reklama

Wrzesień 2009

Witam we wtorkowy poranek.Przyspieszyłam sobie wizytę u gina na dzisiaj,bo martwie się co z moim twardniejącym brzuszkiem,mam nadzieje,ze wszystko będzie OK.Co do bucików to chodzę tylko w sandałkach o rozmiar większych,do reszty niestety stóp nie wcisne:szok:.Pozdrawiam!

reklama
Kasiu u Ciebie jeszcze daty są w miarę przybliżone ... a u mnie to tragedia :tak: wg. OM 16.09 ale już w tę datę nie wierzę bo miesiączki miałam nieregularne , wg. USG w 13 tyg. 10 września a teraz w 30 tyg. wyszło mi na 22 sierpnia jakoś :-D i też mam cichą nadzieję że synuś opuści dotychczasowy domek bliżej ostatniego terminu ;-)

haha
a u mnie podaja mi tylko 1en termin wg schematu 28.09

ale c tu mowic
odkad jestem w ciazy to nawet mnie nikt ginekologicznie nie zbadal

O jej to u was w UK jest jakoś dziwnie skąd można byc pewnym ze wszystko jest ok? Ja ginekologicznie byłam badana 8 albo 9 razy usg miałam 7 razy i teraz bede miała nową karte ciązy :tak: bo w ten czwatrek mam wizytę i póżniej początek sierpnia wizyta i badanie na posiew a póżniej jeszcze 38-39 tydz ostanie badanie i usg. Może wtedy dowiem się jak bede robic bo jest duże prawdopodobieństwo cc i wtedy znałabym dokładną datę porodu. Termin z usg wychodzi mi na 4.09:-)

Dziewczynki a macie zrobione badanie Commbsa czy jakoś tak? I czy WR robi się też w 9 miesiącu?

makta ja deptam juz tylko w japonkach o rozmiar większych bo do innych butów tych balonów nie wcisnę.
a mam jednak nadzieję, że położna mi dobrze wróżyła, z resztą rano miałam parę bolesnych skurczy. przeszły mi po małej drzemce ale wieczorem wczoraj też takie miałam. tak więc sobie po cichu liczę, że jeszcze tak do 36 tygodnia mogę w dwupaku być a potem już bym chciała na porodówkę choć to tylko moje ciche nadzieje i nie ja decyduję tylko ten/ta szef/szefowa w środku:tak:
a a arbuzami nie przepadam ale za to 2 wielkie grejfruty wciącnęłąm i czuję się zadowolona hehe:-)

haha
a u mnie podaja mi tylko 1en termin wg schematu 28.09

ale c tu mowic
odkad jestem w ciazy to nawet mnie nikt ginekologicznie nie zbadal
To zuperlnie jak u mnie, jedna data porodu, badanie krwi, moczu , cisnienie i tetno dzidzi.. dwa usg no i spadowa :sorry: Z Natala w ciazy bylam w Polsce i tez wszystko mialam i 3 terminy porodu , kazdy coraz dalej i dalej a i tak urodzilam jeszcze pozniej niz mi wyliczylo usg... olinka a skad jestes z UK ? syla24 usg 7 razy ???? Jak to ? :rofl2:

syla24 odczyn coombsa miałam juz robionego 2 razy bo u mnie jest konfilkt serologiczny i dzisiaj kolejny raz wzięli mi krew na to a WR ja miałam robione już raz w kwietniu a HBs w czerwcu i chyba już mi nie powtórzą tych badań bo gin na urlop śmiga prawie do końca sierpnia. ale z tego co wyczytałam w necie to się WR robi na początku i na koniec ciąży i chyba się to zgadza bo ja mam na to badanie 2 miejsca w karcie ciąży.

princi, podobnie jak syla też mam praktycznie podczas każdej wizyty USG, choćby takie na chwilkę by podejrzeć czy wszystko jest ok, ale wiem że nie jest to standardowa praktyka. Zazwyczaj tak jest gdy w gabinecie danego lekarza jest na stałe USG a kobieta nei jest wówczas wysyłana na oddzielne badania :-)

Co do terminów, to i u mnie wszystko się zmienia, w opcji wcześniejszego rozpakowania :tak: w sumie nie mam nic przeciwko temu.

A tych usg to miałam tyle dlatego ze było zagrożenie przedwczesnym porodem i 2 razy lezałam w szpitalu a tam na przyjście i wyjście robią usg to juz 4 badania a w sumie to moze miałam ich i wiecej tylko juz nie pamiętam:-)
właśnie tak sie zastanawiał bo cała ciąze chodze do jednej babki i zadnych badań mi nie zlecała tylko krew i mocz a teraz jak pojechałam prywatnie na wizyte tam gdzie mam robic to kazał mi te brakujące badania porobic i był zdziwiony z deka:eek:
nawet na AIDS u nich robią ale mi juz darował:sorry:

Witam dziewczyny!Widze,ze nie tylko u mnie cos niedobrego sie dzieje:no: Mam pytanie czy ktoras z was bierze fenoterol tylko na twardniejacy brzuszek??? Wczoraj wyladowalam w szpitalu z tego powodu,po zbadaniu mnie, lekarz stwierdzil,ze nic starsznego nie dzieje (kanal zamkniety,szyjka ok) i przepisal fenoterol i kazal duzo lezec.Dodam,ze brzuszek twardnieje mi/stawia sie co ok godzine,nic przy tym nie boli.Zastanawiam sie czy brac te tabletki,czy nie zaszkodza dzidziusowi,a wizyte u swojego gina mam za kilka dni.Ogolnie jestem w kropce,dodam,ze po tabletce brzuszek sie uspokaja.
nie masz się nad czym zastanawiać tylko łykać te tabletki , ja je biorę co 3 godziny już od 4 miesięcy też właśnie na twardnienie brzuch, żadnych bolesnych skurczy- i nie martw sie na pewno nie zaszkodzą maluchowi , brałam fenoterol też w pierwszej ciąży i urodziłam zdrową córeczkę

Ostatnia edycja:
reklama
Ja tez bede prala w dziecinnym proszku ubranka a jak nie, to dam plynu dla dzieci, ale napewno nie w normalnym... przez najblizsze 3 mc a moze i dluzej. :rofl2:
a ja nie zamierzam cyrkować , przecież nie będę prała 5 ubranek dla malucha w osbnym proszku a dla reszty w innym. Zamierzam sprawdzić czy nic sie nie dzieje małemu i prać normalnie jak do tej pory

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry