reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wprowadzanie nowych pokarmów

Ja chcialam poczekac ze sloiczkami i soczkami do 6 miesiaca bo karmie piersia , ale moze zaczne /po konsultacji z lekarzem/ wczesniej podawac nowosci nie jako posilek tylko jako przyzwyczajenie do lyzeczki, do nowego jedzenia i smakow :)
Zreszta jade do domu za 3 tygodnie i moja mama na pewno nie wytrzyma i bedzie pierwsza odmiana jedzonkowa ;)

reklama
Ja chcialam poczekac ze sloiczkami i soczkami do 6 miesiaca bo karmie piersia , ale moze zaczne /po konsultacji z lekarzem/ wczesniej podawac nowosci nie jako posilek tylko jako przyzwyczajenie do lyzeczki,  do nowego jedzenia i smakow  :)
Zreszta jade do domu za 3 tygodnie i moja mama  na pewno nie wytrzyma i bedzie pierwsza odmiana jedzonkowa  ;)

no to wyraźnie masz napisane co i kiedy podawać  :p

od 4 miesiąca - tzn od pierwszego dnia czwartego miesiaca
po 4 miesiącu - tzn od pierszego dnia piątego miesiąca

oj azik: dla ciebie to nie nowosc :) z tym jedzonkiem, ja niestety mam pietra jak musze cos nowego podac albo jak widze ze zbliza sie czas gdy juz bedzie mozna dac cos innego :p nie chce krzywdy malemu wyrzadzic ::)

sylwia: a twoj maluszek na cycu jest?? bo jak tak to spokojnie mozesz zaczekac ;)

MAGDALENA doskonale cie rozumiem ja tez sie bałam z tym po i od ale teraz dostałam pozwolenie na wszystkie z 5misiącem

AZIK w sumie racja to na razie takie przyzwyczajanie to mówisz ze okolo 6 miesiąca słoiczek bedzie służyl jako jeden posiłek ok

Maksiu posmakował dziś pierwszego w swoim życiu jabłuszka :)
miał strasznie zdziwioną minę , pomemłał powoli
w sumie jakieś trzy małe łyżeczki zjadł :)

magdalena tak tak tylko na cycu i czekam do 6 miesiaca-tylko poo 4 chcialam pol lyzeczki dac jabluszka tak moze by kupka byla czesciej-ale jeszcze zobacze

sylwia- rozumiem twoja ciekawosc ;)

wczoraj kupilismy jabluszko "gerbera" i podalismy maluszkowi. oczywiscie bardzo malutko bo tylko pol lyzeczki ale malemu posmakowalo :laugh: glosno domagal sie jeszcze troszeczke, ale oczywiscie nie zostalo to spelnione ;) kupka po tym bylo po 10 min.
zobaczymy jak zareaguje brzuszek, narazie nic sie nie dzialo. nie zamierzam podawac wiekszej ilosci (niz te pol lyzeczki) przez co mnajmniej 3 tyg. ale tez nie codziennie

sylwia - zjedz arbuza, u nas po nim rozwolnionko :laugh:, moze u Was też będzie

mamooli - przepraszam, że pytam ale czy karmisz tylko piersią? bo mi pediatra ostatnio powiedziała, że jak wrócę do pracy to mam zacząć podawać słoiczki - Maks będzie miał skończone 4 mies
czy to nie za wcześnie?

reklama
koga pisze:
sylwia - zjedz arbuza, u nas po nim rozwolnionko :laugh:, moze u Was też będzie

mamooli - przepraszam, że pytam ale czy karmisz tylko piersią? bo mi pediatra ostatnio powiedziała, że jak wrócę do pracy to mam zacząć podawać słoiczki - Maks będzie miał skończone 4 mies
czy to nie za wcześnie?

od czwartego mieisąca można ale nie trzeba podawać innych posiłków niż mleko matki, przy karmieniu sztucznym powinno się wprowadzać powoli juz w piątym miesiącu.

Do góry