reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wprowadzanie NOWYCH POKARMÓW...kiedy,jakie?

A czy ktoras z mam robi cos z Misiowym Ogrodkiem???

Ja wczoraj zrobilam puree z ziemniakiem i dynia na wodzie i co prawda maly zjadl ponad 200 ml, ale dla mnie to bylo takie nijakie to jedzenie. Czy mozna do tego dac np. indyka ze sloiczka gerbera??? i ile tego indyka dac? pol sloiczka???

No sama nie wiem.
ja daję z mlekiem jako drugie danie.njpierw o 13 zupka a potem o 16 misiowy ogródek na mleku.na wodzie tego nie robiłam bo wydaje mi sie ze to musi byc niezbyt smaczne.

reklama
My Misiowy Ogrodek jemy codziennie ok. 17:00. Teraz mamy ten ze szpinakiem. Robie jej zawsze na mleku, bo na wodzie to juz kompletnie nie ma smaku :-)
Sara bardzo lubi.

Co do mieska to chyba ostatnio przesadzilam, bo mialam zupke kalafiorowa i dalam jej do niej caly sloiczek indyka z Gerbera i wciela wszystko...Nie wiedzialam, ze mozna tylko ok. 50g :no:

A T. dal wczoraj Sarze przy sniadaniu kawalek zoltego sera - zobaczylam dopiero w momencie jak moje dziecko juz przezuwalo... Smakowalo jej - normalnie ja naciaga przy wiekszych kawalkach, a to pomuldala i polknela.
Ech te chlopy... Cytryne chcial dac jej jeszcze polizac, ale juz sie zbuntowalam, zeby nie przesadzal :-)

niestety my tu misiowego ogrodka nie mamy...nawet nie wiem jakiego odpowiednika mialbym szukac
a co do tatusiow i ich kulinarnych eksperymentow to szkoda gadac...u nas na szczescie po kiwi nic nie bylo...ale wiecej nie bedziemy probowac ;-)

tak pozatym to bardzo ladnie wasze dzieci jedza ;-) u nas troche lepiej , ale nie za duzo

ja daję z mlekiem jako drugie danie.njpierw o 13 zupka a potem o 16 misiowy ogródek na mleku.na wodzie tego nie robiłam bo wydaje mi sie ze to musi byc niezbyt smaczne.

Potwierdzam ;-) Ja raz spróbowałam zrobić go na wodzie i dodać do obiadku, gdy Nati miał etap niejadkowania. Kaszki jadł, więc sądziłam, że w ten sposób mu "przemycę" obiadek, bo przecież to prawie kaszka ;-) No, ale nie tknął nawet...

a ja misiowy ogródek dodaje do obiadku, tak ze 2-3 razy w tygodniu ... robie ok 80 ml (na samej wodzie) i dodaje do tego mięsko lub żółteczko z jarzynkami... małej bardzo to smakuje...

a ja misiowym ogródkiem zagęszczam zupki, bo Alka w dalszym ciągu tylko gęste smakuje, no i była u nas nowość: skórka chleba na śniadanie wielkanocne, pięknie pomuldała i nawet trochę zjadła:-D

A moje dziecie calkowicie odrzucilo cyca w ciagu dnia :baffled: Ostatni raz cyca je kolo 6-7, a potem dopiero o 19-19.30... No i zeby jej ciagle owocow nie dawac to wprowadzilam serki homogenizowane - kupilam danonki, ale sie okazaly za male, wiec musialam kupic te wieksze, ale wzielam tez inne serki, zobaczymy, powoli jej zaczne dawac, no i jogurty tez sprobuje. Teraz moje dziecie ma taki rozklad dnia:
6-7 cyc
8.30-9 kaszka mleczno-ryzowa
11-11.30 owoc lub serek (raczej owoc, serek raczej po poludniu)
13 - cyc przy dobrych wiatrach (czyli raz w tygodniu jak dobrze pojdzie...), ale nie liczylabym wiec zazwyczaj dostaje chrupki albo herbatniki i picia wiecej wypija
15 obiadek
17-17.30 serek
19-19.30 cyc, najczesciej dwa, a potem juz nocne zarcie, kolo 23 butla mleka z kaszka, dzisiaj dostanie takie gestsze, bo mam w koncu smoczek do kaszki :-) W nocy cyc ze trzy razy.

reklama
Karoo bardzo rzadko w takim razie karmisz piersia, nie zanika Ci pokarm??, bo ja tego się boje że jak będę karmić 2xna dobę to pokarm zaniknie a wtedy kaplica:no:

Do góry