reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Wprowadzanie nowych pokarmów

Maga a sskad wiesz ze to uczulenie na gluten jak sie objawia???

dziewczyny na co mam zwracac uwage podajac mleczko - jak moze objawiac sie ewentualne uczulenie na mleko :confused:

reklama
kasiulla po każdej próbie wprowadzenia glutenu pojawiaja sie brzytko pachnące, śluzowate ,pieniące kupy od których na dupce małej tworzą się krwawiące ranki:-(

KatiNj ja znalazlam w rossmanie specjalne jogurty dla dzieci -Baby Jogo firmy nestle -sa rozne smaki truskawkowe, waniliowe- sa sprowadzane z Holandii-i sa naprawde fajne nawet moj syn ze skaza bialkowa nie ma na nie alergii.
Jas pije mleko rano a wieczorem kaszke- ale znam roczne dziecko ktore nie chce ani kaszki, mleka, jogurtu itp. i lekarz pediatra powiedzial zeby sie tym nie przejmowac bo wapno jest takze w owocach i jarzynach.

Dzieki felqua.
Jesli chodzi i mleko to slyszalam ze roczne dziecko powinno wypijac 3 szklanki mleka dziennie, w co wliczane sa tez kaszki i jogurty a jak dziecko nie chce mleka to dawac inne produkty zawierajace wapn np ser zolty, brokuly.

27 ide na wizyte na 12 miesiecy i zapytam czy juz zaczac wycofywac sie z mieszanki i dawac zwykle mleko.

felqua ja też Ci dziękuję za podpowiedż.Muszę koniecznie spróbować podać mojemu Kacperkowi te jogurty.Wczoraj dałam mu po raz pierwszy w życiu spróbować pół plasterka żółtego sera no i dzisiaj są już efekty:-( :-( :-( .Cała bużka w kropeczki.Może te jogurty mu podejdą...

Felqua- ja szukałam baby jogurtów ....ale nigdzie nie było...skoro mówisz że w rossamnnie musze zobaczyc...
a ja dałam Antkowi w sobote danonka....zjadł a potem krzyczał że mało....na razie jest ok .
i od jakiegoś półtora tygodnia dajemy całe jajko....nie ma żadnych kłopotów:tak: :tak: :tak: :tak:

pytia a kiedy zamierzasz podać jasiowi coś z glutenem? ja konsultowałam się z jednym pediatrą, który kazał spróbowac po pierwszych urodzinach...mi się wydaje,że to za szybko...

W naszym rossmanie nie ma tych jogurtów:no: :wściekła/y: .

ja dałam mojemu Kacperkowi bułeczkę grahamkę i niestety była wysypka i niefajna kupka.Na razie pieczywo idzie w odstawkę.

reklama
wspolczuje waszym dzieciaczkom tych uczulen na rozne jedzonko. szczerze owiac Zuzia jeszcze w ogole nie miala na nic uczulenia co mnie cieszy i szczerze mowiac je juz wszystko. nie wiem czy dobrze robie dajac jej wszystko ale ona sama sie tego domaga i nie chce jest zadnych specyfikow specjalnych dla dzieci

Do góry