reklama

Wrzesień 2009

Witam z rana!
U nas coś dzisiaj słonko schowało sie za chmury. A ja od wczoraj 3 razy załadowałam automat i dziś rano przed wyjściem do pracy prosiłam mamę żeby mi wywiesiła pranie na dwór a tu jak na razie pogoda nie sprzyja schnięciu :wściekła/y:
Wczoraj po południu byłam z Adasiem w mieście żeby mu kupić buciki :wściekła/y: Moje dziecko na każdą przymierzoną parę reagowało "nie mogom być". W końcu kupiliśmy ale miałam dość. Wieczorkiem zachciało mi się chlebka smażonego na patelni i natartego czosnkiem. No i głupia go zjadłam. Dziś w efekcie boli mnie głowa. Zawsze tak mam jak zjem coś ciężkostrawnego :baffled: Echhhh te zachcianki.... Powiedziałam mojemu M że następnym razem choćbym go na kolanach błagała to ma mi nie pozwolić na jedzenie takich rzeczy :-)
Miłego dzionka wszystkim!

reklama
i ja sie witam ......:tak: od poniedziałku siedze sobie w domku i odpoczywam, bo przeziebienie nie dało za wygrana więc odpuściłam sobie pracę i sie kuruję ..... w poniedziłaek i tak miąłam zabiegany dzień, więc nie poczułam,że jestem w domku ale wczoraj już sobie odpoczęłam, ogarnęłam chatkę i zaliczyłam lekture na foteliku na balkonie i na dzisiaj tez mam taki plan, ogarnąc kuchnie i relaks z książką na balkonie, bo pogoda sprzyja :tak:......... a jutro juz do pracki

Kroptusia, trzymam kciuki za wszystko, porostu za wszystko, aby sie wszystko dobrze ułozyło i abyś w koncu zazanała spokój i cieszyła sie ciążą :tak:

Syla, Tobie też wytrwałosci w tym leżeniu :tak: juz połmetek, wiec leci juz z górki

a wszystkim życzę miłego dzionka :tak::-D:tak: i słonecznego :tak:

szyszunka dzięki za odpowiedź o USG połówkowym - mi babka mówiła, że do 24 tyg. jest OK - ale zmieniłam sobie datę wizyty i będę miała w 22 tyg. - tak chyba jest optymalnie.
No i super, że już takie silne kopniaczki - u mnie o wiele bardziej nieśmiałe ;-)
Ale cię trasa czeka :eek:
syla28 cierpliwości w leżeniu życzę - fajnie, że już dzidzia kopniakami wynagradza :-)
Sarenka ale fajny sen. Mi też niedawno śniło się, że urodziłam :-) Dziewczynkę :-) Taaaaaka się szczęśliwa obudziłam :-D
henrietta gratuluję synka :-D
kroptusia przeżywałam podobną sytuację rok temu i wiem, jakie to są straszne emocje :-( Mam nadzieję, że u was wszystko się szybko wyjaśni i będziesz mogła wreszcie ze spokojem cieszyć się z tej ciąży, bo rzeczywiście od początku masz pod górkę.
karzębinka jakie szybkie kurowanie :-D A taki relaks na balkonie brzmi, jak bajka :-)
Zaraz zbieram się na spacero-zakupy, bo takie słoneczko świeci, że szkoda nie skorzystać. A popołudniu może na działkę pojedziemy, jak nadal będzie tak ciepło.

hey

ale ja miałam noc fantastyczną i początek dnia.... miki o trzeciej w nocy był wyspany i chciał sie bawić... do szóstej staczalismy nierówną walke, w końcu padł...
a rano jak wstalam, to zakreciło mi sie w głowie od niewyspania, nogi nie miałam bo zdrętwiała i jej nie czułam, i przewróciłam sie tyłem głowy w kant łózka... w sumie to nie wiem czy zemdlałam czy nie... i nikt mi nie mógł pomóc bo maz pojechał kupowac nowa ciezarówke... normalnie masakra... :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: zapomniałam ze w ciazy czesto mi cos drętwiało i zbyt gwałtownie sie ruszyłam...

mam nadzieje ze niuni sie nic nie stało, bo jednak runełam całym ciałem.. .czekam na jakies ruchy:baffled:

Reniferku musisz bardziej na siebie uważac, ja tez zauważyłam jakieś dziwne zawroty głowy , ale nie martw sie na pewno będzie ok, ja leciałam w pierwszej ciąży najpierw ze schodów, potem spadłam na weselu z krzesła
Sarenka pytasz o zachcianki na synka - do 4 miesiąca cały czas śledzie , najlepiej smakowały w tłusty czwartek z faworkami, a teraz winogronka, także raczej nie wierzę w te kwaśne i słodkie.Intuicja też zawiodła bo byłam pewna że to córeczka , chyba że lekarz się myli, ale powiedział,że jest na 100 procent pewny, zresztą sama widzialam te klejnociki

Czesc dziewczyny, ja rowniez czekam z niecierpliwoscia na wrzescien! Mieszkam w szkocji i jak narazie to widzialam go raz na usg ok 2 miesiecy temu, jest slodziutki
Teraz za 3 dni jade do Polski i mysle zrobic usg 3D albo 4D nie wiem jeszcze ktore
Tak bardzo chcialabym juz miec mojego dzidziusia na rekach-czy wy tez jestescie takie pelne obaw czy wszystko jest dobrze?
Ja tutaj nie widzialam sie z ginekologiem, jedynie ok 3 tygodni temu mialam pierwsze pobieranie krwi-i polozna powiedziala mi tylko ze jak cos bedzie nie tak to zadzwonia, czytalam gdzies ze niektore dziewczyny czekaly na wyniki miesiac wiec nadal nic nie wiem czy jest ok czy nie, a sama boje sie dzwonic
Pierwsza ciaze poronilam:( wlasnie tutaj w uk, bo krwawilam a oni nic na to :(az bylo za pozno:(
Teraz tez tak mialam-krwawilam 2 razy-ale na szczesncie przeszlo-bylam wtedy na usg-wymusilam, poprzednim razem tez bylam tez wymusilam, ale oni nic ci tutaj nie pomoga jak nie jest ponad 3 miesiace i jak nie poronilas kilka razy wczesniej-raz to za malo:(( Na szczescie krwawienie przeszlo.
3 tygodnie slyszalam tez serduszko maluszka - wspaniale
No i ogolnie czuje sie dobrze wiec mam nadzieje ze wszystko jest ok
Zycze wszystkim spokojnej ciazy i byle do wrzesnia:-)

Witaj Anek29 :-)
Nie martw się! Tym razem na pewno będzie dobrze. Ja też poprzednią ciążę poroniłam, ale jak zaczynałam pisać na forum to jlo mi napisała "nie jesteś tu sama po poronieniu". Teraz po prostu musimy wierzyć że będzie dobrze.
Myślę że każda z nas ma jakieś obawy o swoja dzidzię. Zaglądaj do nas częściej to na pewno poprawisz sobie humor :-)
U mnie w pracy dzis jakis dzień dobroci dla szarych pracowników. Szef nam zamówił sałatki. Pycha! Jestem napchana jak bączek!
Na dworze duszno że można się przewrócić. Za chwilkę zmykam do domku. Ściskam!

Witajcie kochane! A mnie dziś mąż rano obudził i teraz już ledwo siedze - tak spać mi się chce....:-(
Cały dzień u mnie pogoda super ale teraz coś się popsuło, naszczęście rano 2 prania zrobiłam, wywiesiłam i zdążyło przeschnąć.
Wszystkim dziewczyną życze zdrówka!

(...)

ninonka dobrze dziewczyny mówią, pewnie chodzi o to, że pogadacie, zważy, zmierzy, sprawdzi wysokość macicy i ew. zbada wewnętrznie.
(...)

Dzięki za odpowiedz :-)
Witajcie dziewczynki.
Mi dziś śniło się,że pilnowałam rozbrykanycegi synka siostry mojego M i zaczęłam rodzic. NO ale ten malec był tak rozbrykany,że jak urodziłam i pielegniarka wzięła dzicko do umycia to nie spytałam o płec tylko czy wszytsko wporządku. Dopiero rodzice przynieśli mi dziecko i to był najpiękniejszy chłopiec jakiego widziałam:) Taki zakręcony sen.
Ninonka ja miałam wizytę bez usg to jest wywaidzik, zmierzenie ciśnienia, waga i oczywiście badanie ginekologiczne. Szybko sprawnie i po bólu tylko szkoda że dzidzi nie mozna podejrzec:)
(...)
[/COLOR]
hehe ja też sny miewam zakręcone hehehe :-)
dziękuje za odpowiedź, szkoda tylko, że będę musiała wywalić 60zł za wizyte + 40zł na paliwo ot tak na zwykłą wizyte bez USG :-(:-(:-( a tak bardzo chiałabym zobaczyć szkrabika za miesiąc :tak:

witam dziewczynki, jeszcze jestem w pracy ale już odliczam minuty więc postanowiłam was odwiedzić.;-) przede wszystkim WIOSNA i SŁOŃCE:-D ponadto jutro idę do lekarza więc będzie podglądanko ;-)ciesze się bardzo choć nie nastawiam sie na poznanie płci - to jednak chce zobaczyc maleństwo jak sobie pływa i plumka:zawstydzona/y:
witam nowe mamusie - przyznam się ze sądziłam że nam sie ekipa juz skrystalizowała a tu prosze nowe nieśmiałe czekające do końca I trymestru sie pojawiają - witamy, witamy:tak:
czytałam, że znowu kilka z nas poznało kogo pod serduchem nosi - gratulacje
Kroptusia - głowa do góry, ja tez ostatnio przechodziłam burzę z piorunami w związku jedno ci powiem - godzenie się jest SUPER;-):-pa tak na serio trzymaj się kochana przy twoich niespodziankach nie serwuj maluchowi dodatkowych stresów.
wszystkie leżace Mamusie przytulam i polecam leżaczek na balkonie - słoneczko jest CUDNE.
jak same widzicie u mnie wsio dobro!!
pozdrawiam

reklama
Witam dziewczyny!
Nie pisalam dlugo, bo meczyly mnie okropne bole glowy i glownie je przesypialam . Mam nadzieje, ze nie wroca. Dzisiaj rano bylam u ginki i dostalam zwolnienie na jeszcze 1 tydzien tak od reki:) Tak wiec moj pierwszy tydzien pracy bedzie bardzo krotki, tylko 2 dni. Nie plamie prawie wcale i humorek tez lepszy. Nawet wrocila mi chec do zakupow, a wczoraj zabralam sie za robienie stroikow swiatecznych i jestem z siebie super dumna, bo mi fajnie wyszly.:-) Po raz pierwszy nie spedzam Wielkanocy w Polsce. Postanowilam chociaz salatke zrobic i jakies 2 ciasta upiec (gotowce, bo mi sie nie chce:laugh2:). Z drugiej strony ciesze sie, ze ominie mnie tez przedswiateczny harmider.
Kroptusia: Kochana, mam nadzieje, ze wszystko sie ulozy i wyjasni. Prosze, nie denerwuj sie tak bardzo, moze nie jest tak zle, jak Ci sie wydaje. A dla Twojego malenstwa musisz myslec chociaz troche pozytywnie. Trzymam za Was kciuki!
Sarenka: Oj te sny zakrecone. Ja tez je miewam, chociaz czesciej jakies koszmary nie zwiazane z ciaza. Tesknie za moimi bardziej przyjemnymi snami z poczatkow ciazy (pewnie wiecie, co mam na mysli);-)
Reniferek: Uwazaj na siebie, omijaj kanty itp. szerokim lukiem;-)Na pewno nic sie nie stalo. Nie martw sie na zapas.
henrietta: Gratuluje synka!
Anek29: Obawy to ma kazda z nas, jak widzisz. Jedne mniej, drugie wiecej. Ja mam ich duzo, ale i tak naleze do kategorii "ludzi-zamartwiaczy";-) A pozniej okazuje sie, ze wszystko sie dobrze uklada:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry