reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wprowadzanie NOWYCH POKARMÓW...kiedy,jakie?

Mada a może Ami wyczuwa, że Ty sie denerwujesz podczas jedzenia i dlatego tak się zachowuje?

tez tak myslałam ale dzis załapałam o co biega, jak siedzi w krzesełku to nie zje ale jak łaze za nia z łyzeczka albo ja siedze a ona przedemna stoi to zje:baffled: może krzesełko jej sie znudziło:confused:

reklama
tez tak myslałam ale dzis załapałam o co biega, jak siedzi w krzesełku to nie zje ale jak łaze za nia z łyzeczka albo ja siedze a ona przedemna stoi to zje:baffled: może krzesełko jej sie znudziło:confused:

Mada, mysmy mieli tez kryzys niejedzenia w krzeselku, i u nas podzialala bardzo prosta rzecz.....podczas mycia podlogi przestawilam krzeselko w inne miejsce w kuchni, i zapomnialam postawic tam gdzie od zawsze stalo, Maja byla tak tym faktem zdziwiona i zaciekawiona,ze otwierala buzie na jedzenie jak zakleta:tak:nie daj sie malej terrosystce i ty ustalaj zasadny gdzie ma jesc:tak:

u nas krzesełko jest bardzo magicznym miejscem... ponieważ julka zjada posiłki w nim... i tylko w nim:tak::tak: ponadto, zawsze kiedy jest głodna, zaciąga mnie do kuchni, staje przy krzesełku i pokazuje,żeby ja de niego wsadzić:-D:-D

hi hi u nas też krzesełko się sprawdza, najlepiej jak jest przysunięte do stołu i my też coś jemy, śniadania sama Alka wcina, a obiad ostatnio dwudaniowy z popitką i ciasteczkiem na koniec, apetyt ma niesamowity, byle jak najdłużej:tak:

a moje dotąd wiecznie nienajedzone dziecko też przeżywa kryzys niejadka, po ostatniej chorobie, nadal je bardzo mało i nie wiem czemu. A w dodatku zaczął płakać jak go odprowadzam do żłobka, czego nie było wcześniej, chyba jednak nie doszedł całkowicie do siebie po tej chorobie...

A ja wreszcie podalam Patrykowi rybe, i nie byl nia zachwycony, troche pomemlal, ale zjadl tylko dwa tyci kawaleczki. W sumie byl juz najedzony i moze to dlatego.

u nas buntu jedzeniowego cdn... niedługo przez to osiwieję:no::no: np dzisiaj zrobiłam małej trzy śniadania- kanapkę z polędwicą, jajeczniczkę i twarożek z malinami - niczego nie zjadła:wściekła/y::wściekła/y: poza kęsem kanapki i 3 łyżeczkami jajecznicy... drugie śnaidanie przynajmniej w całości zjadła, ale obiad był powtórką z rozrywki- nie tknęla zupy brokułowej, rosołku zjadła kilka łyżek, słoiczka z ryba też... wiem,ze nie powinnam przygotowywać jej po kilku posiłków do wyboru, ale tak bardzo zależy mi,żeby zjadła cokolwiek...

u nas buntu jedzeniowego cdn... niedługo przez to osiwieję:no::no: np dzisiaj zrobiłam małej trzy śniadania- kanapkę z polędwicą, jajeczniczkę i twarożek z malinami - niczego nie zjadła:wściekła/y::wściekła/y: poza kęsem kanapki i 3 łyżeczkami jajecznicy... drugie śnaidanie przynajmniej w całości zjadła, ale obiad był powtórką z rozrywki- nie tknęla zupy brokułowej, rosołku zjadła kilka łyżek, słoiczka z ryba też... wiem,ze nie powinnam przygotowywać jej po kilku posiłków do wyboru, ale tak bardzo zależy mi,żeby zjadła cokolwiek...

a jak dlugie przerwy robisz miedzy posilkami?

ja jak mi mala zje kilka kesow np. sniadania, to nastepny posilek dostaje za 1,5 -2 godz. w miedzyczasie idziemy na swierze powietrze, a wiadomo,ze nic nie dziala na apetyt tak jak ruch, powodzenia z niejeadkiem:tak::tak:

Ewa - dobrze Cię rozumiem... u nas też jakiś bunt jedzeniowy - każdego posiłku zje po kilka łyżeczek po czym zaciska buźkę... A czego nie zje ze stałych posiłków to nadrabia cycem :dry:

reklama
a jak dlugie przerwy robisz miedzy posilkami?
sniadanie ok 8
drugie śniadanie ok 10.30-11
spacer
obiad 14
deser 17-17.30
kolacja (kasza) 20
i ok 23 150 ml mleka

dodatkowo w ciągu dnia (najczęsciej na spacerze) julka zjada bułke pszenną, albo ciasteczka z ziarnami, no i oczywiście wypija ok 300 ml soku/herbatki

przerwy miedzy posiłkami są na tyle długie (tak mi się wydaje) że głodna powinna być...

Do góry