reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wprowadzamy nowe pokarmy

Rybciu, dzisiaj gotowałam po raz pierwszy. Była tam marchewka, nieduży ziemniaczek i ok 3cm kawałek pietruszki. wszystko zagotowałam, pod koniec dodałam łyżeczkę masełka a potem wszystko zmiksowałam. Wygląd i kolor miała ładniejsze niż kupna i Klaudia bardzo chętnie ją jadla.

reklama
Już nie mogę się doczekać gotowania (na razie u teściowej nie chcę wchodzić babci w parade w kuchni) bo Oliwka ostatnio strasznie się denerwuje podczas jedzenia, pręzy się, krzywi, wygina.... karmienie jej stało się normalnie sportem wyczynowym

A ja dziś kupiłam Natalce takie deserki w kubeczkach, nazywają się chyba frutapura, czy coś takiego, ja na to mówię frutapruta :-D i Natalka zjadła za pierwszym razem ponad pół kubeczka, byłam w szoku :tak:
A reszte zjadł tatuś :-)
A szpinakiem z ziemniakami hippa Natalka tez pluła na wszystkie strony :)

U nas nawet fruta cośtam nie działają, kupiłam też owocki, wanilia i mleko i plucie na wszystkie strony jak trza! :-(

A u nas szpinak z ziemniakiem robi furore.Zreszta maly je wszystko co mu dam,ale niestety musze przystopowac bo tak jak pisalam problemy z kupa sa....chociarz lekarz mi powiedzial ze nie ma twardego brzuszka i ze wszystko jak narazie jest ok i ze zdarzaja sie takie dzieci co robia kupke raz w tygodniu i sa zdrowymi szczesliwymi niemowletami to jednak mam troche stresa...
Magdaleona podobno kazde niemowle w pewnym wieku ma taki moment ze pluje jedzeniem bo jest to dla niego zabawa,moze to oto chodzi.??

Nie ona nie jest zachwycona pluciem, ona jest wściekła i dlatego pluje... chyba Super Niania się przyda - już niedługo, bo mi moje dziecko da w kość

Magdaleona nie martw się, pewnie Oliwce to przejdzie i znów będzie ładnie jadła, po prostu może teraz ma taki etap lucia :confused:

A Karolinka ostatnio je coraz lepiej, kaszkę robię jej ze 100 ml mleka i ok. 4-5 łyżeczek kaszki, żeby było dość gęste, zwykle połowę je bez problemu i ładnie otwiera buziule :tak: a reszte muszę jej wciskać, tzn nie na siłe, tylko zagadywać, robić samolocik itp. :baffled: Ale szczerze wolałabym żeby z chęcią zjadała wszystko.
Natomiast jabłuszko to raz jej daje tarte a raz ze słoiczka z różnymi dodatkami (np. wczoraj z różą) i czasem się krzywi ale zjada wszystko, najczęściej jest tak że wypluwa ale coś tam zostaje no i w ten sposób uda mi sie dac jej całą przygotowaną porcje.

magdaleona - trzymaj sie - ten etap musi ptrzeciez kiedys minac :-D

iza - ladnie ?Karolinka juz wcina rozne dodatki - super ;-)

Magdaleona cierpliwości to napewno tylko przejsciowe

A my od dwóch dni testujemy gruszkę hippa na razie wszystko ok może wreszcie będzie mógł coś jeść oprócz mleka:happy:

reklama
Do góry