reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wprowadzanie nowych pokarmów

ja to sie nawet ciesze jak bartus nie doje do konca ;D bo wtedy i moj brzus korzysta :D ostatnio dojadlam marchew+jablko bo mu nie wchodzilo.

po gruszkach chyba mamy wysypke na buzi i musze ta pysznotke odstawic na kilka dni :( a tak bartuniowi smakowalo :(

reklama
kjulik - też mam problem z zupkami. Jaś pięknie zjada różne deserki, ale zupka jarzynowa mu wybitnie nie podchodzi. Mieliśmy już 3 podejścia i trzy kilkudniowe przerwy. dzisiaj kolejna próba - skończyło się na dwóch łyżeczkach, a potem wielkie plucie. Nie wiem, czy jest na to jakaś rada. Za dwa tygodnie, jak Jas skończy pół roczku to podam mu zup;) ke z króliczkiem albo cielęcinką. Może mój syn jest po prostu mięsożercą

Pytia u nas Majka oprotestuje wszystkie potrawy warzywne jezeli nie ma w nich marchewki ... Jezeli dodam do szpinaku z ziemniakami troche marchewki Majka je az jej sie uszy trzesa a ja ledwo wyrabiam z wachlowaniem lyzka. Przed pierwszym polknieciem najpierw tylko moczy usta w potrawie i sprawdza czy przypadkiem to nie jablko jezeli ma zjesc deserek owocowy a jezeli to warzywka czy czuc marchewke.
Komicznie to wyglada, ale gust ma wyrazny i nie da sie oszukac.

Sylwia gruszka lub sok gruszkowy bardzo dobrze "na kupe" robia.

asioczek dzieki odnosnie tej gruszki
i strasznie podoba mi sie to zdjecie majki sliczne i nie moge sie nadziwic i napatrzec

sylwia532 pisze:
a dzis ogladalam program i mowili ze dzieci czesto karmione piersia do 6 miesica maja niedobory zelaza i to jest bardzo czesto.

ja podalam pare lyzeczek jablka-zeby kupulka byla-po pierwsze nie smakowalo a po drugie i tak kupki niet wiec na razie mleczko-zobaczymy jak nam rosnie i co powie pediatra
a co jeszcze rozluznia-gruszki sliwki?i jest cos jeszcze?
przed wyjazdem kupie pare sloiczkow
Jablka z dzika roza, brokuly,szpinak z ziemniaczkami, dynia z ziemniaczkami,wszelkie soczki owocowe.U nas odkad wprowadzilam stale pokarmy to nie ma zadnych klopotow z kupka,nawet kiesy podaje kaszke ryzowa z jabluszkiem,albo kaszke ryzowa z ziemniakiem i dynia.Nie ma potrzeby podawania jakich kolwiek rozluzniajacych "potraw" .Sylwia,pamietaj ze mleko matczynie czasami,szczegolnie w ten pozniejszy okres moze sie wchlaniac nawet w 100 procent.

Ja sobie dzis zajadalam pomarancze Brian patrzyl na mnie z takimi oczkami ze dalam mu polizac i wiecie na poczatku sie skrzywila pozniej piszczal ze chce jeszcze :laugh:

My podaliśmy wczoraj mleko NAN HA , na razie jest dobrze. Antoś wypija ze smakiem . na początek podajemy mu raz dziennie. :) Deserki z jabłkiem i innymi owocami w róznych konfiguracjach bardzo smakują Antosiowi.

W przyszłym tygodniu spróbujemy zupki i zobaczymy. O0

reklama
Maggusia- Antoś zjada rano cały słoiczek Gebera 80 g (samo jabłko) potem ok 13 połowę słoiczka z deserkiem czyli ok.70 g (jabłuszko np . z owocami leśnymi) i potem wieczorem ponownie połowę deserku. W między czasie kilka razy (ilość zależy od stopnia upału)otrzymuje soczki rozwodnione z wodą.

Teraz wprowadziliśmy jeszcze mleczko modyfikowane. Oczywiście cały czas jest na cycusiu.

Do góry