reklama

Wrzesień 2009

własnie odnośnie spacerków ...
po jakim czasie już można się na nie spokojnie wyprawiać ? jest jakiś okres "hartowania" na balkonie czy od razu na polko ? no i wogóle kiedy można do innego domu jechać z maluszkiem np odwiedzić pradziadków

reklama
Ja z Natala w 3 dobe wyszlysmy do domu, w 5 do lekarza i lekarka pow,ze moge juz wychodzic bo na dworze okolo 20-25 st bylo, cieplej niz w domu i wrecz mi kazala :tak: Gosci zapraszalam po tyg dwoch...
Teraz tez jakos tak wyjde na dwor... byleby nie wialo i nie padalo :sorry2:

I dodam,ze mam okaz zdrowia.. nie choruje! ;-)

A hartuje to sie zima...

Soszka-już cc na 100% będziesz miała?Mnie tak 2 razy straszyli bo były pośladkowo też ułożone córki i skończyło sie na tym że jedna 2 dni po terminie-czyli 8 przed porodem sie obróciła a druga nawet jakoś pózniej ...Jak wody masz ok i łożysko to może poczekaj i porób takie są specjalne ćwiczenia na obrót dziecka-może pomogą Farniowi.CC to jednak poważna operacja która nie bez wpływu jest także na kolejny poród...
Ja spałam wzorowo jak codzień do 12:-DA zaraz wracają moje panny bo babcia już ma ich dosyć-fajnie:-Dpodenerwuje sie trochę to może szybciej urodzę...

Dziewczyny powiedzcie czy kupiłyście sobie do szpitala biustonosz do karmienia? Byłam w kilku sklepach z bielizną i nigdzie tego nie mogę dostać i zastanawiam się czy to faktycznie taka potrzebna rzecz tym bardziej że pewnie droga.
I czy brać do szpitala tantum rosa skoro jest w saszetkach i będzie problem żeby to w szpitalnych warunkach rozrobić?

Indygo takie staniki nie sa az takie drogie, czytalam tu gdzies,ze dziewczyny po 10 zl kupowaly... ale ja akurat obylam sie bez za pierwszym razem i teraz tez bez sie obede..:rofl2:
A tantum rosa nie biore do szpitala, dopiero w domku uzyje ;-)

Olgha na 100% jeśli do poniedziałku rano nic się nie zmieni ;-) mam już skierowanie i ustaloną godzinę a szansa na fikołka jest równa 0 bo Franuś duży jest, no i już wolę CC niż siedzieć i czekać po terminie a nóż się obróci skoro od 28 tc sobie siedzi i ani razu nawet nie drgnoł, bo jak by już mi się miały zacząć bóle porodowe a potem iść na CC to wolę sobie tego oszczędzić.

Olgha wogóle to porozmawiaj z Marysią poważnie ;-) to może się spotkamy na poporodowym w przyszłym tygodniu :-)

hej
dziewczyny- wg poloznej moj synek ma glowe juz na dole, jest jednak ulozony w literke L czyli glowa na dole dupka z lewej strony a nozki wyprostowane na prawym boczku sie koncza- czy takie ulozenie malucha jest odpowiednim do porodu naturalnego?

olinka Tak odpowiednie :tak: Tez takie mam chyba bo mnie w zebro napiera prawe, a dupka napewno po lewej i glowka na dole :happy2: I nie bede miala cc, bo pow ze wszystko bardzo dobrze :rofl2:

reklama
Dziewczyny powiedzcie czy kupiłyście sobie do szpitala biustonosz do karmienia? Byłam w kilku sklepach z bielizną i nigdzie tego nie mogę dostać i zastanawiam się czy to faktycznie taka potrzebna rzecz tym bardziej że pewnie droga.
I czy brać do szpitala tantum rosa skoro jest w saszetkach i będzie problem żeby to w szpitalnych warunkach rozrobić?

Więc staniki do karmienia są w hipermarketach z canpola przy butelkach ,smoczkach itp
są tez na targach:-) i tam kosztują właśnie 10zł( te z canpola są po ok 30zl)

Ja przy Julce tantum rosa rozrabiałam do spryskiwacza do kwiatków i tym na leżąco sobie psikałam ale juz w domku

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry