reklama

Wrzesień 2010...

reklama
Karolina gratuluje udanej wizyty ;) super ze wszystko dobrze i wiem co czujesz bo ja tez bylam szczesliwa po wyjsciu z badan.

Beti dziekuje za odpowiedz:) co do soku ja pije rozne soki i tam tez jest wit A ale nie biore wit w tabletkach dlatego pozwalam sobie na inne zrodla..a jak pamietam moja siostra pila codzienne kubusie z marchwii i Bartek jest zdrowy jak ryba a ma juz troche lat:)

tzn że nie mogę wcale pic soku z marchwi??????? ja juz tyle wypiłam i tak mi smakuje .... juz sama nie wiem ...

Mozesz pic soczek tylko nie wolno przedawkowac wit A, bo jesli jeszcze oprocz soczku biezesz wit syntetyczne w tabletkach to moze dojsc do przedawkowania. Wit A kumuluje sie w organizmie i z tego co wiem to jedzac watrobke, czy pijac sok z marchwi nie zaszkodzisz dzidzii nie masz szans na przedawkowanie., gorzej jest jesli bierzesz do tego wit dla kobiet w ciazy i tam tez jest wit.A.

czesc mamusie..ja na L4 w domku wiec mam wiecej czasu zeby do Was zagladac;)

ostatnio czesto robi mi sie slabo i podejrzewam ze to anemia ale dopiero 18 maja robie wyniki;/ i mam pytanko..czy Wy na kazdej wizycie u ginka jestescie badane ginekologicznie? bo moj tylko raz mnie zbadal jak poszlam w 6 tc i musial potwierdzic ciaze a od tamtej pory nie zagladal tam do srodka i zaczynam sie martwic.. robi tylko usg i to wszystko. aha i czy test na obciazenie gluzkoza robicie ze skierowaniem od ginka?? bo tu tez sie zastanawiam ze moj jeszcze o tym nie wspominal a juz polowa ciazy za mna.
ja mam badanie na każdej wizycie

Ostatnia edycja:
Witam porannie :-)
Wczorajsza wizyta Ok, pessar i moja szyjka ma sie dobrze, lekarz mnie pocieszyl, ze sie ustabilizowala, wiec ufff :) Ale nospa nadal 3 x dziennie, dostalam juz skierowanie na cukier z obciazeniem, ale mam zarobic dopiero za tydzien.Oprócz tego przytylam znowu 1 kg, czyli juz spokojnie 5 na plusie, buuu :-\ I puchna mi nogi, oczywiscie rada- lezec z nogami do gory, duzo ;-)
Życze Wam miłego pogodnego dnia :-) Ja dzisiaj robie odwiedzinki w pracy, bo juz sie upominaja kiedy zajrze na ciacho i jade bo musze i tak oddac L4,wieczorkiem jestem zaproszona na babski comber z okazji obrony magisterki, kumpela pozapraszala sporo kolezanek na kawe i lody do Katowic i nas zabiera hurtem z domu :)

Gratki:-) udanej wizyty. I miłej imprezki zycze. I oby na kawie sie tylko skończyło:-D:-D
dzień dobry mamuśki :) czy wy jeszcze o mnie pamietacie hehe????

pamietamy beti, fajnie ze jestes z powrotem :-)W ogóle dośc długo Oliwki i korby nie było, chyba ze przeoczyłam jakies posty:crazy:, w których by pisały ze ich nie bedzie.

Hejka:) mamuśki:)
W bielsku padało rano bardzo... teraz się uspokoiła ale jest pochmurno wrr....:wściekła/y::wściekła/y:
chce słoneczko bo do ślubu mojego zostało 3 tygodnie a nie chce być blada jak ściana :-(:-(

Chyba musisz mysia zakolegowac sie z balsamem brązującym, bo pogody ładnej to nie zapowiadają:tak:.

ostatnio czesto robi mi sie slabo i podejrzewam ze to anemia ale dopiero 18 maja robie wyniki;/ i mam pytanko..czy Wy na kazdej wizycie u ginka jestescie badane ginekologicznie? bo moj tylko raz mnie zbadal jak poszlam w 6 tc i musial potwierdzic ciaze a od tamtej pory nie zagladal tam do srodka i zaczynam sie martwic.. robi tylko usg i to wszystko. aha i czy test na obciazenie gluzkoza robicie ze skierowaniem od ginka?? bo tu tez sie zastanawiam ze moj jeszcze o tym nie wspominal a juz polowa ciazy za mna.

małgoś mnie ginek bada na kazdej wizycie, i usg dowcipne na kazdej. I nie wiem jak jset prawidłowo:no:, czy u mnie, czy u Ciebie.

Hej kobitki!

Na początek musze podzielić sie z Wami nowiną.:happy::happy::happy: Moja siostra bliźniaczka, o której pisałam Wam w zeszłym tygodniu, urodziła dzisiaj niespodzianke-córeczką (tzn. miała cesarkę). :happy2::happy2::happy2: Szwagier przysłał już nam fotke, ma czarne włoski i takie fajne pucki. Juz sie nie moge doczekać jak zobacze ta małą ślicznotkę:tak::tak:

Ja dopiero po sniadanku, bo rano byłam na pobraniu krwi. I jak zwykle był problem, żyły pochowane, ale na szczescie juz po. I korzystając z okazji zrobiłam małe zakupy, nie obeszło sie oczywiscie bez ogórków małosolnych, uwielbiam je:no:. Musiałam juz wszamać w aucie.
Co do pogody to kobitki w przychodni mówiły, że i czerwiec ma być taki jak i maj, czyli nieciekawy. Oby to nie była prawda:baffled:

Wszystkim gratuluje udanych wizyt, i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty:-)

czesc mamusie..ja na L4 w domku wiec mam wiecej czasu zeby do Was zagladac;)

malgos83 ja mialam badanie na poczatku i na przedostatniej wizycie, bo pani doktor chciala sprawdzic czemu mnie brzuch boli pod zebrami. Powiedziala, ze takie bole na tamtym etapie ciazy moga byc niebezpieczne i wolala sprawdzic. A tak mam tylko USG przez powloki brzuszne.

reklama
Witam wszystkie w ten cieplutki dzionek:-):-)

Wczorajsza wizyta przebiegła pomyślnie, szyjka się trzyma, maleństwo zdrowe, lekarz twierdzi że na 100% dziewczyna:-):-):-):-)
Mała waży 544g:tak::tak:
28 maja wybieram się na usg połówkowe, zbadamy ją od stóp do głów:tak::tak:
Wszystkim brzuchatkom gratuluję udanych wizyt a tym które trzymały kciuki ogromne dzięki:-):-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry