Hausfrau
Fanka BB :)
tylko z cukru do kawy musze zrezygnowac bo cukry mam wysokie![]()
Ja ze względu na moją ciągłą - ale lekką
- nadwagę juz jakiś czas temu zrezygnowałam ze słodzenia kawy i herbaty. Można się przyzwyczaić, albo?Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
tylko z cukru do kawy musze zrezygnowac bo cukry mam wysokie![]()
- nadwagę juz jakiś czas temu zrezygnowałam ze słodzenia kawy i herbaty. Można się przyzwyczaić, albo?Ja ze względu na moją ciągłą - ale lekką- nadwagę juz jakiś czas temu zrezygnowałam ze słodzenia kawy i herbaty. Można się przyzwyczaić, albo?

). Generalnie co lekarz to opinia, ale panuje ogólna zasada, żeby nie brać kompletu witamin w pierwszym trymestrze ze wzg. na fakt , iż przedawkowanie wit. A grozi wadami rozwojowymi. Stąd każą odstawić tran itd.Ale znam paru lekarzy którzy śmieją się z tej teorii. Wiadomo, że folik zapobiega niedorozwojom cewy nerwowej i dlatego się łyka. Czy reszta potrzebna...chyba zależy od diety i stanu zdrowia i kondycji... Wiadomo, że jeśli ktoś miał przed ciążą niedobory a teraz wymiotuje i nie je to chyba będzie potrzebne wsparcie.

Albo wszystko przede mną jeszcze i nie ma się co cieszyć za wczasu. Na pewno zgaga i bóle kręgosłupa mnie nie miną.