reklama

Wrzesień 2009

reklama
Mili-trzymam kciuki, musi być dobrze.
Ja już się "zakorkowałam", a też wcześniej myślałam, ze bedzie problem z zajściem w ciążę z racji wieku i braku 1 jajowodu, a po 2 miesiącach od wyjęcia poprzedniej wkładki już byłam w ciąży.Sama się zdziwiłam,że tak szybko. Tabletek hormonalnych nie mogę bo mnie wątroba po nich boli, pozostaje wkładka.
A ja na dzień Matki nie dostałam nic, M wogóle się nie postarał.Jednak my z Zuzią popiszemy się na Dzień Ojca, żeby go troszkę zawstydzić to może bardziej przyłoży się za rok.
Bardzo podobają mi się takie rowerki, ale poczekamy do przyszłego roku, bo Zuzia ledwo sama siedzi.
Dobrej nocki dziewczyny

u mnie mąż sie wysilił, córcia dała bukiet kwiatów a syniuś maleńki bukiecik stokrotek :) biedny wiózł kwiaty na rowerze:), no i córcia była mega grzeczna cały dzień!

co do zakorkowania, to niestety, chyba trzeba sbyć odpowiedzialnym, i jak nie ma rady, trzeba sobie "jakoś radzić", a zabezpieczyć się da, albo "odstawia sie warsztat":) jak to moja mama mówi. Ale Mili dziecko to błogosławieństwo wiec musisz być szczęśliwa i radosna, a o resztę zadba sie potem:)

u nas dziś pobudka o 5!! córa załapała jakiś katar, przywlokła sie wiec do naszego łóżka i od 6 oglądamy bajki....wymiękam, oczy mi sie zamykają. ale damy radę:)
poza tym zimno.....

Michal mi dzis cos plakal w nocy oczy zamkniete a placze nie wiem moze dlatego ze lozeczko przestawilam :confused: albo dlatego ze on wiecznie w poprzek laduje i mu ciasno bo sie klinuje :sorry: ale na szczescie moj M dzielnie cala noc do niego wstawal a ja sobie smacznie spalam ;-) a sam chcial z brzegu spac :-D

Kurcze juz koniec maja :eek: coraz bardziej mnie ten czas przeraza ...

Mili-trzymam kciuki, musi być dobrze.
Ja już się "zakorkowałam", a też wcześniej myślałam, ze bedzie problem z zajściem w ciążę z racji wieku i braku 1 jajowodu, a po 2 miesiącach od wyjęcia poprzedniej wkładki już byłam w ciąży.Sama się zdziwiłam,że tak szybko. Tabletek hormonalnych nie mogę bo mnie wątroba po nich boli, pozostaje wkładka.

Dobrej nocki dziewczyny

Ja tez pare dni temu zabezpieczylam sie na 5 lat;-) Mozesz mi podac nazwe co dokladnie masz? Jak sie czujesz, co z @ itp;-)
Ja mam "mirene" codziennie mnie boli brzuch:/ Codziennie mam plamienia i zero ochoty na sex...moze moj organizm musi sie do tego przyzwyczaic?W koncu to cialo obce, tylko co z @? Jak dlugo bedzie? wrrrrr

Oli ja mam na 5 lat, ale zwykłą wkładkę, nie mirene, bo mi Gin w PL. mówił, że nie muszę mieć takiej co wydziela hormony. Też mam na 5 lat.Wiesz, nie trafiłam z okresem na jej założenie-więc zakładaliśmy w połowie cyklu(bo wtedy tylko byłam tydzień w Pl).Normalnie może być, że się krwawi aż do pierwszego okresu, bo macica chce wydalić "ciało obce".Zakładałam 7 maja,(okres miałam 24kwietnia) i w łaśnie skończyłam krwawić-czyli jestem po okresie.Zapisałam sobie kiedy się skończył-tylko tyle na razie i odjęłam tak 5 dni i w przybliżeniu sobie wyliczam następną datę, ale różnie to może być.
Masz rację-ciało obce, nieraz nie chce organizm przyjąć i jak bóle i krwawienia będą trwały kilka mies. to musiałabym wyjąć i pomysleć o innej formie.Ja używam tylko wkładek od lat.
Nieraz mogę się spodziewać krwawienia w czasie dni płodnych, ale max 3 dni i to powinno być takie lekkie tylko plamienie.Od razu zrobiliśmy USG czy jest we właściwym miejscu, bo na kontrol będę mogła iść dopiero za 2 mies jak bedę w Pl.
Początkowo bolał mnie brzuch, ale jak już się skończyło krwawienie jak ręką odjął.Zaszalejemy na wczasach-haha, ochota w końcu jest ;) bo do tej pory to balismy się i po prostu była szklanka wody zamiast...

reklama
Princi-haha, dobrze to ujęłaś :), u nas już nie będzie więcej-mam 2-parkę, więc koniec.Zresztą, już i tak ledwo się załapałam na Zuzię ;)
Jednak osoba planująca ciążę zawsze może ja wyjąć ;), więc nie ma problemu gdy komuś się zachce....

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry