reklama

Wrzesień 2009

Ha Nemesis, Sarenka ja tez marzę o japonkach tylko, ze w szkocji troszkę czasami na nie za chłodno :) ale nawet nie wiecie jak Wam zazdroszczę...:tak::tak:
dzisiaj właśnie kolejny dzień biegania po mieście z mamą i skończyło się tym, ze musiałam kupić nowe buty. wyszłam w swoich półbutach w których zawsze mogłam robic kilometry i po jakimś czasie juz chodzić nie mogłam tak mnie lewa stopa uciskała. I teraz to juz w ogóle jestem "przeszczęśliwa" bo zamiast 41 kupiłam wygodniutkie butki ale już 42. Mam nadzieję, że po ciąży będę miała znowu 41...ech taka mała damska stópki :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

reklama
Hej, dziewczyny.
Staram się czytać od pewnego czasu to forum, ale jest tego sporo.
Mogę do Was dołączyć? Termin mam na 28 .09 - i tylko ten jeden, bo tutaj to nie przywiązują większej wagi do tego.Obliczają wg. ostatniej miesiączki. Czekamy na dziewczynkę, ale...to jest opcja z 20 tyg. ciąży, czyli z ostatniego USG, a nigdy nie wiadomo jaka niespodzianka nas czeka.
Bardzo współczuję tego wypadku.
W Irlandii, podobnie jak w Anglii, nie przywiązują wagi do ciąży.Albo się utrzyma, albo nie. Ja latałam do Pl. i tam zrobiłam wszystkie badania w 14 tyg.i 18 tyg. ciąży.Tutaj pierwsze badanie planowane jest na 20 tydzień. Potem wizyty naprzemiennie: u lekarza pierwszego kontaktu (GP), albo w szpitalu gdzie się ma zamiar rodzić. Średnio 1 wizyta na miesiąc.Od 34tc. co 2 tyg. W planie są tylko 2 USG.
Pozdrawiam .Miłego dnia.

Hej, dziewczyny.
Staram się czytać od pewnego czasu to forum, ale jest tego sporo.
Mogę do Was dołączyć? Termin mam na 28 .09 - i tylko ten jeden, bo tutaj to nie przywiązują większej wagi do tego.Obliczają wg. ostatniej miesiączki. Czekamy na dziewczynkę, ale...to jest opcja z 20 tyg. ciąży, czyli z ostatniego USG, a nigdy nie wiadomo jaka niespodzianka nas czeka.
Bardzo współczuję tego wypadku.
W Irlandii, podobnie jak w Anglii, nie przywiązują wagi do ciąży.Albo się utrzyma, albo nie. Ja latałam do Pl. i tam zrobiłam wszystkie badania w 14 tyg.i 18 tyg. ciąży.Tutaj pierwsze badanie planowane jest na 20 tydzień. Potem wizyty naprzemiennie: u lekarza pierwszego kontaktu (GP), albo w szpitalu gdzie się ma zamiar rodzić. Średnio 1 wizyta na miesiąc.Od 34tc. co 2 tyg. W planie są tylko 2 USG.
Pozdrawiam .Miłego dnia.
hej DRODKA w końcu jakaś dziewczyna z Irlandii:-)
Ja jestem z Cavan to jest ok 120 km od Dublina ja tutaj miałam już dwa razy usg i raz byłam w Polsce:tak:
Pozdrawiam trzymaj sie

witaj drodka w tym naszym uroczym gronie:tak:

ja sobie odpoczywałam ale już po odpoczynku bo mi się krew z nosa puściła.. chyba ciśnienie do bani jakieś bo zazwyczaj mam z tym spokój tylko w wyjątkowych okolicznościach mój nos tonie w czerwieni.

Makta ja mam rozmiar 40 więc też taki kobiecy ze heyho :happy:

Hej, Kizi.
Mi również miło, że nie będę sama. Szkoda, że to Cavan tak daleko.
Długo w Irl? Mi mijają własnie 2 lata. Mój M ponad 3.
Mam nadzieję, że chociaż w szpitalu będziemy miały tak dobrze, jak to opisują dziewczyny. Moje znajome też sobie bardzo chwalą podejście tutejszych położnych i personelu do ciężarnych.
Tutaj cukier badali mi po podaniu 750ml Lucozade.Pierwsze badanie krwi na czczo, następne 3 badania co godzinę od jej wypicia. Na szczęscie mam dobry wynik.Ale przyczepiło się białko do moczu i muszę w przyszłym tyg. ponowić wyniki, oczywiście prywatnie.

Dzięki za miłe powitanie.
Nemesis, może ta krew z osłabienia? masz dobre wyniki krwi?
Jak tam przygotowania na powitanie maluszków? Wszystko kupione? Ja powoli zamykam listę, a długa była, bo wszystko tutaj muszę kupić. W Pl. pewnie znalazłoby się sporo rzeczy wsród rodziny.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry