reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Wprowadzanie NOWYCH POKARMÓW...kiedy,jakie?

Dzustta, moze Matyli juz skaza przeszla. Oby!
Co do nowosci to Sara musi zawsze skosztowac chociaz troche tego co my jemy, bo inaczej jest trajkotanie: "Da, da, da, da!" :-D

reklama
dzustta życzę Matyli żeby się już skazy pozbyła:-) jednak to niesamowity luz jak nie trzeba zwracać uwagi na takie rzeczy, w zasadzie Alka je już wszystko to co my, oczywiście w granicach rozsądku, dostaje tylko spróbować nowych i nie smażonych potraw, jak na razie wygląda na to, że bez alergii dziecko będzie:-)

Dzustta to tylko sie cieszyc ,ale alergia pokarmowa wychodzi do 3 dni niestety:wściekła/y:takze obserwuj a jogurt to nie takie mleko ktore uczula bo pasteryzowane jakies nam tez radzi sprobowac ale nie biszkoptowy bo jaja:-(

Dzustta oby bylo tak jak mowisz.
Ja 3 dni temu prowokowalam Pata mlekiem modyfikowanym takim normalnym z mleka krowiego i jak narazie zadnych skotkow ubocznych tez nie widze. Co prawda ma jakies krostki na brzuszku ale mysle ze to raczej od ciepla, bo u nas straszne wilgotne powietrze jest przez co sie wszyscy kleimy.

wama- super!!!
dzusta- oby matylci przeszła skaza:tak:

u nas tez mała jada dośc sporo "dorosłych" potraw. w ostatnim czasie nakarmiłam ją: mięskiem z szaszłyka, kurczaczkiem wedzonym, pirożkami leniwymi, schabem pieczonym...
próbowałam tez podac całe jajko gotowane- ale za chiny nie chce... jajek po prostu nie toleruje

trzymam kciuki by alergie już sobie poszły od Waszych dzieciaczków:tak::-)

a moja z rana wypiła 210ml mleka:szok::szok::szok:jednym duszkiem:szok::szok::szok:chyba była baaardzo głodna:-D

Hmm no widze ze podajcie swoim malucom normalny jogurt no własnie jak to z tym jest??? bo jak zapytałam swoją pediatre czy moge podawac małej danonki to powiedziała ze dopiero od 2lat ze konsultanci danona na to nalegają zeby od 2lat:confused: koeniecznie sama niewiem:confused: tymbardziej ,ze zadych alergii moje dziecie jeszcze nie miało..

reklama
wama- super!!!
dzusta- oby matylci przeszła skaza:tak:

u nas tez mała jada dośc sporo "dorosłych" potraw. w ostatnim czasie nakarmiłam ją: mięskiem z szaszłyka, kurczaczkiem wedzonym, pirożkami leniwymi, schabem pieczonym...
próbowałam tez podac całe jajko gotowane- ale za chiny nie chce... jajek po prostu nie toleruje

Ewa..u nas to samo..jak wsadzilam w zupe..zupa ble, samo jajko ble, jajecznica ble, nie wiem, ostatnio wymyslilam ze moze naslesnika z jajkiem i czyms slodkim, ale nie wiem jak to bedzie razem smakowac

Do góry