reklama

Wrzesień 2009

Mili przeczytałam że głosowanie dopiero będzie od 19 kwietnia :)
No to ja nie wiem bo 12 kwietnia dostałam meila że od dziś jest głosowanie chyba że coś zmienili.no cóż bywa i tak hehe:-D

Co do snu hmmm Oli gdy skończył 2 miesiące przeypiał już całe noce ale od czasu gdy ząbki zaczeły mu iść wstaje tak między4-6rano zje i śpi jeszcze (chyba że wstanie koło 6 to nie mam mowy o dalszym lulaniu)

Musze się do waz zwrócić z proźbą o pomoc.Mój mały ma straszne zatwardzenia!!Stosowałam już wszystko i nic nie pomaga nawet zmieniłam mu jedzenie-przestałam podawać mu przeciery które uwielbiał jeść i zaczełam podawać z innych składników i nadal nic:-(już nie wiem co mam zrobić:eek:

reklama
No to ja nie wiem bo 12 kwietnia dostałam meila że od dziś jest głosowanie chyba że coś zmienili.no cóż bywa i tak hehe:-D

Co do snu hmmm Oli gdy skończył 2 miesiące przeypiał już całe noce ale od czasu gdy ząbki zaczeły mu iść wstaje tak między4-6rano zje i śpi jeszcze (chyba że wstanie koło 6 to nie mam mowy o dalszym lulaniu)

Musze się do waz zwrócić z proźbą o pomoc.Mój mały ma straszne zatwardzenia!!Stosowałam już wszystko i nic nie pomaga nawet zmieniłam mu jedzenie-przestałam podawać mu przeciery które uwielbiał jeść i zaczełam podawać z innych składników i nadal nic:-(już nie wiem co mam zrobić:eek:

Mili- u nas w takich sytuacjach sprawdza się jabłuszko starte...może wypróbuj

Mili - mój Tomek też miał problemy z kupką. Lekarz kazał podawać mu starte jabłuszko i suszone śliwki (słoiczek Gerbera). Poza tym maluch ma jak najwięcej pić. I należy odstawić marchewke gotowaną i banany, bo dodatkowo powodują zaparcia. A jeśli to nie pomoże, to jest taki syrop Duphalac, który pomaga w wypróżnieniach. Ale to na receptę i po konsultacji dawkowania z pediatrą. A jeśli widzisz, że Oliś się męczy i nie może zrobić kupki, to można stosować czopki glicerynowe (bez recepty, koszt ok.3zł), ale to tylko bardzo sporadycznie, bo maluch się przyzwyczai i nie będzie chciał robić sam kupki.
Powodzenia
:tak: ;-)

Tyle że podaje mu i śliwki i jabłko po suszonych śliwkach nie ma efektu.wczoraj zjadł jabłko i dziś troszke lepiej,ale momętami zdarzało się że nie dość że ledwo robił tą kupę to dodatkowo było jej strasznie malutko a co najdziwniejsze była tak jakby sucha jak królicze kuy są suche to tak samo i mojego małego były.pupe miał czyściutką bo jak się wycierało mu ją to kupa sama odpadała nie zostawiając śladu.

Ja na zatwardzenie podałam Nikolce Gruszki Williamsa Hipp i pomogły:-).
Tak w ogóle to mam ogromny problem,nawiedzaja mnie kolki pęcherzyka żółciowego,gdyż mam tam 1 cm kamyk:no:i musze przejść operację usunięcia woreczka:wściekła/y:Zabiegu się nie boję tylko rozstania z moją córeczką ,nie wyobrażam sobie dnia bez niej a co dopiero więcej!!!!:szok:no i co z cycusiem,tak często do niego się tuli,zasypia i w nocy ze mną śpi przy cycusiu:-(z butelki nie chce mleka:no:Jestem załamana.:zawstydzona/y:

Tyle że podaje mu i śliwki i jabłko po suszonych śliwkach nie ma efektu.wczoraj zjadł jabłko i dziś troszke lepiej,ale momętami zdarzało się że nie dość że ledwo robił tą kupę to dodatkowo było jej strasznie malutko a co najdziwniejsze była tak jakby sucha jak królicze kuy są suche to tak samo i mojego małego były.pupe miał czyściutką bo jak się wycierało mu ją to kupa sama odpadała nie zostawiając śladu.

Mili - u nas na efekt trzeba było poczekać prawie tydzień. Tak, że cierpliwości... Przez ten czas podawaj jabłko i niech Oliwierek dużo pije. A jeśli to nie pomoże, to może warto było by zasięgnąć opinii lekarza.

Ja na zatwardzenie podałam Nikolce Gruszki Williamsa Hipp i pomogły:-).
Tak w ogóle to mam ogromny problem,nawiedzaja mnie kolki pęcherzyka żółciowego,gdyż mam tam 1 cm kamyk:no:i musze przejść operację usunięcia woreczka:wściekła/y:Zabiegu się nie boję tylko rozstania z moją córeczką ,nie wyobrażam sobie dnia bez niej a co dopiero więcej!!!!:szok:no i co z cycusiem,tak często do niego się tuli,zasypia i w nocy ze mną śpi przy cycusiu:-(z butelki nie chce mleka:no:Jestem załamana.:zawstydzona/y:

Toja współczuję , a jak długo trzeba leżeć po tej operacji? może nie będzie tak źle , wiesz,że teraz szybko wypuszczaja do domku, a o cycusia sie nie martw , bo na pewno uda sie wrócic do karmienia

Moj maly od prawie zawsze robi twarde kupki ale nie meczy sie przy tym normalnie mu tu idzie ;-) ale zazwyczaj sa w kawalku albo nawet do pupku przyklejona je regularnie sliwki i jablka itp widocznie juz tak ma ostatnio chyba po kalafiorze tak rzadko nawalil ze nie wiedzialam za co sie wziac i pod kran az go wzielam :sorry:

Slyszalyscie ze idzie ten pyl z wulkanu na nas :szok: podawali ze moze nam zagrazac jak sie nawdychamy zeby lepiej z domow nie wychodzic i ze najbardziej zagrozeni sa ci z astma i dusznosciami :eek:

A ja rano wyruszam na wesele na cały weekend :)

Nie wiem jak przeżyje rozstanie z moim Igorkiem :|

Także życzę Wam miłego weekendu i udanej pogody żyby szło na spacerek wyjść :)

reklama
Slyszalyscie ze idzie ten pyl z wulkanu na nas :szok: podawali ze moze nam zagrazac jak sie nawdychamy zeby lepiej z domow nie wychodzic i ze najbardziej zagrozeni sa ci z astma i dusznosciami :eek:
Tego jeszcze nie slyszalam,ale nie sadze zeby byla az tak grozny... to co maja zrobic ludzie z Islandii ? Wyprowadzic sie... ? ja tam sie bardziej martwie,zeby wszystkie loty przywrocili i zeby znow nie wybuchl,bo ponoc czynny nadal,a ja wracam do Anglii 7 maja... chcialabym samolotem,bo nie wyobrazam tluc sie autokarem 24 godz z dwojka dzieci...
A ja rano wyruszam na wesele na cały weekend :)

Nie wiem jak przeżyje rozstanie z moim Igorkiem :|

Także życzę Wam miłego weekendu i udanej pogody żyby szło na spacerek wyjść :)

Baw sie dobrze ! :)) weeekend to nie dlugo... Wiem wiem,latwo sie mowi,sama lece w lipcu na weekend do Rzymu i zastanawiam sie czy dla dzieciaczkow biletu nie dokupic hehehe I tak sobie tlumacze.. ze to tylko 3 dni...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry