłam ją na moim mleku :) Karolince chyba smakowała, zjadła jakieś 2/3 a zrobiłam ze 110 ml mleczka. Dałam jej ok. 12, zastanawiam się czy jutro też jej dać o tej porze czy może na noc jako kolację ??? Dziś pierwszy raz jej się dość mocno ulało (wczęśniej ulewania były rzadkością) i to dosyć długo po karmieniu, nie wiem czy to nie przez tą kaszkę ???
Za kilka dni chcemy wprowadzić jabłuszko.

iza - powodzenia z wprowadzaniem nowych pokarmow; nie bede juz pisala co i jak bo dziewczyny juz wszystko wytlumaczyly :)
zuzia - powodzenia z proba mleczna - mam nadzieje ze bedzie ok ;)

reklama
Do góry