nemesis666
Fanka BB :)
znalazłam dla zainteresowanych o zbiorze liści malin jesli ma ktoś możliwosć. liscie należy zbierać latem i wiosna z młodych tegorocznych pędów. zrywać bez ogonków i suszyc w miejscu ocienionym i przewiewnym.
a o liściach malin pisało:
Liście malin dzięki zawartości garbników mają działanie ściągające i przeciwzapalne. Niszczą bakterie i mogą być używane jako lek przeciwbiegunkowy oraz lek w leczeniu nieżytów żołądka i jelit. Znoszą także bolesne skurcze mięśni gładkich w jelitach, macicy oraz w ścianach naczyń krwionośnych.
tak o tym działaniu przeciw zapalnym myślę to może mi sie wreszcie poprawi kondycja dróg rodnych bo co chwile antybiotyki dostaje na zapalenia
a o liściach malin pisało:
Liście malin dzięki zawartości garbników mają działanie ściągające i przeciwzapalne. Niszczą bakterie i mogą być używane jako lek przeciwbiegunkowy oraz lek w leczeniu nieżytów żołądka i jelit. Znoszą także bolesne skurcze mięśni gładkich w jelitach, macicy oraz w ścianach naczyń krwionośnych.
tak o tym działaniu przeciw zapalnym myślę to może mi sie wreszcie poprawi kondycja dróg rodnych bo co chwile antybiotyki dostaje na zapalenia

i chociaz pigułami na mocz nie musze sie katować bo już miałam dosc furaginy tym bardziej, że działała tylko na 2 tygodnie góra i potem znów to samo
... ekhm...
Poza tym cos mi tak strzelilo w nocy w brzuszku, myslalam juz ze moze cos pęklo...wszystko zaczelo mnie bolec, silne uczucie kłucia... tylko chodzilam co chwile sprawdzac czy nic sie nie dzieje..czy jakies wody plodowe nie odchodza, krew czy jeszcze cos... stresowo ogolnie...