reklama

Wrzesień 2009

Kupiłam na allegro płytkę z kołysankami-utulankami Grzesia Turnaua i Magdy Umer, właśnie przyszła i sobie słucham... Świetna jest... Ciekawe, czy dzidzi będzie podobać się tak samo jak mamusi :-)

reklama
Witajcie poniedziałkowo. Nadal nic się nie dzieje. :-(. Nocka cała przespana. Nawet na siusiu nie wstawałam:shocked2::shocked2:.
A dzisiaj na 19 do położnej. Obejrzy mnie i zdecydujemy co dalej. Oby zdążyć z porodem przed jej ulopem tj.15.09 ;-);-). Wieczorem dam znać - chyba, że już dopiero po rozbiorach.:-D:-D

Kupiłam na allegro płytkę z kołysankami-utulankami Grzesia Turnaua i Magdy Umer, właśnie przyszła i sobie słucham... Świetna jest... Ciekawe, czy dzidzi będzie podobać się tak samo jak mamusi :-)

Ja tez jej slucham juz gdzies ze 2 msc wieczorem wlaczam zeby i dzidzia posluchala :tak: tylko mi juz sie zaczyna nudzic a tu jeszcze tyle msc sluchania :-)

Ja juz wszystko przygotowalam posprzatalam kolyska zascielona torba zapieta i rzeczy na dowiezienie "w razie co" tez przygotowane i podpisane zeby w domu wiedzieli co i jak :tak: kurcze tak sie denerwuje... Dopiero kolo 14 gin mi kazal dzwonic ale chyba nie wytrzymam i po 13 juz zadzwonie ... ide zaraz pod prysznic. jakos mam coraz glebsze wrazenie ze dzis nic z tego ze miejsc nie bedzie i tak bede siedziec "na walizkach" i umawiac sie z ginem na kolejne telefony az do dnia cc :-(
Tak mnie w nocy jajniki bolaly czy cos :-( nie moglam nog wyprostowac tylko spalam taka zwinieta w kulke ... poza tym cisza zadnych objawow przepowiadajacych ...

Naftanalek-super ze Mateuszek w domku i że cyca ciągnie dzielnie!Dużo zdrówka życzę i szybkiego powrotu do formy po cc:-)
Kasiunia-to się namęczyłaś z Roksanką,Ty taka drobniutka jesteś a dzidzia całkiem spora-ale masz już to za sobą:-)też tak chcę!
Od dziś moja Maria uznawana jest formalnie za donoszone całkiem dziecko więc mogę rodzić w każdym momencie:-)oby nie za miesiąc...bo dokładnie 7 pazdziernika wypada mi 10 dni po terminie tak jak Laure i Oliwie rodziłam...Cały czas pocieszam się że z pierwszego USG Maria była tydzień większa-więc termin na 21 ...Oby :-)

Witam was dziewczyny jeszcze w dwupaku :-) byłam na tydzień u mamy bez podłączenia do netu wiec się nie odzywałam.. Widzę że tu coraz mniej ciężaróweczek sie robi a coraz więcej maluszków wrześniowych.
Olgha stawiałam że Ty już rozpakowana będziesz ale widzę że się dzielnie trzymasz

Ale jestm zła:wściekła/y: zadzwoniłam do gina żeby dowiedziec się kiedy mam przyjechac ... bo mówi ze bedzie mi wywoływał poród (termin minął 4) a ona do mnie ze w sobote :crazy::wściekła/y::wściekła/y: powiedziałam że wolałabym wcześiej bo jestem juz zmęczona i jest mi naprwde ciężko:crazy: to kazał w czwartek i powiedział że zbada szyjke i zdobi usg i jak nic się nie bedzie działa to nie bedziemy nic wywoływac tylko mamy czekac .... bo to mogłoby się cc zakończyc!!!!:wściekła/y::wściekła/y:
Wiedziałam ze tak bedzie ... chodze w tej ciąży tyle co słonica wrrrrrrrr:crazy::crazy:

Witam poniedziałkowo.
W końcu ten 38 tydzień!!! Teraz możemy rodzić, chociaż wcale mi się nie spieszy.Dzisiaj miałam pierwsze skurczyki, leciutkie, ale są. Wzięłam się więc za przepranie pościelki do łóżeczka , tak ogólnie poogarniam troszkę, przeprasuję co zostało , obiadek i luzik.
Powinnam iść zanieść zwolnienie, ale to już M bo nie mam jakoś siły, żeby wyruszać z domu.
Śpiąca jestem, a w sumie spałam całą noc.Pogoda dzisiaj wyjątkowo ładna, więc na leżaczek z kocykiem i książką.

reklama
Syla-rozumiem Twoją desperację ale jesteś dopiero 3 dni po terminie..a wywołuje się po upłynięciu 2 tyg.od terminu...Ja bym na Twoim miejscu poczekała bo z tego co czytałam takie wywoływania do najmilszych nie należą-skurcze po oxy podobno są bardzo mocne i bolesne a wcale nie muszą spowodować rozwierania szyjki...
Może maluszek ma jakąś ustaloną datę kiedy chce wyjść na świat-ja na moje córy też długo musiałam czekać-jeśli miałaś np.dłuższe cykle to termin możesz mieć kilka dni pózniej
drodka-witaj w klubie:)Ciekawe która pierwsza,jeszcze Oli ma na 28 z om:-)
Renifer-kuruj chłopaków ile sie da!widzę ze sporo osób ostatnio przeziębienie łapie..Jesień w końcu nadchodzi:cool2:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry