reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Wprowadzanie nowych pokarmów

ma w nazwie ptaka,który na szyi nosi czerwone korale i robi, o ile się nie mylę, "gul, gul, gul";-) - najfajniesze szybkie jedzonko na dyżurach w jednym ze szpitali, w których pracowałam (było tyle pracy,że znajdowało się czas tylko na parówki z mikrofalówki, mniam mniam...) :-)

reklama
Ja parowek nie daje, sama tez ich nie lubie, co do danonkow-to po nich Jas ma skaze bialkowa-wiec tez odradzam!
Kubusie i bobfruty Jas dosyc lubi-ale tez nie pije wiecej niz 1 tygodniowo.
Wedliny ze sklepu je- bo nie wyobrazam sobie gotowania miecha lub pieczenia itd. w takich warunkach jakie ja mam w kuchni ( piekarnik z lat 70)-ale tez kupujemy mu wylacznie szynke z indyka.
Ogolnie nie lubie zbytniej przesady z ostroznoscia podawania dziecku konkretnych produktow-nawet w tych super ekologicznych warzywach i owocach sa takie swinstwa ze hej! Przyklad- mieszkamy kolo huty Trzyniec wypuszczajacej w powietrze kupe zanieczyszczen-a sasiad ma plantacje warzyw ekologicznych-jak one sa takie zdrowe to ja jestem swiety turecki-ale za to zbija kupe kasy na samym przymiotniku EKOLOGICZNY!

dziewczyny mam maly problem
Lenka odstawila sie od cyca wiec chyba powinnam podac jej cos mlecznego :confused: :baffled:
dzis sprobowalam podac jej mleko HA i nie chciala kaszki na tym mleku tez nie :wściekła/y: :no: i nie wiem co robic
czy dziecko w tym wieku musi pic mleko modyfikowane a moze wprowadze jej jogurty i np twarozki ???
dodam ze bierze zyrteck od wrzesnia bo podobno jest alergikiem ale jeszce nigdy jej nie wysypalo i mam jej podawac ten zyrtec dopoki nie wprowadze najsilniejszych alergenow czyli chleba mleka jaj itd
dodam ze cielecinka nie uczula i chleb chyba tez nie (choc sa po nim luzniejsze kupy - czy to normalne ??? ale je go juz od ponad 2 tygodni)
acha i codziennie je dwa razy kaszke sinlac i czy ona nie zastepuje jakos mleka???

Kasia, a moze sprobuj inne mleko. Moze to jej po prostu nie smakuje? No bo ona powinna jeszcze pic mleczko modyfikowane do konca pierwszego roku zycia 2-3 razy dziennie, albo jesc mleczne posilki np. kaszki na mleku. Jogurty i twarozki mysle, ze mozesz tez wprowadzic Ella je juz od ukonczenia 9 miesiaca zycia i nic jej nigdy nie bylo!;-)

Jogurty wedlug tutejszych pediatrow trzeba zaczac podawac od 7 miesiaca.
Nie jestem na bierzaco z polskimi jogurtami ale czy sa jakies specjane dla niemowlat ( z niska zawartoscia cukru)? Bo przeciez nie bede brala z usa na zapas;)

kasiulla mysle ze emcia ma racje,mozesz juz wprowadzac mleczne jedzonko typu twarozek,jogurt(ja podalam jak maly mial 10m-cy i troche z godnie z kalendarzem zywienia z poradnika) z tym ze jak mala jest alergikiem to nie wiem czy juz czy po roczku?sprobuj troszke i obserwuj

reklama
Po odstawieniu od piersi Maluch nie musi już pić mleka jeśli nie chce - ważne żeby zjadał jogurty (zwłaszcza naturalne bez cukru) i biały ser.

Ja osobiście polecam jogurt naturalny danone bez cukru i serek wiejski piątnica.

Do góry