reklama

Wrzesień 2009

hej
dzis dotarla do mnie zamowiona w sobote torba hoppop!jest fantastyczna!Mysle, ze spelni sie i jako torba i jako siedzonko w pozniejszym czasie- nie zaduza nie zamala;) Bedziemy z synkiem chyba zadowoleni z zakupu;)

reklama
naftanalek jeśli jesteś ubezpieczona, to z tytułu urodzenia dziecka wypłaca Ci pieniążki z ubezpieczalni, więc zakład pracy to nie robi Ci żadnej łaski!!A pracą nic się nie martw, później znajdziesz dużo lepszą, zresztą jak Kroptusia:tak:Kroptusia nam dwa dni temu przynieśli pieniążki z urzędu, ale niespodzianka, ale jakoś szybko się zaczynają kurczyć!!Pamiętaj do trzech miesięcy od daty złożenia zeznania muszą Ci zwrócić pieniążki:tak::tak:

Rozumiem cie doskonale- ja dotego mam fatalna atmosfera w pracy- drazni mnie tam supervisor itp Ale juz pojde, bo mam troche i tak urlopu do wykorzystania i moze sie rozruszam. Bedfe starac sie nie sluchac supervisora i olewac wszystko co mowi. Bede robic co muse i odliczac do polowy sierpnia-bo tak chce isc na macierzynski. A ty kiedy sie wybierasz? Ubiegalas sie juz o 190 funtow na zdrowe odzywianie matki?Bo rozumiem , ze jestes z UK?
Tak z UK jestem :) Na poczatku chcialam pracowac do konca sierpnia... dzis juz mysle o koncu lipca... no a o te 190 f sie jeszcze nie ubiegalam, a Ty ? Teraz mam wizyte 8 czerwca to sie zapytam...:rofl2:

Dziękuje z powitanie :laugh2: co do mojego nicku Capucino wziął się właśnie stąd że ja jestem uzależniona od tego napoju :happy:
syla28 ja właśnie się tego obawiam bo lekarz mi powiedział że jak teraz nie wyleczymy antybiotykami tych bakterii to czeka mnie szpital i podawanie dożylne :-(

ja bylam na glukozie 75mg w 16 tyg i musialam czekać 2 h... czekałam 30 min i poszłam na zakupy z Miśkiem, też nie zostałam poinformowana o tym, że mam siedzieć.. ale jak wróciłam to pani się mnie pyta co się tak zmachałam to jej powiedziałam, że z chłopakiem na małe zakupy wyskoczyliśmy, bo dobrze się czułam... powiedziała, że jak się dobrze czuję to znaczy, że wynik też na pewno będzie dobry i mrugnęła do mnie... więc jak to jest bo już nie kumam... :confused2:

Tak z UK jestem :) Na poczatku chcialam pracowac do konca sierpnia... dzis juz mysle o koncu lipca... no a o te 190 f sie jeszcze nie ubiegalam, a Ty ? Teraz mam wizyte 8 czerwca to sie zapytam...:rofl2:

Mozna od 25 tc sie ubiegac, ale chyba trzeba miec zaswiadczenie od poloznej.ja akurat mam spotkanie z polozna jak bede w 25 tygodniu wiec mam nadzieje sie dowiedziec co i jak ;)

cześć laski.

witaj Capucino :-)

może mnie za wariatkę uznacie, ale jestem taaaaaka szczęśliwa, że spałam w nocy i że nadal w dwupaku jestem i że ta noc nie była taka zła! :-D:tak: mówiąc noc mam na myśli 24-6, bo do północy była masakra niestety...:no: skurcze bolesne i kłucie... myślałam żeby się już zbierać do szpitala, ale zadzwoniłam do gin, kazała kolejny duphaston wziać (brałam o 20, o 22 kazała wziac nastepny + 2 nospy) i 2 godziny po tej dawce sie uspokoiło...
Młoda te wydaje mi się od dwóch dni jakaś spokojniejsza, nie wierci się tyle co zwykle :-(
dziś po południu jadę do gin, niech mnie obejrzy z każdej strony, bo takich stresów jak wczoraj wieczorem to ja nie chcę już nigdy :no::no:

zjadają mnie tylko koszty, zaczyna być tak, że ja co 10 dni u gin jestem, a wizyta kosztuje - 100 zł :no:, byłam 19 maja, pójdę dziś i 8 czerwca też muszę iść bo mi się zwolnienie kończy :wściekła/y::wściekła/y: ale to i tak jest pikuś w tym wszystkim, ważne żeby Mała siedziała tam gdzie siedzi jeszcze conajmniej 10 tygodni.

reklama
hej dziewczyny - ale zadałyście mi klina tą glukozą:szok: ja byłam w przychodni popytać co i jak z tym badaniem to mi powiedzieli, że
1) mam sobie kupic glukoze w aptece
2) rozrobic i wypic w domu
3) po godzinie od wypicia przyjsc na pobranie krwi
i nic juz nie kumam:baffled:
wam rozrabia glukoze pielegniarka i musicie siedziec w przychodni a ja mogę sobie sama i tylko mam po gdzonie przyjsc na badanie:baffled::baffled::eek:
plan na przyszły tydzien taki ze 1) mam zwolnienie cały tydzień; 2) w poniedziałek morfologia i mocz; we wtorek glukoza; w czwartek wizyta u gina;
w tak zwanym miedzy czasie wizyta u dwóch koleżanek rozpakowanych w styczniu i kwietniu wstyd powiedziec ale jeszcze nie zdążyłam żadnej odwiedzic
no i bardzo duzo snu i leniuchowania..:rofl2::happy::-p
wracam do pracy jeszcze tylko jutro.... i tydzien wolnego w koncu sie wyspie....
Capucino - witaj i czuj sie jak u siebie...

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry