reklama

Wrzesień 2010...

Też słyszałam że matka karmiąca może jeść wszystko,tylko z umiarem.No i jak zauważy że dziecko coś uczula to przestać to jeść.Ja przez 3 dni jadłam żurek na obiad i na 4ty dzień strasznie wysypało małą.Posmarowałam jej buźkę maścią i ładnie zeszło.
Co do leków na kolki to nie wiem czy mała może mieć,czasem w czasie karmienia puszcza cycka i strasznie płacze jakby ją kto ukuł.Daję esputikon a debridad dawałam Mikiemu-nie był zbyt dobry dopiero espumisan pomógł.

reklama
hey

ja tez uwazalam z jedzeniem na poczatku i co...wysypka pojawia sie iz znika, wiec hormony sie u dziecka normuja;-)
terazjemwio,mlaa kolek nie ma,skoro tak by to zaleezalo od jedzenia, jakie kolki musialbymiec dzieci w indiach czy tailandii:szok:
smialo dodaje przyprawy i ziola, nawet delikatne curry do warzyw, imbir, odrobine czosnku, cebulki no i.....ciasta etc:-D
dzis troche bigosiku spobuje-:tak:zdam relacje-najwyzej bedzie dym ale watpie:-p

kasiona
-moja gabrielka tz ulewa-dzis w nocy jak egzorcyta maly, makabra-rozwala a mnie to psychicznie, jak widze,ze najpier je przez godz a potem sruuuu:baffled:
biedactwo,trzeba przebierac i potem nei wiem czy glodna czy znowu bedzie jesc aw cycach jzu ppustki-dolina normalnie

aha na pobudzenie laktacji biore homo-RICINUS COMMUNIS 5ch-polecam

Ostatnia edycja:
Witam, byłam w piątek u kardiologa, podobno wszystko jest Ok i te sine okolice wokół ust to sprawy rozwojowe. Mam nadzieję, że kobieta się nie myli.
Na wszelki wypadek jak już mam skierowanie to zapiszę Kamila do poradnii w szpitalu, teraz to juz mogę sobie czekać na wolny termin do stycznia.

Wczoraj też mieliśmy chrzciny.

DSC00793.jpgMały z soboty na niedzielę przespał całą noc-obudził się o 5.00, potem jakieś 1,5 godziny przed Mszą spał tak, że nawet nie chciał si/ę wybudzić na jedzenie, ledwo trochę pociągnął tak mocno spał. W Kościele przespał całą Mszę, nawet jak go ksiądz polał wodą to też się nie wybudził. W restauracji też przespał prawie cały obiad.
Potem po nakarmieniu pojechał z babcią na spacer i dalej spał, po powrocie do domu tez spał, dzięki czemu mogłam sobie pochować wszystko i spokojnie wypakować się.

Ale dziś nadrabia chyba, bo ciężko ze spaniem. Jeśli chodzi o jedzenie to zajadam wszystko z wyjątkiem cytrusów i kwaśnych rzeczy typu ogórki czy kapusta kiszona.
Ale wczoraj musiał coś zjeść, bo wysypało go na szyi, nie wiem tylko co mogło tak uczulić.

Ostatnia edycja:
Witam. Wczorajszy dzien byl masakra. Mala nie mogla zasnac i co 1h na cycku wisiala, ale za to noc byla super przespala od 21-5 rano czyli 8h.
Bylysmy dzis na echu serca i uff kamien z serca bo wszystko jest ok.

Kasik ja dziś troszkę coli się napiłam wprawdzie łyżeczką ją odgazowałam trochę i małemu też nic nie ma:) więc tak jak już któraś z mam pisała wszystko można byle z umiarem:)
my się chrzcimy w niedzielę teraz oby mały był grzeczny tak jak dzidzia Calineczki:)
wiecie przeczytałam właśnie z gazetce Mamy radzą mamom że najlepszy sposobem na ciemieniuchę jest posmarowanie główki dzidzi masłem przed kąpielą i założenie bawełnianej czapeczki na kilka minut po kilku zabiegach ciemieniucha znika bez śladu:) będzie to testować na swoim synku koleżanka bo małemu po oliwkach nie schodzi..;/ napisze jaki efekt:)

hey

aha na pobudzenie laktacji biore homo-RICINUS COMMUNIS 5ch-polecam

Anja
a co to takiego i gdzie mozna to kupic. Bo u mnie tez momentami pustynia tzn. miekkie cycole, szczegolnie popołudniami.

Witam. Wczorajszy dzien byl masakra. Mala nie mogla zasnac i co 1h na cycku wisiala, ale za to noc byla super przespala od 21-5 rano czyli 8h.
Bylysmy dzis na echu serca i uff kamien z serca bo wszystko jest ok.

To chyba w dzien pojadła na zapas i dlatego tyle spała, super:tak:Ciesze sie ze na badaniu wszystko ok.

Kasik ja dziś troszkę coli się napiłam wprawdzie łyżeczką ją odgazowałam trochę i małemu też nic nie ma:) więc tak jak już któraś z mam pisała wszystko można byle z umiarem:)
my się chrzcimy w niedzielę teraz oby mały był grzeczny tak jak dzidzia Calineczki:)
wiecie przeczytałam właśnie z gazetce Mamy radzą mamom że najlepszy sposobem na ciemieniuchę jest posmarowanie główki dzidzi masłem przed kąpielą i założenie bawełnianej czapeczki na kilka minut po kilku zabiegach ciemieniucha znika bez śladu:) będzie to testować na swoim synku koleżanka bo małemu po oliwkach nie schodzi..;/ napisze jaki efekt:)

to chyba tez zaraz troszke sie napije, bo nie wytrzymam:no:
A z tym masłem to pierwsze słysze. Ale jak by było trzeba to tez zastosuje. Tylko to trzeba przed kapiela posmarowac, i zmyc, i dopiero potem czapka?

Małgos super, ze u Ciebie wszystko dobrze sie układa. Własnie miałam sie Ciebie pytac, czy znalazłas juz ta sale na wesele. I widze, ze wszystko juz załatwione. Ja tez zawsze mowiłam ze nie chce wielkiego weselicha, a miałam 180 gosci.
A co do odbijania, to robie dokładnie tak samo.

Moj borsuczek sobie spi na brzuszku, ale pewnie zaraz na jedzonko sie obudzi. A ja juz sie boje, bo o tej godzinie to juz nie chce za bardzo ssac, a widac ze głodny. Cycole miekawe ale mleczko jakies leci, a on i tak nie chce. Dopiero jak go wykapiemy, to w miare je i lulanko:dry:

dziewczyny pamietajcie że ta ciemieniuche to trzeba jeszcze wyczesać, natłuścić główkę np oliwką i później okrężnymi ruchami szczotki usunąć "łuski"

któraś pytała się co ja brałam na zatoki a więc apap i do nosa euphorbium...

ja tez jem wszystko czekolade, banany, czasem napije sie coli i puki co odpukać żadnych wzdęć itp...

znów mam obniżenie nastroju buuu ta jesień na mnie tak działa i brak kontaktu z ludźmi ja to jednak nie jestem kobieta która całe życie może siedziec w domu i zajmowac sie dziećmi...

poszłabym na basen ale podobno po cc moge dopiero po 4 miesiącach :(((

reklama
Dziewczyny, napiszcie mi tak technicznie o tym szerokim pieluchowaniu... na pampersa dwie pieluchy i na to zapinacie body (jak na to spodnie wchodza)? czy na spodnie podwójna pielucha i to czyms spiete czy inaczej...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry