reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wprowadzanie nowych pokarmów

wypróbowealiśmyg wczoraj bebiko 2 i jest OK

dobrze, bo bym zbankrutowała na bebiko omneo.

na rzie to tylko doraźnie raz na jakiś czas (2-3 dni) dostaje butlę, ale potem....

reklama
Krzymul dostał dziś ode mnie 3 łyżeczki marchwianki na poarbuzową biegunkę - krzywił się okrutnie.... ale nie pluł ::)
resztę kubeczka zjadłam ja... ;D

koga pisze:
sylwia - zjedz arbuza, u nas po nim rozwolnionko :laugh:, moze u Was też będzie

mamooli - przepraszam, że pytam ale czy karmisz tylko piersią? bo mi pediatra ostatnio powiedziała, że jak wrócę do pracy to mam zacząć podawać słoiczki - Maks będzie miał skończone 4 mies
czy to nie za wcześnie?

koga, piersią karmie coraz mniej, wlasciwie juz tylko rano i pod wieczór i szczerze mówiąc powoli przymierzam sie do zaprzestania karmienia
myślę że te pare miesięcy wystarczy i licze na to że skończą się wysypki na Maksiowej buzi
faktycznie przy karmieniu tylko cycem zaleca się nowości po skończonym 6 miesiącu
ale według mnie można spokojnie spróbować podawać wcześniej
jak dziecko będzie chciało jeśc to czemu nie, tak myślę

moja bratowa do 6 miesiąca karmiła samym cycem i lekarka stwierdziła niedobory rzelaza..
może warto stopniowo urozmaicać diete wcześniej

KingaP pisze:
Azik! czemu? ja jakaś dziś nietomna jestem... :(

bebiko omneo jest drogie, a jakby Bartuś sie przyzycził i tylko je jadł, to Piotrkowi teraz starcza jedno pudełko na 3 dni i wychodziłoby mi w tygodniu ok 50 zł na samo mleczko....

A mi duzo znajomych, które karmiły piersią, mówiło żeby zacząć urozmaicać dietę wcześnie, bo po 6 miesiącu to dziecinka możę być bardzo przyzwyczajona do maminego mleka i nic innego nie będzie chciała. I sama już nie wiem jak to jest. Ja Amelce muszę podać wcześniej jabłuszko, bo nie chce mi kózka sama kupek robić :( i z resztą raczej nie będę czekać do końca 6 miesiąca. Ale zdania są podzielone jak widać.

nastka u nas ten sam problem z kupkami :( ja sie tym strasznie przejmuje wiesz........i jak jest kupa to sie ciesze jak glupia koza-ale ostatnio dlugo dlugo nie bylo i czopek musialam zapodac-ale dla mnie to nie jest rozwiazanie........................

Nam pani doktor kazala wprowadzic jabluszko ...banana oraz kaszke ryzowa gdy Patryk skonczy 3 miesiace .
Powiedziala ze pierwsze pokarmy mozna wprowadzac m in gdy bobas skonczy conajmniej 3 miesiace, podwoi swoja wage urodzeniowa...trzyma pewnie glowke itp.

Sywia532 ja się też strasznie martwie, tyko widzisz, wy jesteście w lepszej sytuacji, bo Kacperek czasami zrobi sam kupkę, a nasz Amelcia nic, przyzwyczajona do czopków i wszystko przez chirurga dziecięcego, który robił jej usg jak była malutka (wtedy 3 dni nie robiła kupki) i on nas mnie nakrzyczał,ze dziecko karmione piersią codziennie powinno zrobić kupę i jeśli samo nie umie to trzeba włożyć czopek no ja GŁUPIA, posłuchałam i teraz mam WIELKI problem, nawet arbuz nie pomógł :( :( :( Dziś spróbujemy jabłuszko, a jutro idę do lekarza, może coś pomoże.

reklama
Nastka pisze:
Sywia532 ja się też strasznie martwie, tyko widzisz, wy jesteście w lepszej sytuacji, bo Kacperek czasami zrobi sam kupkę, a nasz Amelcia nic, przyzwyczajona do czopków i wszystko przez chirurga dziecięcego, który robił jej usg jak była malutka (wtedy 3 dni nie robiła kupki) i on nas mnie nakrzyczał,ze dziecko karmione piersią codziennie powinno zrobić kupę i jeśli samo nie umie to trzeba włożyć czopek no ja GŁUPIA, posłuchałam i teraz mam WIELKI problem, nawet arbuz nie pomógł :( :( :( Dziś spróbujemy jabłuszko, a jutro idę do lekarza, może coś pomoże.

Nastka, sppkojnie to jest jeszcze mały człowiek i łatwo odzyczai sie od pomocy przy kupkach, tylko bądź cierpliwa.

Do góry