reklama

Wrzesień 2010...

Hej:-)
u nas nocka ok jedno karmienie po 4 rano ale wstawałam do łóżeczka chyba z 50 razy zeby podać małej smoczka,kurcze co wypluła to zaczynała płakać bo go szukała no i mamuśka musiała wstawać non-stop:angry: chyba beniaminko skorzystam z twojego pomysłu i zaciągne małej gumki za uszy co by przytrzymaywały smoka:-D:-D:-D męczące takie wstawanie strasznie:tak:macie dziewczyny jakieś sprawdzone sposoby lub kremy na podkrązone oczy,przecież ja wyglądam jak chodzący trup z siniakami pod oczami,patrzeć na siebie nie mogę:zawstydzona/y:
poieszające jest dla mnie to ze niby pozostało mi do zrzucenia 8 kg a w swoje spodnie z przed ciaży zaczyanam wchodzic,są one bardzo opiete no i guzika nie zapnę ale dobre chociaż i to.

widze ze mamuśki cierpią z powodu szczepienia no i dla tego u nas poszedł mąż bo ja sie do tego nie nadaje,mimo tego ze niebyło mnie przy niej w gabinecie to i tak płakałam na korytarzu a ludzie patrzyli na mnie jak na wariatke:szok: no ale nic na to nie poradze ze takie ze mnie miękkie jajo:-D
jak czytam o smoczku, to ja jednak nie bedę dawać.. już wolę jak ma z cycka smoka a w nocy śpi słodko.. :-)
kuźwa a ja jestem piernicznięta i już ryczę a idę dopiero koło 17-tej... zaparzyłam sobie melisę.. ch... da... jak patrzę na nią taka spokojną teraz to mi serce sciska... oj głupia matka, głupia

reklama
hej hej!!!!!!!!!!!!
wracam dziewczyny bo miałam laptopa w serwisie :tak: muszę was nadrobić ale się stęskniam:-D

tosia ja też klikam w pajacyka!!!! zachęcam wszystkie mamusie!!!!!!!!!( tylko twoj post zdążyłam przeczytać tak na szybko:-D)

miłego dnia kochane !!!!

onionku klikam i ja:)
Pajacyka też klikam, ale czasem zapominam:(

my już po 3,5 godzinnym spacerze, i mały śpi w wózku, ale zaraz pewnie się obudzibo zawsze jak piszę ze śpi to 2 minuty i płacz:) ale mleko przyszykowalam więc luz.

hejka mamusie!!
u mnie noc do bani..niedość, że ja z doliną to i mała źle spała!! idziemy dzisiaj na kontrole do pediatry, zobaczymy co powie w związku z jej "niejedzeniem".. mam nadzieję,że coś sensownego poradzi a nie oleje sprawę! Już dobre dwa tygodnie mała nie chce jeść i się wije przy butli :(((

miłegoo dnia!!

kochana zyczę udanej wizyty, mój mały juz mniej swiruje przy butli , ja nadal notuje o której i ile zjada, powiem ci ze to mi pomaga, wiem mniej więcej ile dziennie je i o jakich porach. Ale je 6 -7 posiłków dziennie, po 120 lub 90 bo nie dojada. Nie wiem czemu wcześniej tak wariował i nie jadł, no ale zobaczymy co bedzie dalej.

Beniaminko ja własnie tez chciałam załozyc taką wkładkę bo hormonalnej nie chce, i nic co z hormonami zwiazane, brałam tabletki przez 2 lata i wiem co to znaczy u mnie,wiec nastawiam sie na ta wkładkę, tylko jeszcze u gina nie byłam, muszę zadzwoniec do niego. a ta wkładka o której on ci mówił jest na 3 czy na 5 lat? ciekawe ile u mojego kosztuje, musze się wypytac i kase nazbierac i bedzie spokój:)

Karolina co do kremu ja nie pomogę, ale mogę poloecic firmę pharmaceris np. fajne kosmetyki moze i cos pod oczy mają, a raczej napewno.

lece zaraz obudzic moja marude bo za długo śpi:D

dzien dobry:)

u nas od rana przeprawa z kupa:)to znaczy caly Filip, mamy pizamka, kocyk i wszytko na przewijaku upaprane...a Mamusia szczesliwa , bo dzdzius sie meczyl z rana, na kolankach trzymala i zachecala do robienia slicznej kupy:)))no nic pranie juz sie suszy, tylko pajac drugi raz zaprany sie moczy, bo 40 stopni to bylo chyba jednak za malo....;(

dzisiaj dzien przepraw...Akderek, Kerna, no i biedna Tosia ze szczepieniem....moze bys lepiej swego M. wyslala, bo Dominika wyczuje, ze sie boisz i bedzie jeszcze bardziej wystraszona...no chyba, ze meliska zadziala...

Karolina - to Ci zazdroszcze, u mnie 7 kg do zrzucenia, ale o starych spodniach moge pomarzyc, chyba trace nadziej, ze jeszcze kiedys je zaloze, wszytsko na udach sie zatrzymuje...gora mojego ciala juz ok, ale dol masakra...zero proporcji....

Mb_1 - u mnie rez prawa piers duzo wieksza, a najsmieszniej to wyglada po karmirniu z lewej...no i Beniaminka mnie nie pocieszyla, ze jej po pierwszej ciazy tak zostalo...ale jak sie ubierze dobry stanik , to nie bedzie widac..a Kochanie i tak pewnie nie zwroci na to uwagi, na razie marudzi kiedy mu synek moje piersi odda:)

Korba - fajnie, ze wpadlas;)

Lilu - i Ciebie tez witam!

Beniaminko - a jaka jest "pewnosc" takiej wkladki?

i co sie dzieje z Pysia?po porodzie codziennie tu zagladala, a od 2 tyg. jej nie ma...
i Monia.Gryc? i Trixi?
I Skrzat czekala na wyniki????

halo piekne panie, zameldowac, ze wszystko ok!:)))

Hej Dziewczyny!
My dzis po badaniu bioderek - wszystko pieknie - cale szczescie . Jedyne zalecenie to na rekach nosic malucha "na żabę":-) . Generalnie lekarz byl gbur i na szczescie szybko to badanie trwa , bo normalnie taki koles okropny,ze szkoda gadac - byl niezadowolony, bo jak przyszlismy to katalog orilame ogladal , no i musial przestac niestety .
No i wysypka malemu zeszla dzis- bo wczoraj sie juz martwilam - ale po analizie to sa 3 podejrzenia ,ze mial to albo po pampersie , ktorego pierwszy raz uzylismy , albo po oilatum ( uzywamy go od poczatku ale ta wysypka pojawila sie po kapieli -tzn. wtedy ja zobaczylismy ) albo po oliwce Nivea ale tez juz ja uzywamy jakis czas .

Beniaminko oby Julci szybko przeszlo to wicie i zebys mogla w innej pozycji karmic, bez tak ogromnego obciazenia kregoslupa;-)
Nie pocieszylas mnie z ta wielkoscia piersi:-( Ja wiem, ze nasze cialo niesymetryczne, ale ta roznica mnie drazni:-( Ostatnio nawet maz zauwazyl. Smial sie, ze on ja bardziej bedzie kochal:-p

reklama
Witam po długim niewidzeniu się.

Wstretnamałpko - a może to refluks? Dzieci z tą przypadłością często odmawiają jedzenia, a gdy już jedzą to wiją się jak piskosze:sorry2:

Moja Helena po badaniu bioderek oki. Co do karmienia to karmie ją butelką i wypija 90ml co trzy godziny, czasami 120ml. Ładnie przybiera na wadze, waży teraz 5060, tak więc nie zwiększam jej ilości mleka bo i tak nie wypiłaby. Od 6-tego tygodnia ma jakieś ipty, czasami płacze nie wiadomo dlaczego, jednego dnia spokój, drugiego marudzi od rana do wieczora.. Kolki wykluczone bo mała pije Nutramigen i sab simplex od 2 t.ż i do tej pory było wporządku.. Pediatra dała skierowanie na badania krwi i moczu by wykluczyć infekcje i jak na moje wsio wporządku. Dziś ide pokazać pani dr wyniki.

Małgoś83 - kochana moja dzięki za pamięć:-D:-D:-D:-D:-D
Asiek - twoja Lenka bardzo podobna jest do mojej Helenki:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry