reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wracamy do formy :)

Kurczę Wiolcia- zauważyłam że cristalrose już zadała ci pytanie czy te twoje bóle to nie przez pękającą torbiel. Może rzeczywiście powinnaś skonsultować to z lekarzem. Bo jak poczytałam o pękających torbielach jajnika to dużo by się z twoimi dolegliwościami zgadzało http://*spam*/specjalista/ep,527,P%C4%99kni%C4%99cie%20torbieli%20jajnika

Mój pierwszy okres po 1. porodzie nie był inny od dotychczasowych- sam fakt krwawienia po 1,5 rocznym odstępie czasowym był szokujący :) ostatni okres w 3.2008 następny gdzieś w 8.2009 :)

teraz też czekam na okres- ale chyba miałam ostatnio dni płodne bo było dużo śluzu ..dziś już mniej :)

Ostatnia edycja:
reklama
renczysia alergie pokarmowe zwykle są równe-tzn po obu stronach zwykle ale nie zawsze. jednostronne to czesto alergie kontaktowe, potówki szybko schodza, a te pokarmowe niekoniecznie... jednak wiadomo od reguł sa zawsze wyjatki;)

Podłamałyście mnie... Mi spadlo 10 kg po porodzie bez zadnych diet i stanelo. Brzuch nadal duzy i nawet nie probuje sie miescic w spodnie sprzed ciazy. I nie cwicze ani nie utrzymuje diety bo mam dosc i padam - ponad 5 tyg. mocno krwawilam po porodzie choc niby wszystko ok w srodku. W koncu tydzien przerwy i potem okres... Plus inne obowiazki, niewyspanie i wysokie cisnienie (nadal!) - wykonczylo mnie to i mam dosc. I jak tu cos robic? Moze w koncu teraz nabiore sil i mi sie unormuje.

Bodzinka jestem pod wrazeniem :)

Usłyszałam właśnie w Dzień Dobry TVN od jakiegoś "mądrego" ginekologa, że w ciąży powinno się przytyć maksymalnie 12 kg, a jak ktoś przytył więcej, to jest sam sobie winien, bo to znaczy, że się obżerał (tzn. obżerała) przez 9 miesięcy i te kilogramy powyżej dwunastu na pewno nie zejdą. Idiotyzm. Ja jadłam w ciąży mniej i racjonalniej niż wcześniej, a do 19 kg dobiłam i nie byłam w stanie tego za bardzo zatrzymać. Zrzuciłam już 16, czyli zeszły mi już 4 kilogramy, które według pana ginekologa powinny zostać na wieki wieków. I mam zamiar wrócić do wagi sprzed ciąży albo nawet niższej. Niezależnie od tego, co jest napisane w mądrych książkach. Nie wiem czemu, ale zirytował mnie ten gość niesamowicie...

Renczsia - u nas wysypka na policzkach i na uszkach. Nie znikała przez dwa tygodnie i porobiły sie takie placki. W poniedziałek odstawiłam wszystkie mleczne i jajka i dzisiaj buźka Idy wygląda już ładnie. Jeśli podejrzewasz skazę, to może zrób eksperyment i na jakiś czas zrezygnuj z mleka i jego prztworów i jajek.
Ale wysypka u maluszka może miec wiele przyczyn. Skórka jest cienka i delikatna i łatow ją podrażnić, więc nie ma co wpadac w panikę.

Ewa - jakiś idiota ten ginekolog. Ja przytyłam 15, czyli idealnie według mojego gina. W szpitalu zostawiłam 10, a teraz zostały mi 2. Gdybym przytyła tylko 12, to już bym była na minusie i zaczynała wyglądać jak anorektyczka.

reklama
Ten ginekolog mówił też, że kończenie ciąży w 7 miesiącu, żeby nie przytyć za bardzo jest jak najbardziej zrozumiałe, jeśli ma się zawód, w którym trzeba dobrze wyglądać. A jak się chce wrócić do formy 3 tygodnie po porodzie, to można zacząć dietę i ćwiczenia zaraz po wyjściu ze szpitala. No co za gość...

Do góry