reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wprowadzanie NOWYCH POKARMÓW...kiedy,jakie?

reklama
co do Nan w biedronce. bylam dzis i nie bylo. pytam sie baby kiedy ono bedzie a ona ze nigdy nie bylo :dry: dziwne przeciez jak robilam zakupy w biedronce i moja mama to czesniej bylo. nie wiem, moze wycofali, albo w jednych sa a w innych nie, ale to niemozliwe. :shocked2:

co do Nan w biedronce. bylam dzis i nie bylo. pytam sie baby kiedy ono bedzie a ona ze nigdy nie bylo :dry: dziwne przeciez jak robilam zakupy w biedronce i moja mama to czesniej bylo. nie wiem, moze wycofali, albo w jednych sa a w innych nie, ale to niemozliwe. :shocked2:
Z tego co pamietam to tez kiedys kupilam w biedronce... W kazdym razie rozsadne cenowo sa w leclercu i realu, i co dziwne w rossmannie!

Hmm, mam pytanko do mam karmiacych NANem od jakiegos czasu. Zauwazylam jak kupilam teraz NAN3, ze miarka w tym mleku jest wieksza niz w NANie2 i 2R, a tymczasem miarka w NAN3R jest dokladnie taka sama jak w NANie2 i 2R, tez tak macie?? Bo w NAN 2 byly granatowe, w NAN 2R pomaranczowe, a ta w NAN3 jest zielona, ale w NAN 3R jest tez pomaranczowa, no i zglupialam, bo jesli daje sie tyle samo dwojek, niezaleznie czy sa z kleikiem czy bez, a w trojkach jest roznica - bo z kleikiem po staremu, a bez kleiku wiecej to ja nie rozumiem... Wytlumaczcie mi, prosze...

Karoo przykro mi ale ja ci nie pomogę w tym temacie:no::no:

My mamy teraz problem z mała bo od tygodnia juz nie chce pic w ogóle mleka a powinna bo w Bebilonie ma te wszystkie składniki ktore powinna ma dostarczane bo w zwykłym jedzonku jakie je ich nie ma. A je tylko chlebek i ziemniaczki z dodatkami. I nic wiecej nie chce:confused2: Musze jak najszybciej jechac do pediatry. A moze wy tez tak macie, cholera nie wiem co jej odbiło

Piotrus ma strajki jedno-, dwudniowe. Ale najczesciej nie ma z nim problemu, jezeli chodzi o jedzenie. A na mleko jeszzce nigdy sie nie wypial.

Karoo, nie wiem dokladnie o co chodzi z tymi miarkami, ale czytalam kiedys na stornie Nestle, ze w opakowaniach mleka beda nowe miarki i oni prosza uzywac miarek dolaczonych do konkretengo opakowania.

Karoo, ja Ci niesttey tez nie pomoge, bo my lecimy na Bebilonie2.

Dzustta, Sara tez miala kryzys, tyle, ze ona w ogole nic nie chciala jesc i nic pic! :szok: Troche podpijala mleka, ale w sumie barfdzo marnie, a 3 lyzki zupki graniczyly z cudem, zeby jej je wepchnac.
Teraz jest juz ciut lepiej. Soczki daje jej lyzeczka (masakra!), wode min. pije prosto z butelki, no i dalej nie bardzo chce jesc obiadki. Za to mleko zaczela pochlaniac w takich ilosciach jak kilka miesiecy temu! :szok: Przedwczoraj wieczorem wypila 310 ml! :szok: (musialam jej dorabiac, bo prosila o wiecej).
No i uwielbia nasze zarelko. Wczoraj bylismy w knajpie na urodzinach mojej babci i jadla ze mna warzywka gotowane na parze (w tym szparagi i ziemniaczki pogniecione z brokulami) i do tego poledwiczki :-) Az sie jej uszy trzesly! :-)
A ostatnio jak jadla parowke to dalam jej skosztowac i skonczylo sie na tym, ze zjadla ponad polowe! :-) Wiem, ze parowki sa niezdrowe, ale nie moglam jej odwmoic, bo by sie zaplakala i zaslinila ;-) No i bardzo jej smakuje zolty ser - zawsze jak jem to daje jej troszke i wcina, ze ho ho.

A powiedzcie mi, jak robicie dla maluszkow twarozek? Jaki najlepiej podac? I z jakimi dodatkami?

reklama
Sandra, ja kupilam taki puszysty twarozek bez zadnych dodatkow. Utarlam z zoltkiem i zmieszalam z kaszka (taki "danonek" wyszedl). Piotrus spojrzal na mnie z takim wyrzutem, jak mu dalam sprobowac, ze wiecej juz mu nie dawalam... :-p

Do góry