reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wprowadzanie NOWYCH POKARMÓW...kiedy,jakie?

Tak was czytam i cholerka zazdroszcze tych nowosci jedzonkowych o pychotkowych.
U nas niestety klapa:no:nie taka straszna ale jednak. Dałam jej dzis troszke jogurtu i w mig dostała czerwonych plamek na buzi szczególnie koło ust i po ciasteczku było to samo. Ale na szczescie po godzince-dwóch jej to znika. Ale nie poddaje sie i bede jej co jakis czas próbowac podawac te zabronione produkty:tak:

reklama
Ja postanowilam nie dawac slodyczy narazie obejdzie sie nie zbiednieje heeee przynajmniej zje sloiczki w ktorych cukru nie ma zreszta podalam biszkopta bezglutenowego i wysypka straszna a w owocach tez ma cukier i to zdrowszy;-)moja kuzynka tak zrobila kinderki na 10 miesiecy synusiowi dala a na drugi dzien ja opluł obiadkiem

Pati nie chodzi o to aby faszerowac dzieciaka słodyczami ja daję małej od czasu do czasu kinder kanapke, biszkopty ale nigdy nie przed ani w porze posiłków i nie oplówa mnie jedzeniem, najważniejsze są dobre proporcje i zdrowe podejście do sprawy i jest ok.:tak:

kasza jaglana dla alergika?sprobowalyscie w sklad niektorych sloikow jest
dlatego pytam bo ostatnio ogladalam gerberki i patrze a tak maslo z mleka i dupa nie wzielam:-(

u nas ze slodyczy to herbatniki, biszkopty, jakies okruchy domowego ciasta:tak: ostatnio skusialam sie na mleczna kanapke, polecana przez Made, zanim dojechalysmy do domu, Majka tak wyciumkala opakowanie,ze kanape jadla lyzka:-) ale nie wiedzialam, ze taka pyyszna jest;-)

Majke moge smialo nazwac Panna Kopytko, zjadla spora porcje, w ogole moj dzieciak to skromny jest , aby bylo tylko duzo ziemniakow i chleba:-pi nic wiecej do szczescia nie trzeba

Ile wasze dzieciaczki jedza mleka i obiadku Misia 5 razy po ok plus minus 200ml mleka do tego woda z glukoza soczki herbatka {roznie} caly sloiczek albo i poltora heeee kaszke ryzowa zjablkiem wafle ryzowe i deserek to jest jeden dzionek a inny dzien inna kaszke npo.kukurydziana z owocami i zupka ugotowana przez mamcie :-D

Dzis na obiadek ugotowalam indyka brokuly marchew ziemniak osolilam sola jodowana ciut zmiksowalam i misieczke zjadla na podwieczorek czarne jagody z jablkiem heeeeeeee

Pati, duzo Ci Misia zjada mleka, nawet bardzo. Jagoda zjada okolo pol litra mleka dziennie, plus kaszka albo serek, wiec trzy mleczne posilki - tak zreszta jest zalecane przez wszelkie poradniki i pediatrow, a nawet nie wiedzialam, doczytalam dopiero jak mala sama sie na takie jedzenie mleka i posilkow mlecznych przestawila :-)
A my wczoraj na obiadek mielismy spaghetti z sosem bolonskim - robie sama od poczatku do konca, wiec wiem, co w srodku jest dokladnie :-D i malej odlozylam czesc zanim doprawilam, tylko troche osolilam, dostala podrobniony makaron z tym sosem i wcinala az jej sie uszy trzesly dzisiaj :-D

reklama
moja julka tez dostaje 3 posiłki mleczne 2x200 ml kaszki +1x200 ml mleka, do tego co drugi dzień dochodzi serek, jogurt lub twarożek.

śniadanie dostaje już bezmleczne np kaszkę manną na wodzie ze słoiczkiem owoców lub kromke chleba z twarożkiem, wędlinką, parówką; obiad wiadomo- jakieś mięsko (albo rybę) z warzywami, ryżem, kaszą kus kus, makaronem, lub ziemniakami, deser przecier owocowy lub serek, kolacja kacha, "druga kolacja" tez kacha i nad ranem mleczko

Do góry