reklama

Wrzesień 2009

Mój Olcio to nie-śpioch i nie-jadek, spać w dzień nie chce od jakiegoś czasu więc nie zmuszam, za to wieczorem ok. 20 spokój święty bo spi jak zabity. a tak jak czasami uśnie w samochodzie to zabawa do 22 i dalej. więc wolę żeby nie spał

reklama
Moja jak spi w dzien 1-2 godz to i tak idzie o 20 spac..a jak nie spala ostatnio to tez poszla spac o 20..wiec juz wole ja polozyc,pod wieczor przynajmniej ma humorek a nie takie to chozilo pol-przytomne.. Wlasnie ide ja klasc a juz krzyczy "nie spac, nie spac" :)

Ala spi codziennie. Jeszcze. Póki co śpi około 2 godzin. Jak nie śpi kładzie się wcześniej ale i wcześniej wstaje, więc wolę wersję ze spaniem. Chociaż rano sobie trochę użyje.

Mi Marcel jak śpi w dzień to trochę nie chce zasypiac wieczorem ale ogólnie dłużej niz do 21 z nim nie musimy walczyć :-) odkad chodze do pracy to ładnie się składa że opiekunka Go usypia jakims cudem koło 12 wiec wystarczajaco dużo czasu ma na zmęczenie się do wieczora i nie ma później problemów :-)

Michasia to ,ze go opiekunka kladzie spac w dzien to nie cud. Dzieci tak maja ,ze przy rodzicach sa jakies...despotyczne a przy innych aniolkowate. Moja Natala usypiala po 40 minutach walki w dziena opiekunka mowi,ze wystarczyla,ze powie "Natalka idziemy spac" Ta sie kladla zamykala oczy i spala.. obojetnie gdzie,czy w wozku,czy na kanapie, czy w lozku....Po czym mowi do mnie Patrycja (opiekunka) "Boze jakie ty masz zlote dziecko,ja mowi,idziemy spac a ona fik i spi." Ja w szoku,no bo jak ? 40 minut spiewania czytania lulania a ta sie wyrywa bo nie chce..a u niej fik i spi.

Ala usypia szybko jak jest zmęczona. I jakoś tak wyliczyłam i ustaliłam, że idzie spać w okolicach 6 godzin od wstania. Wierzcie mi, zawsze w tych okolicach padnie.

Hey
Leniwa niedziela, przed południem pięknie a po południu deszczowo, a tak chciałyśmy pod drzemce wyjść na plaże. No nic kalosze i do kałuży:) Póki co Mili śpi w dzień tak po zupce o 12-15 ale zasypia o 22 pobudka 7-8 dziś zrobiła nam numerek i spała do 6 rano a poszła spać o 23 tylko o 13 dosłownie padła.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry