Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Chciałam poruszyć temat, który już kiedyś był poruszany na forum - szczepionki, coraz częściej zastanawiam się, czy szczepić dziecko tylko obowiązkowymi szczepionkami, czy tymi + na pneumo itd, czy w ogóle nie szczepić. Dużo moich znajomych rezygnuje ze szczepionek (nawet tych tzw. obowiązkowych), bo są groźne dla dziecka, szkodliwe itd. Na razie nie mam zdania. Muszę poczytać na ten temat. A jakie Wy macie zdanie?
A moja ginka twierdzi, że ułożenie na tym etapie ciąży jest nieistotne i na razie nie ma sie czym martwić ale ja i tak się boję makabrycznie tego porodu!!! Pierworódki to mają spokój bo cesarka i już....Olgadom moja dzidzia tez tak jest ulozona. Pani doktor powiedziala mi, ze istnieje bardzo male prawdopodobienstwo zeby sie odwrocila, ale zebym porozmawiala jeszcze z polozna. U mnie poleca sie tez akupunture
Dzis ide na zajecia dla kobiet w ciazy. Jesli bedzie prowadzila polozna to sie zapytam, a jak nie bedzie jej w tym tygodniu, to na pewno bede wiedziala za tydzien.
U mnie też maga wypinanie po prawej stronie pępka i też marzy mi się aby to była pupka, a nie główka :-(alcia i małgos mój dzidzius tez wypina sie koło pepka z prawej strony, i to bardzo. Ale na ostatnim usg, czyli z 5tyg. temu ginek powiedział, ze to główka. A teraz mam nadzieje, ze sie obrócił i ze mi pupcie wypina
Moja ginka mówi, że do 36 tyg donosić i jest ok. Ale tym razem mi się nie spieszy do porodu ;-)Asiek na ich liście rozpakowanych mamuś jest napisane ż urodziła w 37,5 tc czyli była w trakcie 38 tc w sumie można powiedzieć że w terminie... albo źle myślę...
ja mojego malego szczepilam na wszystko i bylam zadowolona procz grypy
a moja kuzynka nie szczepila i dwa razy lezala ze swoim malym w szpitalu na rotawirusa
.
.