reklama

Wrzesień 2010...

Witajcie porannie.
Ja dzis ostatni dzien w pracy. Musze przekazac wszystkie projekty i jestem wolna na najblizsze pare miesiecy. Teraz sie zastanawiam, co ja wlasciwie bede robic przez najblizsze dwa miesiace zanim dzidzia sie urodzi:confused:
Widze, ze tu pojawil sie watek zmeczenia ciaza i poporodowe podejscie do dzieci. Szczerze tez sie bardzo boje. Poki co ja bardzo sie ciesze, ze juz niebawem bede trzymac moja kruszynke, ale z drugiej mam wiele obaw. Tym bardziej, ze jestesmy z mezem tylko we dwoje. Cala rodzinka w Polsce. Mama przyjedzie do mnie na dwa tygodnie, ale co to sa dwa tygodnie? A w pazdzierniku maz musi wyjechac z pracy na 2 tygodnie, wiec zostane z dzieckiem sama. Boje sie tego cholernie.
Co do cesarki, to ostatnio na moim kursie jogi w wodzie polozna nas zniechecala do cesarki na zyczenie. Mowila, ze jak cesarke trzeba wykonac, bo zagraza to zyciu matki, czy dziecka, to jak najbardziej, w innych wypadkach odradza. Cesarke na zyczenie wykonuje sie zazwyczaj wczesniej niz wypada termin porodu. Czesto dziecko w tym czasie spi sobie w naszym brzuchu.
Kazala nam sobie wyobrazic, ze spimy sobie w naszym lozku, pod ciepla kolderka i nagle ktos wyrywa nas z tego snu. Otwieramy oczy i widzimy calkiem inne, nieznane nam otoczenie. Jaka jest nasza reakcja??
Jest to wielki stres i nieraz takie dzieci jeszcze przez pare dni, w szpitalu reaguja drgawkami w czasie snu.
Ale sie rozpisalam. Zmykam dalej pracowac, zeby w miare normalnie wyjsc tego ostatniego dnia.

reklama
WITAM WSZYSTKIE MAMUSKI Z RANA DAWNO SIE NIE DZYALAM BO JAKOS NIE MIALAM WENY :-)ALE OD CZASU DO CZASU WAS CZYTALAM :tak:WIDZE ZE WSZYSTKIE MALUCHY JUZ POWOLI BEDA DOBIJALY D 2 KG:tak:.
JA W SOB. BYLAM NA SWIZYCIE I MOJA MALA MIALA WTEDY 1400G WIEC WSZYSTKO W NORMIE LEZY GLOWKA W DOL I SZALEJE W CIAGU DNIA ZE HO HO NAWET DOBRZE ZDJECIA BUZKI NIE SZLO ZROBIC BO SIE ZASLANIALA ZNOW WIEC MAM Z PROFILA HE HE:-D:-D:-D
NIE WIEM JAK U WAS ALE JA TO CORAZ CZESCIEJ MYSLE JUZ JAK Z PORODEM CHCIALAM NAJPIER CESARKE BO 1 RAZ MIALAM MASAKRE I SYNEK MIAL PEPOWINE NA SZYI I URODZIL SIE SINY A TERAZ MAM JAKOS OPORY ALE CHYBA BEDE RODZILA NATURALNIE ALE Z ZEWNATRZOPONOWYM BO BEZ JUZ MNIE NIKT NIE NAMOWI NO ALE NIKOGO NIE CHCE STRASZYC B TO U KAZEJ PRZEBIEGA INDYWIDUALNIE JESTEM CIEKAWA TYLKO JAK WY PODCHODZICIE DO PORODU:tak:
OK MYKAM JADE NA MALE ZAKUPY DO USLYSZENIA :-)

MILEGO DNIA PAAAAAAAAA BRZUCHATKI

Witam kawowo slonecznie i porannie :) GRATULUJE WCZORAJSZYCH WIZYT !!!! Ale juz wielkie nasze maluszki !!! Ja musze jeszcze tydzien poczekac :)
Dzisiaj pierwszy raz od x-czasu udalo mi sie przespac cala noc , tylko raz ok 5 musialam do ubikacji ,ale potem zasnelam jak kamien.Czuje sie wyspana ,wypoczeta i z mega powerem !!! Milego dnia brzuchatki !!!

Witam się i ja :D My już po śniadanku i małych porządkach, zaraz biorę się za mega sprzątanie :D

Mysia - jaka fura i jaki bukiet śliczny :D Gratuluję bardzo i życzę wszystkiego naj naj bo wcześniej nie miałam okazji! :-) Ahhhh, Twoje zdjęcia natknęły mnie do wspomnień. Chyba zaraz obejrzę sobie swoje ślubne :] Pięknie!!! :-)

Miłego dnia dziewczyny!

dzien dobry:)
dzisiaj i ja wczesniej, bo spac nie moge!
boli mnie glowa, kark i jakby mdlosci wracaly?czy to mozliwe, teraz???????nawet moja ulubiona poduszka robi sie niewygodna...ale nic, posiedzialam chwile na balkonie, u nas fajnie rzesko po deszczu, zrobilam sobie herbatke i co?i zagladam tutaj:)a u mnie dopiero 8 dochodzi...

Mb_1 - oj fajnie , ze to juz ostatni dzien:)ja juz od dwoch tygodni w domu i tak jakos odetcgnelam z ulga, aczkolwiek nuda czasami dobija...ja tez nie mam tu nikogo do pomocy, poza siostra KOchania ale za nia ja nie przepadam, Mama przjezdza na troche a potem sama!ale zawsze mamy bb:)

Justyna - opuchlizna schodzi?sluchaj sie Gai:)bo ona jest madra Mamusia:)

Trixi - fajniemze wracasz do nas ze swoja energia:)i zazdroszczce wyspania:)

Toshi - panienkaw sam raz!gratulacje:)

Mysia -piekne zdjecia:)

MILEGO DNIA KOBIETKI:)))))

Ostatnia edycja:
Witam porannie

U mnie nie najlepszy dzień dzis chyba będzię, śniły mi się nad ranem koszmary z dzidzią związane:-(
Wczoraj jeszcze na USG lekarz powiedział że dzidzia ma górną wargę większą, powiem wam że jakoś się nie przejełam tym , ale jak siedziałam w domku wczoraj i zaczełam ogladac zdjęcia z usg zobaczyłam że chyba ma racje, no a później przyszła teściowa i mój S. jej o tym powiedział to ona na to żeby nie miał zajęczej wargi - więc ja na net i w google wstukałam żeby zobaczyc co to no i przepłakałam później pół wieczoru. I teraz mam wyrzuty sumienia bo jak jeszcze nie wiedziałam ze jestem w ciąży wypiłam w Boże Narodznenie 2 piwa i w sylwestra ajerkoniak- koło pół litra:-( i boję się ze to przezemnie, co prawda nie widac na zdjęciu nic tylko usta większe ale ja już sobie coś wkręciłam :(

Z mamą jeszcze rozmawiałam przez tel. o tym wcześniejszym porodzie to mówiła zebym na siebie uważała to wszystko będzie dobrze i może nawet po terminie urodze, że lekarze czasami straszą za mocno:-)

lece przeglądnąc reszte wątków, bo muszę ponadrabiac.
Życzę udanych wizyt :tak: i milusiego dnia

Guusia - nie wariuj!wieksza warga nie oznacza zajeczej!!!!moze taka uroda!mi raz lekarka powiedziala, ale ma odstajace uszka!i co?przeciez to nic nie znaczy, dla mnie i tak najpiekniejszy!!a stres CI nie pomoze!i Mama miala racja, naczytalam sie juz mnostwo o zagrozeniu przedwczesnym porodem, ktore konczyly sie wywolywaniem po terminie!glowa do gory:))))teraz masz piekny okres wzyciu Kobiety, mozesz "lezec i pachniec":)hihihi
i juz kiedys tutaj o tym pisalysmy...ja bylam na sylwestra pijana jak nigdy w zyciu...i wiem, ze nie tylko mi sie to zdarzylo:)ale teraz sie smieje, ze mialam super impreze i to chyba podswiadomosc tak dzialala, bo teraz dlugo takiej nie powtorze:)

Ostatnia edycja:
Witam!

Guusia - alcia ma rację, nie stresuj się! Następnym razem wypytaj lekarza o co mu chodzi i wtedy nie będziesz się zamartwiać w domu!

Muszę jechać dzisiaj do pracy, bo okazało się, że na jakimś papierku potrzebny jest mój podpis, zła jestem, bo wcale nie mam na to ochoty, więc wpadnę tam, podpisze i znikam.

A tak w ogóle, to nic mi się dzisiaj nie chce. Zauważyłam, że co drugi dzień mam powera ;-)

reklama
Witam przy kawci.
No wreszcie sie wyspałam, bez bólu i przygód nocnych:-). Mam więcej energii niż zwykle ale nie mam jak jej spożytkować.

Justynko może lepiej jak zadzwonisz do lekarza i powiesz o tych puchnięciach bo aż takie to dziwne są nawet jak na ciąże.
Guusia uspokój sie! Pewnie dzidzia będzie mieć piękne i ponętne usta. A zajęcza warga w dzisiejszej medycynie to pikuś a napewno to nie twoja wina.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry