Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
enka 75 masz racjeja karmilam piersia prawie 2 lata, okres dostalam dopiero poltora roku po porodzie
;-):-)

Syla-rozumiem Twoją desperację ale jesteś dopiero 3 dni po terminie..a wywołuje się po upłynięciu 2 tyg.od terminu...Ja bym na Twoim miejscu poczekała bo z tego co czytałam takie wywoływania do najmilszych nie należą-skurcze po oxy podobno są bardzo mocne i bolesne a wcale nie muszą spowodować rozwierania szyjki...
Może maluszek ma jakąś ustaloną datę kiedy chce wyjść na świat-ja na moje córy też długo musiałam czekać-jeśli miałaś np.dłuższe cykle to termin możesz mieć kilka dni pózniej
Ja nie wiem czy wam chodzi kobietki o takie wywolywanie typu test z oksytocyny gdzie w ciagu ilustam minut podaja ja i jest sie jednoczesnie podlaczonym do ktg ? czy moze o zastrzyk jednorazowy bo ja taki wlasnie dostalam bo niby skurcze mialam a rozwarcie nie postepowalo a bylam tydzien po terminie, i jak dostalam ten zastrzyk to bylam nim dobrze nacpana po pierwsze bardzo chcialo mi sie spac i o chodzeniu zeby przyspieszyc rozwarcie nie bylo mowy bo bylam tak zmorzona spaniem a po drugie skurcze byly naprawde bardzo mocne jedyny plus ze rozwarcie postapilo i moglam przec, tak wiec jesli mialabym do wyboru pomeczyc sie i pochodzic w ciazy po terminie jeszcze troche to bym pochodzial a nie decydowalabym sie z wlasnej woli na wywolywanie porodu, natura tak nas skonstruowala ze sama wie kiedy ma sie wszystko rozpoczac ale to jest moje zdanie po moich doswiadczeniach.![]()
Czy jest jakas zaleznosc miedzy dniem w ktorym opuscil sie brzuch a data porodu?