Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Mojemu Maxowi też skóra schodzi płatami ale ja niczym nie smaruję. Jak miał jakiś tydzień temu całą twarz i głowę w potówkach to tylko jak miałam ot krople mleka mu na to dawałam nic poza tym.
Ja was dziewczyny podziwiam, że macie cierpliwość do zabawy z cycoleniem. Ja musiałabym chyba też cały dzień co chwilę podawać cycka żeby się Mały najadł bo on po kilku minutach przy piersi zasypia a jak go odłożę to natychmiast jest przytomny i nadal głodny. Niestety nie jestem aniołem i nie mam cierpliwości do takiej zabawy, a jestem zdania że lepiej spokojnie podać dziecku butlę i po niej będzie najedzone, po jakimś czasie zaśnie i dzień nabierze pewnego rytmu niż z czasem denerwująca zabawa z podawanie cyca - odkładanie - podawanie cyca- odkładanie.
Naprawdę chylę czoło przed Mamusiami, które nie rezygnują z podawania piersi w tej sytuacji!!!

Hej!
MARJA! A kiedy do szpitala masz się zgłosić? Oxy wcale nie taka straszna, będzie dobrze, nie martw się na zapas!
KAROLINA! AGIM! Zdrówka dla starszych dzieciaczków!
DAGNA! Daruj swojemu chłopu i ganiaj po schodach! Ja też na VI mieszkam, ale jeszcze nie skorzystam.;-)
ONIONKU! To Maciuś nie śpi w wózku na spacerku snem kamiennym?![]()
Dzieki Gaju. Ja mam zalecenie polozenia sie do spzitala - bo jako,ze przenoszona ciaza , no i niby mniej wod jest i maja mi ten test zrobic i ewentualnie zalozyc Foleya - ale ja sie tego strasznie boje i nie wiem co mam robic - wolalabym cesarke ale kto mi ja zrobi.
No tak , ta wstawiająca się główka dziecka robi na facetach obrazowe wrażenie ;-)
Może chociaż masaż piersi? To kurcze działa, chociażby teraz to jeszcze czuję- odciaganie mleczka i pobolewanie macicy i silniejsze plamienia, natura to fantastycznie urządziła wszystko. Tylko trzeba troszke dłużej pomasować te sutki, ale Ty Dagno chyba i tak czekasz na swoja lekarke do poniedziałku ? Ja na mojego tez czekałam do poniedziałku na 8 rano i niespodzianka.
Co do mleczka. Miała dzikie zapędy by przemycic jej moje mleczko w butelce, jednak rozsadnie myslac mogloby to nie byc dobre, po tej biegunce ma juz ustabilizowany przwod pokarmowy i pewnie trzeba bedzie stopniowo i delikatnie teraz wracac do moejgo pokarmu, maja mnie poinstruowac jak wrocic do karmienia, zobaczymy.
pamietasz u mnie tez sie tak zbieralo-moze cie jeszcze zaskoczy...zycze ci tego
Wiesz no Mojemu pewnie też by sie odechciało seksu. Wiesz tak w ramach wspierania początku twojego może być wleciała wysprzątać u mnie bo ja sie zbieram 2 dzień i nie moge sie wziąść ;-)? A jak urodzisz to sama sie przekonasz że dużo rzeczy będziesz robiła "na czuja".
Dagna - ani mi sie waz mowic, ze do mamek pazdziernikowych przejdziesz - mnie osobiscie mozesz 1000 razy pytac, jak bedziesz juz miala mala przy sobie - i jesli tylko bede mogla pomoc w czyms to pomoge![]()
OK, DZIĘKI! I trzymam Cię za słowo, tylko, żebyś później nie żałowała, bo ja coś czuję, że będę nadwrażliwą matką i już się sama tego boję ;-)Zazdroszczę Ci (i reszcie mamusiek) tych spacerów z maluchami w wózkach. Zapowiadają szybkie przyjście srogiej zimy i tak się zastanawiam, czy ja się zdążę nacieszyć spacerami z małą.Hej!
DAGNA! Daruj swojemu chłopu i ganiaj po schodach! Ja też na VI mieszkam, ale jeszcze nie skorzystam.;-)
Witam
Kurcze mała to cwaniara jak ma spaść w swoim łóżeczku obudzona co 10 minut a jak śpi z nami to prześpi 1,5-2 godzinki zje przewiniemy dupcię i dalej śpi.
Dziś wstała dopiero po 9 pojadła przewinięta i ubrana poleżała trochę potem cyc zaśnie z cycem w buzi pełno mleczka wycieka bokiem kładę ją do łóżeczka a ona oczy jak 5 zł i szuka cyca i tak w koło.W końcu ubrałam ją jak na dwór opatuliłam kocem i przy otwartym oknie pospała godzinkę a teraz znów krąży cyc łóżeczko... oszaleć można.Ubabci czy taty na rękach z 10 minut wytrzyma i płacze.
Jej to bardziej o tulaski chodzi niż o głód bo cycoli 5 minutek i zasypia...
BENIAMINKO- bidulko ty nasza. Lekarze też du...y mogli by pozwolić na twoje mleczko, w końcu to to co najlepsze a tak dziecko je mieszankę a ty walczysz o utrzymanie po9karmu.Podziwiam ciebie za wytrwałość.Jesteś silna i dla swojej niuni wsio przetrzymasz... Oby mała lada dzień wyszła do domku.
MAGI gratki narodzin skarbusia.
U mnie chyba sie nawał normuje mała cycoli non stop wiec zastój mleka chyba nam nie grozi.
W razie co gdyby nadal był nawał mam herbatę z szałwii pomaga zmniejszyć lub zatrzymać laktacje.Jedną dziennie lub co dwa dni taką herbatkę sobie wypije...
Pogoda cudna a my nie wyjdziemy bo za wcześnie, ale werandowanie drugie dziś zaliczymy....
Mam pytanie czy waszym skarbom też skóra schodzi płatami?
Moja bidulka dłonie stópki szyja, kark pop paszkami to masakra, może to dlatego, że była przenoszona troszku?
Smarujemy się oliwką, ale niewiele to daje.
Oczko też ropieje nadal mimo systematycznego czyszczenia wacikiem moczonym w rumianku a jeszcze jakieś krostki koło oka wyskoczyły brrrr...
Zmykam bo mój kurczaczek już piszczy...
Próba zaśniecia nr 20 nas czeka...
witam,
Pysia mojemu też strasznie schodziła smarowałam balsamem nawilżającym nivea i teraz skóra jak malowana
Onionku może u ciebie już się wsio normuje i mały dłużej śpi?
U nas z kolei wieczór i noc masakra, mały płakał przeraźliwie przy karmieniu, wił sie jak piskorz i nawet dwie piersi mu nie starczyły już :/ W dzień też już mu rzadko kiedy starcza, dlatego podjęłam ostatnią walkę o pokarm a mianowicie odciąganie po karmieniu w systemie 5-3-1 i z 2 piersi zaledwie 20 ml odciągnęłamNo ale o te 20 ml więcej powinno przybyć. Zobaczymy jak to będzie. Zresztą u nas karmienie nie należy do przyjemnych czynności bo Maks nerwowo ssie i płacze więc nie jest to kadr z obrazka z gazety dla mam :/
, bo to moja kopalnia wiedzy 

.

, ale od razu spokojniejszy się zrobił. 

tzn brakuje jakiegoś pizdryka co by kółko przednie zamontować , widełek czy jak to tam się zwie, a jak odbieraliśmy w sklepie to chciałam sprawdzać zawartość , ale pan mnie gorąco zapewniał że właśnie wsio sprawdził, właśnie widać jak sprawdzał
teraz czekamy na brakująca część.