reklama

Wrzesień 2009

Hey
Niononka spokojnie, napewno Twój dzidziuś jest zdrowiutki.
U mnie to z tą przeziornioscią to było tak, ze też śmigałam po internecie i zobaczyłam, że należałoby zrobic takie badanko od 11-13, 6tyg ciązy. Zadzowniłam na Agatową i się umawqiam, a byłam w 11 tygodniu ciązy a Ona mówi że może mnie zapisac ale będzie za pózno spanikowałam a miałam 2 prowadzące ginkoloszki i oczywsicie żeadan o takowym badaniu mnie nie poinformował, no jedna chciała mi robic usg między 15-16 tyg po groma nie wiem, dlatego nie chodze do niej. Byłam tak wkurzona jak ninionka, ale jakoś udało mi się zrobic to badanko. Czy sie uspokoiłam, napewno troszkę tak ale dziewczynki jak dziecko ma się urodzic zdrowe to się urodzi a jak coś ma byc nie tak to będzie mimo iż bysmy chuchały dmuchały i wogóle biegały do lekarza to nic tego faktu nie zmieni. Oczywiscie,że można pomóc dziecku w łonie matki ale w przypadku przeziornoiiości i wad genetycznych to bysmy niesetyt nie pomigły. Teraz jest ważne te usg połowkowe, bynajmniej ja do tego powąznie podchodze i lekarz do którego pojadę na usg. On powiedział ze jak dziecko jest większe to sparwdzic można serduszko(czy prawidłowo roziwnęły się wszytsko komory, nereczki i inne organy wazne do funkcjonowania) Takze ninonka naprawde nie martw się bo napewno wad genetycznic h dzicko nie maide o zakłąd:)

reklama
Kamila1: Witamy wsrod wrzesniowek!
Nionka: Tylko spokojnie. Ja tych badan (jak juz pare razy pisalam) nie robilam, moja przyjaciolka przy 2 ciazach tez nie, bo i tak dzidzie bedziemy kochac, a ciazy bym nie usunela. Niedlugo sie przekonasz, ze wszystko jest OK: na USG bedzie widac kosc nosowa itd. Moja ginka mi odradzila nawet robienie tego badania (przeziernosc + krew), jesli je chce robic tylko, zeby sie uspokoic. Powiedziala, ze moze wiecej niepewnosci niz pewnosci spowodowac. I nie zaluje naszej decyzji.
Ale fakt: lekarze Cie zle poinformowali, bo powinnas byla miec mozliwosc zrobienia tego badania. No ale i tak mam zle zdanie o sluzbie zdrowia w Polsce (mam z nia troche doswiadczenia przez problemy z kregoslupem).

Dzisiaj w nocy obudzilam sie o 3 rano i tak mnie bolal brzuch, ze nie moglam zasnac. Taki lekki, tepy, ciagly bol okresowy. Najgorsze jest to, ze nie potrafie odroznic bolu jelit (mam czesto przy wzdeciach) od skurczow macicy. Ale mysle, ze to macica, bo jak kichnelam to tak mnie caly brzuch zabolal, ze az sie skrecilam z bolu. Moze to przez to, ze zapomnialam zazyc magnez wczoraj wieczorem. Tez Was czasami tak boli brzuch? Moze to przez to, ze sie macica rozciaga?

trzymajcie kciuki mamusie - ruszam do lekarza!!;-):tak::-D

Filantropku - kciuki trzymam - daj znac jak wrocisz ;-)
Kamila1 - witaj wsrod nas

A u mnie normalnie slonce zaswiecilo dzis i podobno ma byc az 8C ciepla - ale wiosna:eek::happy:, moja mama dzis do mnie zawitala z rana wiec bede miala troszke pomocy bo po tych porzadkach moj kregoslop niestety daje o sobie za bardzo znac :crazy:, a slonkiem musze sie cieszyc bo przez nastepne 2 dni - znowu deszcz br br
no to ide sie ubrac i ze slonka skorzystam - zabiore moje potwory na poranny spacer

Sajonara ja mam taki tepy bol powtarzajacy sie jakby lekkie skurcze na dole macicy a nie pamietam czy w 16 tygodniu z jagodka jeszcze tak mialam czy nie w kazdym badz razie mnie stresuje kazdy bol choc wiem ze jest nie do unikniecia w ciazy wlasnie przez rozciaganie sie macicy. A i tez mam tak jak ty ze czasami jAK kichne bez napiecia brzuszka to az mnie w pachwinach boli taki przeszywajacy bol. Ale to pamietam ze z Jagodka tez tak mialam.

Witam serdecznie.
Mam pytanko zwlaszcza do angielskich mam ;-).Slyszalyście coś o leku o nazwie "cyclogest".Ja do tej pory bralam luteine ale że tutaj jest niedostepna doktorka dala mi wlasnie ten zamiennik,troszke się obawiam tej zmiany.

A ja się witam i zmykam. Jadę jakieś zakupy świąteczne w końcu zrobić - i tak dalej nie mam pomysłu na świąteczne dania - ale miejmy nadzieję, że w końcu mnie olśni, hehehehe. Jutro wpada rodzinka z wizytą - i już się doczekać nie mogę!!! :-D:-D:-DHmmm - dzisiaj już tydzień 19 zakończony i tak jakby połówkowo się robić zaczyna :D

SAJONARA- ja tez mam takie bóle, i to czesto i nigdy nie wiem co to za ból, czesto boli tez w pachwinach ale to raczej wiązadła. jak mnie mocno boli to biore no-spe. a na noc i tak mam zlecone relanium wiec biore juz od 5 tygodni. do tego biore jeszcze luteine dopochwowo x2 i duphaston x1 oraz 3 razy dziennie magnez, no i witaminiki.
czesto mam tez mokre majty, szczególnie z rana ale to chyba ta luteina po nocy wylatuje. czy wy macie tez jakies wycieki, u mnie to takie wodne, czasem mleczne, ale te mleczne to podobno prawidłowe.

reklama
chilka przerwy wiec znow do was zagladam :-)

sajonara - ja sie czuje jak bym miala okres 2 miesiac, bole podbrzusza mam kazdego dnia raz sa mniej bolesne raz bardziej, a przy kichaniu nie wspomne, ale ginek mi mowil ze to normalne ze bardziej wszytsko przy kichaniu wiec nie masz sie co obawiac, a bole to poporstu rozciaganie sie macicy jesli takie bole miala bys w poczatkowej ciazy to wtedy jest sie o co martwic i najlepeij skonsultowac z ginkiem ale takie bole po 12 tygodniu sa jak najbardziej wskazane przynajmniej wiesz ze wszytsko Ci sie tam rozwija na przyjscie Towjego maluszka na swiat i robi sie miejsce zeby sobie mogl swobodnie rosnac wiec jak bardzo boli to wez nospe mnie to najbardziej jednak pomaga sen :tak:

jlo - pierwsze slysze o takim leku, no niestety nie moge pomoc, ja bralam dupastron do 16 tygodnia pozniej moj ginek mowil ze nie ma sensu watroby psuc bo i tak przestaje dzialac nie wiem o co chodzi z tymi hormonami nie wnikam dupastronu nie biore juz prawie 3 tydzien i nic sie nie dzieje, bole sa jak byly ale do tego to poprostu juz przywyklam, moze skonsultuj to z jakims ginkiem z Polski jesli nie masz bardzo zagrozonej ciazy, dzidzius rozwija sie prawidlowo to moze te leki nie sa Ci juz potrzebne ale to moje takie myslenie nie wiem czy trafne ale moze warto skonsultowac sie z kims jeszcze ;-)

Wiolus - milusiego swietowania tylko sie nie przejedz :P

Syla - ja tez mam mokro hehe czasem to az jak by popusciala, ale to normalne ze mamy sluz taki wlasnie mleczny taki urok ciezaroweczek :rolleyes:

no nic mykam dlaej do pracki i chyba juz nie zawitam bo juz tylko godzinka i do domkciu jupiii i wolne wiec wszystkiego dobrego na te Swieta jeszcze raz

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry