reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wprowadzanie NOWYCH POKARMÓW...kiedy,jakie?

reklama
Słuchajcie czy podajecie już żóltko? I jesli tak - to jak, tzn. bo ja podaje co drugi dzień do zupki jarzynowej bez mięsa i w ten dzień juz nie daje zupki z mięsem i nie wiem czy na pewno dobrze robię:confused:

K@si@ - ja dziś podałam żółtko pierwszy raz - pół ugotowanego na twardo zółtka przetarłam przez sitko do dania ze słoiczka - pomieszanego z dwóch słoiczków - warzyw z indykiem + dania warzywnego z ziemniakami i kukurydzą ;) Musze małemu często robić takie kombinacje bo mu się smaki szybko nudzą ;)

wiecie co ja mam pytanie bo rano wiem jakis kleik itp. a co dawac kolo 11:confused: :confused: na drugie sniadanko - bo potem obiad deser kasza i takie tam:baffled:

W tej chwili Sarze daje rano mleko samo, potem ok. 11:00 deser - np. gruszke albo banana itp., potem ok. 13:00 danie z miesem (zjada ok. 250-300g), potem Misiowy Ogrodek na mleku - wczoraj zjadla 2 miseczki (miedzy 16 a 17), no i po kapieli tj. ok. 19-20 250 ml mleka. Czasami jak jest glodna to jeszcze dodatkowo pije mleko, a miedzy posilkami pije wode z glukoza, bo z sokami ciezko - nie whcodza jej :-)

Ja jeszcze zoltka malej nie wprowadzilam. Ide we wtorek do pediatry, wiec sie dowiem co i jak, ale wiem, ze mozna bez problemu dawac zoltko do dan z miesem.

To ja chyba Piotursia glodze... :baffled: Mleko dostaje kiedy chce. Ok. 13-14 zjada obiadek (ostatnio domowe zupki), a ok. 17 owoce. Za malo? Ale co mu moge podac, jak kaszek nie chce pod zadna postacia? Na wadze przybiera rewelacyjnie.

To ja chyba Piotursia glodze... :baffled: Mleko dostaje kiedy chce. Ok. 13-14 zjada obiadek (ostatnio domowe zupki), a ok. 17 owoce. Za malo? Ale co mu moge podac, jak kaszek nie chce pod zadna postacia? Na wadze przybiera rewelacyjnie.

Ollesia, skoro na wadze przybiera idealnie, nie ryczy z glodu, a dostaje oprocz mleka obiadek i owoc, wiec niczym sie nie martw i nie karm malego na sile :-)

U nas bywa różnie czasami dwa dodatkowe posiłki dziennie oprócz cyca a czasami 4 , to wszystko zależy od małej jeżeli nie chce to nie wpycham jej na siłę, wazne aby dziecko nie krzyczało z głodu i na wadze przybierało:tak:

u nas w dalszym ciągu są dwa posiłki dodatkowe- obiadek o 13 (ok 1,5 słoiczka) i kleik po kąpieli ok 150-170 ml...

do tego cyc o 7,11,15 i 17

reklama
od dzis postanowiłam wprowadzic małej jeszcze jeden posiłek - na śniadanko kaszke ryżową
dzis zjadła (łyżeczką) ok 120 ml

Do góry