Milla
Mamy marcowe 06
My jemy swoje zupki ze wzgledu na to ze Kubie nie smakują ze słoików no i pediatra nam kazala. Oczywiscie marchew i ziemiaczki mamy z ogrodka. Miesko tez z wjejskiej kurki od prababci. Jajka tez od kur prabaci bo juz pol zóltka dodajemy. Obieramy gotujemy, miksujemy doadejmy lyzeczke maselka i zupka gotowa.
....tylko mimo wszystko sie czasami zastanawiam czemu one takie drogie w polsce ...kiedys ogladalam stronke gerbera to widzialam ze takie zupki dochodza do 5 zł nawet........to u nas duzo tansze bo w przeliczeniu na zlotowki 1,80-3,20.............to samo jezeli chodzi o pieluchy i inne rzeczy ceny sa takie same albo i nizsze niz w polsce....np ja za duza pake pampersow 144 szt chyba na promocji z kuponami place okolo 20$...czyli cos w granicach 60 zł....
a ja za taka tutaj w przeliczeniu na polskie daje 20zl
(jakos tak)jest tu np taki sklep nazywa sie Boots i sa tam rozne promocje pieluch nawet ten sklep ma swoje firmowe pieluszki i bardzo podobne do pampersow(mi odpowiadaja)i za dwie paczki po 70 sztuk dalam okolo 14f.
tylko papki i jogurty dopiero zupki i inne dania sa od 7miesiaca tutaj no i cena jak na tutejsze zarobki ok:-)
(gerbera)