reklama

Wrzesień 2009

tak się mówi 5 ubranek :-D ja do dziś pamiętam jak synkowi pranie robiłam.. i wcale to nie było 5 ubranek.. bo się mówi, że taki dzidziuś się nie brudzi.. ale jak zrobi kupsztala to z pieluszki do skarpetki wędrowniczki idą, albo całe plecki ;-) bo takie wodnite kupsztalki dzidzie robią ;-) a do tego jak dojdzie ulewanie to juz wogóle chwila moment i sie górka robi..
Wiadomo że nie ma co przesadzać, ale ja pierwsze pranie na pewno zrobię w Loveli, i aż do wyczerpania zapasu. tak samo zrobiła z synkiem :-) i oczywiście płukanie razy 2 ;-)

reklama
Ja na każdej wizycie mam badanie ginekologiczne i podglądanie bobasa na USG. W ogóle sobie nie wyobrażam, że miałoby być inaczej. A mówią, że na Zachodzie lepiej... Jakieś zacofane to UK, cały czas bym się bała, że coś może być nie w porządku.
olinka2009 jak to nikt Cię nie zbadał od początku ciąży???????

Oj kobietki a ja dopiero przeżyłam chwile grozy .... mąż zadzwonił zebym przyjechała po niego do szpitala ( odrazu pomyślałam ze się gdzieś samochodem rozbił!) ale popażył sobie twarz płynem chłodniczym:-( zeszła mu skóra prawie z całej twarzy i jest cały w bandarzach .... tak się zdenerwowałam ze myślałam ze zaraz urodze.... mam nadzieje ze nic mu nie bedzie.... a do tego zaraz mi serce nie wyskoczy bo musze jechac sama 100 km na egzamin poprawkowy i do tego jest okropnie gorąco... i jak ja mam spokojnie zdawac jak ja myśle o Mężusiu:-(
Boże czy ja muszę się tak stresowac przed porodem?:baffled:

jejku syla współczuję Ci :-( nie dość, że się ciążą stresujesz to jeszcze taki wypadek :baffled: ja to też się martwię ciągle o swojego bo on w Holandii pracuje i tutaj sama jestem on tam a jak się nie odzywa dłuższy czas to już panikuję, czy mi zaraz nie zadzwonią z NL że jakiś wypadek czy coś. Trzymaj się dzielnie!

A ja niedawno temu lezalam plackiem na podlodze bo kregoslup tak mnie nawalal,ze masakra !!! :-( Potem bylo mi niedobrze, wiec poszlam pluc slina !:-( A na koncu dostalam okolo 5 skurczy! :baffled: I teraz dopiero jestem zestresowana i sie poryczalam mezowi w sluchawke o! :sorry:

elinek w UK nie przywiazuja duzej wagi do ciazy , taka zlota zasada "jak sie uda to donosi, jak nie to nie bylo warto.." nie daja lekow na podtrzymanie na poczatku i w ogole tacy olewczy sa, ale od porodu to tu jest ponoc bombastycznie! Bardzo sie przejmuja, zajmuja i w ogole, czego w Polsce nie ma. Przyjdzie do Ciebie pielegniarka (jak bedziesz miala szczeszcie to 3 razy) po porodzie do domu , popatrzy obluka i tyle, a tu chodza czesto i dlugo,zeby pomoc ile moga. A sam porod wszystkie dobrze wspominaja i chwala i te co maja porownanie to mowia,ze tu niebo lepiej... No zobaczymy!

kizi potrzebuje pilnie wyslac ci wiadomosc prywatną tu na babyboom i nie moge.. czemu tak sie dzieje?
Hej Eli właśnie przeczytałam że chciałaś wysłać do mnie wiadomość prywatna i nie możesz wiem o tym bo mam tam zablokowane wysyłanie i odbieranie wiadomości prywatnych nie wiem dlaczego jak coś to napisz na nk jak coś ja spróbuje jeszcze raz tam odblokować:)

No to ja widzę,że w każdym kraju jest inna opieka medyczna w ciąży...W jednym prawie badań nie ma,a w drugim z kolei jest ich aż za dużo.:sorry: Co do naszej Polski,to być może jest tych badań trochę i czasem mnie to denerwuje,ale wychodzę z założenia,że lepiej dmuchać na zimne.
Mnie gin bada na każdej wizycie, pyta w skrócie co u mnie słychać, czy nic się nie dzieje i czy z ruchami dzidzi wszystko ok. Z racji tego,że nie ma u siebie usg, miałam je robione jak dotąd 2 razy "normalnie" plus 2 razy w szpitalu na szybkości. Ale nie denerwuję się,czuję ruchy, więc myślę,że jest wszystko ok.:-)
Taka byłam zadowolona z tego ochłodzenia, a tutaj znowu upały.:wściekła/y: Też ubieram japonki, mimo że nóżki mi nie puchną, ale jest mniej pitolenia się z tym, poza tym wiązanie bucików stanowi niekiedy wyzwanie.:-D Cieszę się,bo na razie ból plecków przeszedł i czuję się w miarę ok...Byle tak do końca. Jeszcze jakby trochę chłodniej było,to już bym była całkowicie zadowolona.;-)

O MATKO!!!! w końcu nadrobiłam czytanie a nazbierało sie tego z 10 stron aż mnie gały bolą:tak:
ja narazie odpowczywam bo synuś u niani mam jeszcze 1,5 godzinki:-D:-D
pozdrawiam

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry